Enlaces accesibilidad
SANITAT

Les infermeres de la sanitat privada protesten per la càrrega de feina

  • Denuncien que estan saturades i que, en canvi, els sous continuen estancats
  • El sindicat d'infermeres considera que el nou conveni col·lectiu s'ha negociat a porta tancada

Por
Les infermeres protesten a les portes de la Clínica Juaneda de Palma
Les infermeres protesten a les portes de la Clínica Juaneda de Palma

Fa més de disset anys que Amanda és infermera a la sanitat privada i diu que mai havia viscut una situació com l'actual. Després de la pandèmia el nombre d'operacions s'ha multiplicat i també la càrrega laboral. "No arribam ni amb les hores ni amb el sou. En uns mesos hi haurà oposicions i la privada hauria de tenir por perquè moltes ho deixaran".

Critiquen el nou conveni col·lectiu

És un conveni que no tracta ni els permisos ni conciliació de la vida laboral

Avui ha participat en la protesta del sindicat SATSE per criticar el nou conveni col·lectiu. Ha estat signat per part de la patronal del sector i els sindicats majoritaris, però des del SATSE denuncien que s'ha negociat a porta tancada. Jorge Tera, un dels portaveus del sindicat SATSE a Balears, critica que el conveni "s'ha oblidat" d'alguns temes molt importants: "És un conveni que no tracta ni els permisos ni conciliació de la vida laboral. Només contempla una petita pujada salarial que és totalment insuficient".

Denuncien que s'han empobrit un 10%

No arribam ni amb les hores ni amb el sou. En uns mesos hi haurà oposicions i la privada hauria de tenir por perquè moltes ho deixaran

Expliquen que des del 2020 les infermeres de la sanitat privada s'han empobrit un 10%. A més hi ha dies que el nombre de pacients assignats per professional triplica els de la sanitat pública tot i que el seu salari és molt diferent."Nosaltres volem tenir el mateix. No pot ser que facem més hores i guanyem manco que les infermeres de la pública". Unes millores laborals que continuaran reivindicant fins a la setmana que ve a les portes de les clíniques privades de les Balears.