Enlaces accesibilidad
Part Forana

Els veïnats d'Alcúdia demanen explicacions a l'ajuntament sobre el cable elèctric

  • Es desconeix el traçat definitiu però es podrien veure afectades desenes de finques privades
  • Tots els grups polítics han arribat a un acord per demanar informació a Red Eléctrica

Por
Els veïnats d'Alcúdia demanen explicacions a l'ajuntament sobre el cable elèctric
Els veïnats d'Alcúdia demanen explicacions a l'ajuntament sobre el cable elèctric

Avui a la sala de plens de l'ajuntament d'Alcúdia estava plena de veïnats que demanaven explicacions sobre el traçat que seguirà el cable."No estic en contra del cable perquè és necessari. A tots ens agrada tenir llum, però el problema és el traçat", ens explica una veïnada a les portes de l'ajuntament.

El cable connectarà Alcúdia amb la península

No estic en contra del cable perquè és necessari, però el problema és el traçat

La construcció del cable, que serà subaquàtic i terrestre, podria començar a partir de l'any 2026. Podria seguir diferents camins, el que demanen una part dels veïnats entraria per la badia d'Alcúdia i seria més curt, però segons l'ajuntament la normativa estableix que s'ha de protegir la posidònia.

José Manuel Aranda, de Podem Alcúdia, considera els veïnats haurien de poder accedir a tota la documentació: "Necessitam tota la informació possible per saber com actuar i aquesta ha de ser totalment pública".

Tots els grups aniran en la mateixa direcció

Estam completament agraïts d'haver arribat a un acord

Avui tots els grups polítics han decidit que aniran en la mateixa direcció per aconseguir que el traçat faci el menor dany possible als veïnats. Josefina Linares, portaveu del grup municipal del PP també està satisfeta amb l'acord: "Estam completament agraïts d'haver arribat a un acord i anar tots pel mateix camí"

Les obres començaran l'any 2026

El traçat que seguirà definitivament el cable encara és una incògnita. L'Ajuntament d'Alcúdia ha acordat avui demanar tota la documentació a Red Elèctrica i al Govern central per conèixer-ne els detalls. Domingo Bonnín, el batle d'Alcúdia afirma que el consistori farà tot el possible per defensar els drets veïnats: "Mirarem sempre els interessos del municipi i dels habitants quant al possible traçat que s'hagi de decidir".