Enlaces accesibilidad
Justícia

El convent de Santa Elisabet de Palma és propietat de les monges de Sant Jeroni

  • Una jutgessa anul·la la immatriculació que va fer el Bisbat i dona la raó a les monges
  • El Bisbat, que vol mantenir l'edifici com a convent, ha anunciat que recorrerà la sentència

Por
Convent de Santa Elisabet on vivien les monges de l'ordre de Sant Jeroni
Convent de Santa Elisabet on vivien les monges de l'ordre de Sant Jeroni

Les monges de l'orde de Sant Jeroni són les propietàries del convent de Santa Elisabet de Palma ubicat al barri de la Calatrava, segons una sentència del jutjat de Primera Instància número 9. La jutgessa considera que han acreditat a través de documents històrics que han viscut ininterrompudament a l'immoble des del segle XIV i que, a més, n'han tingut cura i, fins i tot, l'han arribat a rehabilitar.

Anul·la la immatriculació del Bisbat

La sentència anul·la la immatriculació que va fer el Bisbat del conjunt patrimonial i determina que n'haurà d'assumir també les costes judicials. L'any 2014, les religioses, d'edat avançada, van deixar de viure al monestir i es van traslladar a un altre immoble de la mateixa congregació d'Inca. Va ser aleshores quan el Bisbat es va atribuir la titularitat de l'edifici i va assenyalar que tenien sospites que les monges volien vendre l'immoble per fer-ne un hotel. Les monges han convocat una roda de premsa aquest divendres per fer sentir la seva veu.

El Bisbat presentarà un recurs

El Bisbat de Mallorca ha anunciat que presentarà un recurs d'apel·lació. En una nota de premsa justifica que la seva intenció és retornar la vida religiosa al Monestir de Santa Elisabet,"retornar l'ús pel qual va ser construït i que sigui definitivament habitat per una comunitat monàstica, com s'ha fet en altres immobles i antics convents de la Diòcesi".