Enlaces accesibilidad
Economia

Les Balears lideren la caiguda de l'atur a tot l'estat amb una baixada del 25%

  • No hi ha hagut mai tantes persones fent feina un mes de setembre ni tampoc amb contracte indefinit
  • Si ho comparam amb la plena del mes d'agost, l'atur ha augmentat un 3%

Por
Una cuinera fent feina a un hotel de Mallorca
Una cuinera fent feina a un hotel de Mallorca

Avui hi ha un 25% manco de desocupats que ara fa un any i gairebé un 9% manco que l'any 2019. Les llistes del SOIB, però, encara sumen 36.854 desocupats.

Segons les xifres del Ministeri de Treball l'afiliació de les Illes Balears del mes de setembre ha registrat un màxim històric en aquest més, amb 591.408 persones donades d'alta en la Seguretat Social, i acumula ja onze mesos consecutius de registres històrics en afiliació interanual.

El conseller de Treball assegura que aquest setembre que sempre és un poc inferiors als de l'estiu, "és dels millors de la història. Per tant, no hi ha signes d'alentiment, tot el contrari. Seguim creixent econòmicament"

Hi ha un 9% d'ocupats més que l'any passat

No hi ha signes d'alentiment, tot el contrari. Seguim creixent econòmicament

Tot i això, segons el Govern no hi ha hagut mai tantes persones fent feina a les Balears un mes de setembre ni tampoc amb contracte indefinit. Hi ha un 9 % més d'ocupats que fa un any. De fet Les Balears són la comunitat que crea més llocs de treball. Si ho comparam amb la plena del mes d'agost, l'atur ha augmentat un 3%. En total 1.100 persones han acabat la temporada.

L'estacionalitat continua sent un dels reptes

Aquest estiu s'han vist càrregues de feina molt elevades, això vol dir que encara es pot contractar més personal

L'estacionalitat continua marcant el mercat laboral de les illes. Tot i això, en el darrer mes les Balears se situen com la comunitat amb major grau de contractació indefinida. Ha superat el 60% durant el mes de setembre. Els sindicats celebren aquestes xifres i consideren que és el moment de millorar els sous.

Els sindicats demanen millores salarials

Segons Ana Landero d'UGT fa falta una pujada salarial "que estigui equilibrada amb els beneficis dels empresaris, ja que els treballadors han tengut un paper fonamental".

Des de CCOO Yolanda Calvo també reclama un augment de les plantilles per reduir les càrregues de feina dels treballadors: "Aquest estiu s'han vist càrregues de feina molt elevades, això vol dir que encara es pot contractar més personal".

Unes reclamacions que consideren més necessàries que mai després d'un estiu on el principal motor econòmic de les Balears ha recuperat el ritme d'abans de la pandèmia.