Enlaces accesibilidad
Economia

Les Balears continuen liderant la baixada de l'atur

  • Durant el mes de juliol es van registrar un 33,7% d'aturats manco que l'any passat
  • Per primera vegada hi ha més de 600.000 afiliats a la Seguretat Social a les illes

Por
Una treballadora fent feina a una gelateria de Palma
Una treballadora fent feina a una gelateria de Palma

Les Balears són la comunitat on l'atur ha baixat més respecte a l'any passat. Per novè més consecutiu, l'afiliació de les Illes Balears registrà un nou màxim històric.

Segons les xifres del ministeri de Treball, hi ha 17.800 persones aturades manco que fa un any, això és un 33,7% manco. A final de juliol hi havia 35.000 persones aturades a les illes. Això és però un 2% més que al mes de juny.

El sector serveis continua sent el que té major taxa d'aturats seguit de la construcció.

És la xifra més baixa en quinze anys

El Govern fa un balanç molt positiu d'aquestes xifres i parla d'una etapa postpandèmica amb plena ocupació. Mentrestant, els sindicats continuen demanant millores de les condicions laborals i un augment dels sous per compensar l'elevada inflació. Durant el mes de juliol les Balears han registrat un atur del 5,4%.

Les Illes Balears continuen liderant la creació d'ocupació i la reducció de l'atur a Espanya

És la xifra més baixa en quinze anys. Segons el conseller de Treball, Iago Negueruela, "les Illes Balears continuen liderant la creació d'ocupació i la reducció de l'atur a Espanya, i mostren una intensitat més accelerada que la resta del país". I és que, en el darrer mes s'han signat més de 51.000 contractes a totes les illes.  La majoria són indefinits i temporals.

Els sindicats parlen de plena ocupació

Tot i això, el nombre de contractacions ha baixat un 13% respecte al mes passat. Els sindicats asseguren que hem arribat al pic de contractacions i demanen millores salarials.

Les plantilles estan infradotades per al volum de treball que han d'assumir aquests dies

Ara el principal repte dels treballadors i dels empresaris és aconseguir fer front a la inflació. Ana Landero d'UGT assegura que "les plantilles estan infradotades per al volum de treball que han d'assumir aquests dies". Yolanda Calvo de CCOO reivindica que "els salaris han de pujar si o si per poder compensar l'elevada inflació".