Enlaces accesibilidad
Mobilitat

El Consell d'Eivissa limitarà l'entrada de vehicles durant l'estiu

  • L'objectiu: evitar la saturació de cotxes durant juliol i agost
  • La regulació serà molt semblant a la que s'aplica a Formentera

Por
Cotxes circulant per una carretera d'Eivissa
Cotxes circulant per una carretera d'Eivissa

Més d'un vehicle per cada resident. Aquesta és l'equació que està present a Eivissa des de fa uns anys. L'illa duplica la mitjana de vehicles per habitants de l'Estat.  Ara les institucions insulars fan feina per redactar una normativa que pugui limitar la congestió, especialment durant l'estiu quan el parc automobilístic es multiplica.

L'objectiu: evitar la massificació

Volem donar resposta a una problemàtica que s'ha anat incrementant amb el pas del temps

Arranca la temporada alta i les carreteres d'Eivissa s'omplen de vehicles.  En total durant l'estiu circulen més de 180 mil cotxes per aquestes carreteres. Des del consell de l'illa calculen que hi ha una sobrecàrrega de 24.000 vehicles. Per frenar aquesta saturació les institucions estan estudiant limitar l'entrada de vehicles.

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, ha exposat que es tracta d'un procés "que ja ha començat a caminar, avançant de manera rigorosa, sense imposicions i consens" i que té com a objectiu donar resposta a una "problemàtica que s'ha anat incrementant amb el pas del temps".

La finalitat és establir un marc legal que permeti limitar el nombre de cotxes sobretot pels mesos de juliol i agost. Així, acceleraran el camí cap a la sostenibilitat. Martí assegura que es tracta d'una proposta que "garantirà el model de sostenibilitat i equilibri social i territorial que volem per Eivissa".

Per això aquesta proposta estarà marcada per "la participació, el diàleg i la confecció d'una proposta de futur vàlida per Eivissa i feta des d'Eivissa" A la presentació han assistit representants dels cinc ajuntaments de l'illa, els de les patronals i també els agents socials.

Una norma que mirarà cap a Formentera

Ja ha començat a caminar, avançant de manera rigorosa, sense imposicions i consens

Aquesta proposta legislativa té alguns antecedents molt clars com la regulació de vehicles que s'està aplicant a Formentera des de fa quatre anys. Els turistes han de sol·licitar un permís per poder circular i han d'abonar una taxa. Aquesta temporada només poden circular per les carreteres de Formentera 19.700 vehicles al dia.