Enlaces accesibilidad
Societat

Tornen les coes a Son Santjoan

  • Alguns passatgers critiquen que han esperat més de quaranta-cinc minuts al control de seguretat
  • Els sindicats policials denuncien que el problema s'agreuja per la manca d'agents

Por
Coes i aglomeracions a l'aeroport de Palma
Coes i aglomeracions a l'aeroport de Palma

En ple mes de maig ja hi ha sensació de col·lapse a l'aeroport de Palma. Tornen les coes i les aglomeracions a Son Santjoan. A més de les imatges d'aglomeracions que es produeixen durant les hores punta a la zona d'arribades també s'ha incrementat considerablement el temps d'espera per passar el control de seguretat. Durant el cap de setmana eren més de 45 minuts.

Coes al control de seguretat

Els policies no volen venir a fer feina a les illes

Amb més de 800 moviments diaris l'aeroport de Palma torna a tenir un problema que ja s'ha repetit altres temporades. Segons els sindicats policials SUP y JUPOL aquesta és una de les conseqüències de la manca d'agents a l'aeroport.  Asseguren que "els policies no volen venir a fer feina a les illes"

La situació s'ha agreujat amb el Brexit

Si no vens amb temps pots perdre el vol

A més, denuncien que amb el Brexit la situació s'ha agreujat perquè han de demanar el passaport als viatgers britànics i no han augmentat les plantilles. Chechu Enrique, portaveu de JUPOL a Balears ha explicat als micròfons de TVE que els recursos humans que tenen "no estan equiparats amb el volum de passatgers. Si no vens amb temps pots perdre el vol". Des del SUP demanen una solució urgent per poder evitar aquesta qüestió.

També afecta els conductors d'autobusos

Segons Margalida Bauçà, portaveu d'USO, "la plantilla d'AENA és insuficient" I no només està afectant els treballadors dels controls de seguretat. També als turoperadors i els conductors que han de transportar els turistes. Xim Aroca de l'empresa Autobusos Comas assegura que "els conductors poden estar esperant més d'una hora i mitja o dues" i això distorsiona tota la programació de feina diària. Critiquen que si no es contracta més personal "el problema s'agreujarà durant l'estiu".