Enlaces accesibilidad

Els hotelers destinaran 350 places per allotjar refugiats ucraïnesos

Por
Refugiats d'Ucraïna a l'hotel Bellver
Refugiats d'Ucraïna a l'hotel Bellver

El Govern i la Federació Hotelera de Mallorca han acordat destinar 350 places per allotjar refugiats ucraïnesos. Seran habitacions, estudis i apartaments que estan repartits a 90 punts de Mallorca. Fins ara 250 ucraïnesos han estat allotjats a l'hotel COVID, però aquest dijous l'hauran deixar.

El contracte de l'hotel Bellver amb l'executiu acaba a finals d'aquest mes de març. Ara l'acord permetrà que les famílies ucraïneses que s'estaven allotjant allà puguin romandre en diferents hotels i apartaments. De fet, a partir de demà aquestes persones s'aniran reallotjant. Segons la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago "És un acord absolutament generós i essencial"

La vicepresidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, María José Aguiló, afirma que aquest acord no hauria estat possible sense la solidaritat dels hotelers."Gràcies a l'empenta de les empreses han pogut assolir la sol·licitud i oferir més places de les necessitades en un primer moment".

També oferiran feina als refugiats

És un acord absolutament generós i essencial

Els establiments hotelers que ofereixen més places estan ubicats a Andratx, Peguera i Alcúdia. Els hotelers també intentaran trobar un lloc de feina per als ucraïnesos acollits. El Govern considera que aquesta només ha de ser una opció temporal i ja està cercant altres espais per poder garantir una estada a llarg termini.

María José Aguiló, la vicepresidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, assegura que "amb la mesura del possible, analitzant el perfil de les persones que venen i les necessitats de cobertures, seria interessant que els hotelers també poguessin tenir una opció d'oferir feina a aquestes persones per poder normalitzar la seva situació".

Una opció temporal

Entenem que un hotel no pot ser un espai definitiu i que han d'estar a albergs

El Govern considera que aquesta només ha de ser una opció temporal i ja està cercant altres espais per poder garantir una estada a llarg termini. La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, assegura que els hotels han de ser un espai provisional. "Entenem que un hotel no pot ser un espai definitiu i que han d'estar a albergs".

Mentrestant, continuen arribant famílies d'Ucraïna cercant una segona oportunitat. Fins avui ja s'han tramitat 540 targetes sanitàries i s'han escolaritzat 88 nins d'Ucraïna. Els hotelers de Mallorca també han oferit la seva ajuda.