Enlaces accesibilidad
Teatro

'Tanatología', la nova aventura futurista del dissenyador Sebastià Pons

  • El modista mallorquí ha confeccionat el vestuari amb teixits tecnològics i sostenibles
  • L'obra de teatre s'estrena aquest divendres i fins diumenge al Teatre Principal de Palma

Por
Sebastià Pons enllestint els darrers detalls de vestuari per l'obra 'Tanatologia'
Sebastià Pons enllestint els darrers detalls de vestuari per l'obra 'Tanatologia'

Un futur en què el suïcidi és el pa de cada dia i unes autoritats de la Divisió Nacional de Psicotanatologia, decideixen qui es pot suïcidar i qui no. És l'argument principal de 'Tanatologia', l'obra que aquest divendres al Teatre Principal de Palma.

La representació va guanyar el X Premi Llorenç Moyà de Teatre de Binissalem, parla del suïcidi, la identitat i la memòria, però també reflexiona sobre la vida i sobre la mort. Entre els principals protagonistes actors de la talla de Caterina Alorda, Xavi Frau o Xisco Segura.

Teixits tecnològics

La tecnologia amb els humans juga un paper molt important.

Un dels factors essencials de l'obra serà el vestuari, que ha de traslladar el públic a la distopia futurista. L'encarregat de dissenyar els vestits ha estat Sebastià Pons, el modista internacional que viu la seva primera experiència al teatre. "La tecnologia amb els humans juga un paper molt important. Per això gran part de la inspiració d'aquesta roba té a veure amb teixits tecnològics", explica.

Respecte al medi ambient

El futur, vulguem o no, té molt a veure amb ser sostenibles

Per Pons és fonamental transmetre sensació de futur, per això ha utilitzat colors com l'or, la plata i el bronze i materials com el cotó i la llana. Tot pensant en un futur amb la mirada posada en el medi ambient. "El futur, vulguem o no, té molt a veure amb ser sostenibles. Ja no només és ser modern o ser futurista, si no que és aplicar la sostenibilitat a la roba", comenta.

Un any de celebració

Part de les peces que es lluiran damunt de l'escenari són de la seva firma Muchache inspirades de l'època com a assistent d'Alexander McQueen i Balenciaga amb elements de Chanel i Gucci. Tot en un any on el mallorquí celebra el seu 50è aniversari i s'esperen novetats en la seva linia de disseny.