Enlaces accesibilidad

Ja poden demanar cita els illencs de 40 a 49 anys per a rebre la dosi de reforç

  • Formentera entra en el nivell 3 d'alerta sanitària
  • Avui han notificat 4.198 positius més a les Balears

Por
El govern demana que es vacunin per a baixar els contagis
El govern demana que es vacunin per a baixar els contagis

La població de 40 a 49 anys ja pot rebre la dosi de reforç. Des d'avui BITCITA ja dona hora a aquests ciutadans que volen rebre la tercera dosi. A Mallorca podran ser vaccinats a l'espai Francesc Quetglas, situat a la carretera de Manacor, que està habilitat per dispensar 1.500 dosis diàries de la vacuna, la meitat per a la població infantil. Amb aquesta mesura aprovada avui per les autoritats sanitàries, a les Balears ja poden rebre la dosi de reforç tota la població a partir de quaranta anys, els nascuts el 1972.

Formentera entra en el nivell 3 d'alerta sanitària

A més avui, el Consell de Govern, d'acord amb les recomanacions del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, ha aprovat avui la revisió dels nivells sanitaris corresponents a cadascuna de les Illes Balears per les dues setmanes que venen i es mantindran totes en nivell 3, fins i tot Formentera que fins ara es trobava en nivell 2. Per tant, a totes les illes s'aplicarà a partir de demà les mesures temporals i excepcionals previstes en el nou Pla de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació enfront de la COVID-19, aprovat el passat 25 d'octubre de 2021 i que estableix diverses mesures en funció del nivell d'alerta sanitària de cada illa.

Totes les Illes en nivell 3 durant dues setmanes

El canvi de nivells entrarà demà en vigor, una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. A partir d'aquest moment s'aplicaran a Formentera les mesures que ja segueixen la resta d'illes, entre els quals, demanar el certificat covid a més àmbits, com a establiments de restauració de menys de 50 persones o a tots els establiments culturals, independentment de si es consumeix o no, així com les mesures que afecten les festes populars, que han estat ja ratificades pel Tribunal Superior de Justícia fins al 24 de gener.

4.198 positius més

Pel que fa a les xifres de la pandèmia a les Balears encara no s'ha assolit el màxim d'aquesta sisena onada. Avui s'han notificat 4.198 positius més. Això vol dir que són 26 594 positius als 7 darrers dies i que en nou dies de gener se superen els positius de desembre 2021. Quasi el 40% de les proves fetes ahir foren positives. Avui hem passat dels 300 ingressats a planta i sumam un pacient més a Cures Intensives on hi ha 79 persones. Atenció Primària suporta ja 43.500 persones en seguiment i hem de lamentar una defunció més per COVID. Pel que fa a la incidència acumulada, Menorca és l'illa amb pitjor situació amb 2.750 casos per cada 100 MIL habitants a 14 dies.