Enlaces accesibilidad

4.800 persones han demanat enguany ajuda al Telèfon de l'Esperança

  • 7 de les 219 cridades amb temàtica suïcida van fer la crida durant l’acte de suïcidi
  • Entre els principals motius es troben la pandèmia, la solitud i la incomunicació

Por
Aquest augment de casos reflecteixen els danys en la salut emocional i mental que produeix la pandèmia

4.833 persones han cridat entre gener i novembre d'enguany al Telèfon de l'Esperança. Aquesta xifra suposa el doble de les que cridaren el 2020 que van ser 2.506 i quatres vegades més que l'any 2019, quan foren 1.056.

Salut emocional

Aquest augment de casos reflecteixen els danys en la salut emocional i mental que produeix la pandèmia i la necessitat de socors de molta gent. Si bé només 43 persones van cridar i van manifestar clarament el patiment que els produïa la pandèmia, no obstant això, en la majoria de les cridades es manifestava la por o preocupació per contagiar-se o contagiar als altres.

Prevenció del suïcidi

És molt valuós escoltar com expressa i verbalitza el malestar

Segons el portaveu del Telèfon de l'Esperança a les Balears, Lino Salas, és important que a l'altre costat hi hagi qualcú que presti atenció i acompanyi, ja que prop del 10% dels casos són per solitud i incomunicació. "És molt valuós escoltar com expressa i verbalitza el malestar que té. I quan ho manifesta l'orientador es donarà conta si realment això li està ajudant a viure o no", ha assegurat.

219 cridades han estat amb temàtica suïcida. D'aquestes, 7 persones varen cridar durant l'acte mateix, és a dir, acabaven de posar fi a la seva vida. "Quan criden amb idees suïcides triguen fins a 25 minuts de diàleg, conversa... Quan acaba la telefonada, el 70% de persones agraeixen el que han escoltat", ha destacat.

La tasca dels voluntaris

Salas assegura que els voluntaris fan una tasca encomiable, ja que aconsegueixen revertir en molts casos l'estat d'ànim. "La millor ajuda que es dona a la gent que crida és que la persona agafi confiança. Que es doni conta que la solitud que està vivint, o la depressió o l'ansietat són problemes temporals i que es poden afrontar", ha afegit.