Enlaces accesibilidad
Coronavirus

El Govern revisarà la setmana que ve les restriccions contra el COVID

Por
El Vacubús serà des d'avui horabaixa a Inca
El Vacubús serà des d'avui horabaixa a Inca

Un Nadal ben diferent del de l'any passat. Aquest és l'objectiu del Govern balear que dilluns de la setmana que ve revisarà les restriccions imposades ara a la Comunitat. Iago Negueruela, portaveu de l'executiu, diu que "no volem fer especulacions (sobre si s'imposaran més restriccions per Nadal) i ara el que toca és vacunar-se". Les xifres de la pandèmia a les Balears registren un lleuger increment. La Incidència Acumulada (IA) a 14 dies ara és de 114 casos per 100.000 habitants, de mitjana, tot i que a Menorca, per exemple, la I.A. és de 222 casos.

No haver d'aplicar més mesures restrictives

A les UCIS tres de cada quatre no estan vacunats

Amb aquesta situació sanitària el Govern confia no haver d'aplicar mesures dràstiques i vigila, sobretot, les UCIS que tenen una vintena de malalts ingressats, amb un índex d'ocupació del 7%. El Govern ho aposta, ara, tot a la vacunació i recorda que "tres de cada quatre ingressats a les UCIS no han estat vacunats". En aquests moments, un 82% de la població de les Balears té la pauta completa, però encara queda aquest 18% que no ha rebut les dosis i que podrien posar en perill la campanya de Nadal. Per això, la Conselleria de Salut ha posat en marxa el Vacubús, que primer va estar a la plaça d'Espanya de Palma, i avui serà a Inca, aprofitant les festes del Dijous Bo. Mentre ha estat aparcat a l'Estació Intermodal, els sanitaris del Vacubús varen immunitzar 365 persones.

Passaport Covid per anar a les discoteques

Ara per ara, la principal restricció que s'aplica a les Balears per als no vacunats és l'obligatorietat de presentar el passaport Covid per entrar a les discoteques. Aquesta mesura s'aplica des de dia 8 d'octubre i té l'aval del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. En aquests moments, no es demana el certificat Covid per accedir a cap altre local d'oci o restauració. A Catalunya, per exemple, es plantegen exigir la doble vacunació per entrar a alguns locals de restauració, una mesura semblant a la que prepara la Comunitat Valenciana.

Imatge de normalitat

Les Balears estan obertes

El Govern balear vol transmetre, mentrestant, una imatge de normalitat, que "les Balears estan obertes", diu el conseller Negueruela, per captar el turisme d'hivern. Però vigila el que fan els països emissors. Alemanya, amb un 37% de no vacunats, es prepara per a confinar als no vacunats, igual que fa Àustria. El Regne Unit, de moment, no ha aplicat restriccions noves.