Enlaces accesibilidad
Biografía

Gabriel Escarrer presenta 'Mi vida', el seu llibre de memòries

  • Fundador de la cadena Sol que ara té 45.000 treballadors i 380 hotels
  • A l'acte hi assistiren 350 convidats

Por
Gabriel Escarrer va presentar el llibre davant un auditori de 350 persones
Gabriel Escarrer va presentar el llibre davant un auditori de 350 persones

Gabriel Escarrer, Porreres, 1935, va llogar el seu primer hotel quan només tenia vint-i-un anys. Era un petit establiment a vorera de mar i va haver de demanar doblers a la família, i convèncer la propietària, perquè li cedissin aquest edifici pels primers turistes que arribaven a Mallorca. Eren els anys seixanta. Quan tenia vint-i-quatre anys es va casar i als trenta-sis anys ja tenia una vintena d'hotels i molts ja eren en propietat. Aquest és el començament del llibre 'Mi vida' que ha escrit la periodista Isabel Durán i que expliqui els èxits i els fracassos de Gabriel Escarrer Julià, propietari ara d'una cadena hotelera que té 380 hotels a 45 països i que dóna feina a 45.000 treballadors.

Medalla al Mèrit Turístic el 1983

gran ambaixador de la marca Espanya

L'acte de presentació del llibre 350 persones al saló d'actes de l'Hotel Melià Victòria, un dels més emblemàtics del grup hoteler que, des de fa anys, cotitza en borsa. Un dels convidats a la presentació va ser Enrique Barón, exministre de Turisme i expresident del Parlament Europeu. Barón explicà moltes anècdotes de la seva relació amb Escarrer i com es va gestar la concessió de la Medalla d'Or al Mèrit Turístic, l'any 1983. Barón el va qualificar de "gran ambaixador de la marca Espanya".

Va comprar Hotasa i Meliá

Gabriel Escarrer va explicar també molts de detalls del llibre i destacà com a grans fites per a la seva cadena hotelera: la internacionalització, amb l'obertura d'un hotel a Bali; la compra dels hotels de Rumasa, per 21.000 milions de pessetes i l'adquisició dels hotels de la cadena Melià. Escarrer va assegurar que "la cadena Melià sortirà de la crisi de la Covid, amb alguna ferida, però en sortirà reforçada".

La cadena Meliá, dirigida ara pel seu fill

La cadena Meliá ara està dirigida pel fill del fundador, Gabriel Escarrer Jaume,  i també per altres membres de la família. Escarrer ha estat guardonat al llarg de la seva carrera professional, que començà amb una beca a Londres amb la Wagons Lits Cook, amb el doctorat Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears.