Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum notícies més destacades del 30 d'octubre de 2023 | Puigdemont i Turull es reuneixen amb el secretari d'organització del PSOE a Brussel·les

  • Agbar comença a provar la reducció de la pressió de l'aigua a les llars
  • El Govern endega una nova campanya contra la violència a l'escola
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneix amb el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneix amb el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán

L'actualitat d'aquest dilluns passa per les reunions de les executives dels partits enmig de la consulta del PSOE a la militància sobre els acords del Govern sobre la investidura. El secretari d'organització, Santos Cerdán, ha viatjat a Brussel·les per entrevistar-se amb l'expresident Carles Puigdemont i el número 2 de Junts, Jordi Turull.

La manca de pluges en plena tardor ha portat Agbar a començar a fer proves sobre els efectes que tindria una eventual baixada de pressió sobre les canonades si s'agreuja la sequera. Mentrestant, els preus donen una treva. La dada d'inflació avançada d'octubre es manté en el 3,5% gràcies a la moderació del preu dels carburants i l'estabilització dels aliments.

La Generalitat ha presentat una nova campanya audiovisual per fer arribar als joves el servei de Suport a l’Alumnat en Situacions de Violència i animar-los a denunciar en cas d'agressió.

Badalona inicia la instal·lació de l'arbre de Nadal més gran d'Espanya.

Resum notícies avui a Catalunya: 30 d'octubre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:56

    Pere Aragonès considera "una bona notícia" que Sánchez assumeixi l'amnistia.

     

    El president de la Generalitat ha aprofitat la gala de Foment del Treball dels "Premis Ferrer Salat" per celebrar la decisió de Pedro Sánchez de defensar públicament la seva aposta per l'amnistia. Ara bé, ha insistit que "calen més passos" i que "ha de permetre abordar amb serenor i confiança en el futur" altres temes claus com el finançament o el traspàs de Rodalies". 

  • 20:30

    Josep Rull reconeix la importància de la trobada de Puigdemont amb Cerdán a Brussel·les

     

    L'ex conseller de Territori, Josep Rull ha reconegut en declaracions a TVE que "les negociacions s'han fet amb un alt grau de discreció", però ha posat de manifest la importància de la reunió que han mantingut aquesta mateixa tarda a Brussel·les l'expresident de la Generalitat i el secretari general de Junts. "S'està negociant. Avui hi ha hagut una reunió important. Que cadascú jutgi", ha afegit al ser preguntat sobre la possibilitat d'un imminent acord amb el PSOE per la investidura. 

  • 20:10

    Restablert el tram Terrassa-Sant Miquel de Gonteres de la línia R4 de Rodalies

     

    El tram entre Terrassa Estació del Nord i Sant Miquel de Gonteres de la línia R4 de Rodalies de Renfe s'ha restablert cap a un quart de vuit del vespre després d'haver estat interromput des de poc abans de les quatre de la tarda d'aquest dilluns a causa d'un atropellament. 

  • 20:00

    El PP acusa el PSOE de perdre "la poca vergonya que li quedava" en reunir-se amb Puigdemont a Bèlgica

     

     

    El vicesecretari d'Organització del PP, Miguel Tellado, ha acusat aquests dilluns al PSOE d'haver perdut "la poca vergonya que li quedava" en reunir-se amb l'expresident Carles Puigdemont a Bèlgica. "És la primera vegada que la investidura d'un president es negocia fora del país amb un pròfug".

  • 19:44

    Renfe inverteix 164 milions d'euros per modernitzar el sistema de venda i reserva de bitllets

     

    Renfe invertirà 164,1 milions d'euros en un projecte per actualitzar i modernitzar el sistema de venda i reserva de bitllets, segons ha aprovat avui el Consell d'Administració de la companyia. En concret s'ha aprovat adjudicar dos contractes, un per al disseny, construcció, manteniment i explotació del nou sistema, adjudicat a la UTE Accenture y Evolutio Cloud Enable per 78,6 milions; i un altre d'implementació, configuració i explotació d'un Passenger Service System (PSS), adjudicat a Sqills Products BV, per 85,5 milions. L'objectiu del projecte és desenvolupar i mantenir amb noves tecnologies, en una infraestructura al núvol, els canals tant de venda com els sistemes d'accés del client.

  • 18:40

    Collboni defensa una amnistia "sense ressentiment" perquè "Catalunya i Espanya avancin"

     

    Jaume Collboni ha defensat a través de la xarxa social X una amnistia "sense ressentiment" per als encausats independentistes perquè "Catalunya i Espanya avancin". L'alcalde de Barcelona ha assegurat que el moment actual és "crucial" i que "ara és l'hora de fer possible un govern progressista a favor de la convivència d'un futur millor" i també "a favor de Barcelona". Per això defensa la mesura "dins la Constitució" com una "demostració de generositat i un pas endavant per al retrobament total de la nostra societat".

  • 19:04

    Puigdemont i Turull es reuneixen amb el secretari d'organització del PSOE

     

    L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el secretari general de Junts, Jordi Turull, s'han reunit a Brussel·les amb el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, en el marc de la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez. En dos comunicats idèntics, Junts i PSOE han destacat el "bon ambient" de la trobada i han assegurat que les negociacions "avancen en la bona direcció". Les dues formacions s'han instat a seguir parlant els propers dies.

  • 18:13

    S'incendia el quadre elèctric d'un restaurant a la plaça de la Independència de Girona

     

    Els Bombers han rebut l'avís quan passaven cinc minuts d'un quart de sis de la tarda. Els treballadors els han avisat després que saltés l'alarma d'incendis del local. S'han activat quatre dotacions dels Bombers i de camí a l'establiment els treballadors han avisat que l'origen era un quadre elèctric i ells mateixos havien apagat les flames amb un extintor. En arribar els Bombers han començat a ventilar les instal·lacions i l'escala per accedir als pisos de dalt de l'edifici i han confirmat que les flames venien d'aquest punt i que ja estaven totalment extingides.

  • 18:00

    El Govern crearà una finestreta única per facilitar els tràmits de tots els catalans que viuen a l'estranger i tornin a Catalunya

     

    Per fer-ho han creat una comissió formada per 9 departaments de la Generalitat, que lidera el d'exteriors i que s'ha reunit per primera vegada aquest dilluns.  Segons la Generalitat, hi ha mig milió de Catalans vivint a l'estranger, i tornen a Catalunya cada any, unes 10.000 persones. Per tal de fer viable el seu retorn, es vehicularà a través d'una finestreta única, tots els tràmits necessaris per disposar de serveis com, la targeta sanitària o la matriculació dels fills i filles a les escoles. Meritxell Serret, consellera d'exteriors 
     

  • 17:50

    El canal Segarra-Garrigues preveu començar la campanya de reg l'any vinent amb restriccions

     

    El canal Segarra-Garrigues preveu començar la campanya de reg del 2024 amb restriccions si no es produeixen pluges o nevades que permetin augmentar considerablement les reserves d'aigua disponibles als embassaments d'Oliana i Rialb. Així ho va assegurar el president de la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, després d'analitzar els recursos hídrics disponibles als embassaments que alimenten la infraestructura hidràulica durant la junta de govern celebrada dijous passat.

  • 17:40

    Reclamen equiparar la inversió pública que rep la demarcació de Lleida amb la de Barcelona

     

    Agents socioeconòmics de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran reclamen equiparar la inversió pública que rep la demarcació de Lleida amb la de Barcelona. "Volem el mateix grau d'inversió per a Barcelona, que per a la plana de Lleida, el Pirineu i l'Aran. Tots paguem els mateixos impostos", ha assenyalat Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

  • 17:07

    Interromput el tram Terrassa-Sant Miquel de Gonteres de la línia R4 de Rodalies per un atropellament

     

    El tram entre Terrassa Estació del Nord i Sant Miquel de Gonteres de la línia R4 de Rodalies de Renfe es troba interromput des de poc abans de les quatre de la tarda d'avui a causa d'un atropellament. Protecció Civil diu que el succés ha tingut lloc a la sortida de l'estació Terrassa Nord, i que cal transbordar els passatgers del tren afectat a un altre comboi. El servei d'emergències ha activat la fase de prealerta del pla Ferrocat. Renfe no disposa de previsió de restabliment del servei.

  • 16:45

    El PP critica la "consulta de fireta" del PSOE

     

    La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, descriu com a "consulta de fireta" la pregunta del PSOE a les seves bases sobre un eventual acord amb Sumar i altres partits. "La majoria dels espanyols no ens hem pronunciat sobre allò que vol fer Pedro Sánchez. Que l'aplaudeixin i l'aclamin la resta dels líders socialistes tancats a Ferraz no significa que això compti amb el vistiplau de la majoria de la societat"

  • 16:27

    Sánchez defensa l'amnistia en una carta a la militància del PSOE

     

    El president envia una carta a les bases enmig de la consulta sobre un eventual acord amb Sumar i altres partits: "No comptarem amb el suport de la dreta que, una vegada més, es treu del mig en un moment crucial per a Espanya". "Tinc la certesa que el temps ens donarà la raó", ha argumentat a la missiva enviada a les bases del partit coincidint amb l'inici de la consulta organitzada pel partit per preguntar sobre l'acord amb Sumar i la possibilitat de pactar amb altres partits. 

  • 16:01

    El pressupost mitjà dels films dirigits per dones supera per primera vegada el dels homes

     

    L’Acadèmia del Cinema Català inicia dimarts la primera volta de votacions dels XVI Premis Gaudí, on concorreran 71 produccions catalanes, 29 de les quals rodades en català. Enguany el balanç de gènere s’iguala una mica més pel que fa a la direcció amb el 48% dels films dirigits o codirigits per dones quan el 2021 eren el 31,1%, i el 2022, el 34,5%. A més es produeix un fet històric: per primera vegada el pressupost mitjà dels films finalistes dirigits per dones, de 2,2 milions d’euros, supera el dels homes d'un 1,3 milions d'euros, segons dades de l’Acadèmia. Entre els títols candidats al Gaudí dirigits per dones hi ha enguany ‘Els encantats’, d’Elena Trapé, ‘Creatura’, d’Elena Martín i ‘La imatge permanent’, de Laura Ferrés.

  • 15:23

    Desmantellen una plantació de marihuana a Sant Adrià de Besòs amb més de 900 plantes

     

    Els Mossos d’Esquadra van desmantellar dijous passat una plantació de marihuana a Sant Adrià de Besòs amb més de 900 plantes. Els agents van detectar que en una nau industrial del polígon Montsolís podria haver-hi una plantació interior. A més, la companyia elèctrica també va advertir que el consum d’aquella nau era molt elevat i compatible amb una plantació d’una magnitud considerable. Amb autorització judicial, els Mossos van escorcollar la nau i van localitzar 975 plantes. A més, van detenir dos homes quan fugien pels terrats de les naus adjacents.

  • 14:50

    El Kubo i la Ruïna avisen que el 30 de novembre respondran a l'intent de desallotjament "amb tota la fúria"

     

    Els col·lectius que ocupen els espais coneguts com El Kubo i la Ruïna han avisat en un comunicat que el pròxim 30 de novembre estaran preparats "per a tot" quan s'hagin d'enfrontar a un intent de desallotjament. "Un cop més la Sareb i l'estat intentaran fer-nos fora de casa", asseguren advertint-los que aquest cop "els sortirà pitjor". "Estem llestes per respondre amb tota la fúria. La ràbia i la imaginació sempre trobaran camins per manifestar-se", afirmen en el missatge difós, que sentencia que el Kubo i la Ruïna ja són eterns. 

  • 14:30

    La USAV registra 332 casos d'assetjament escolar des de l'inici de curs acadèmic

     

    El Govern posa en marxa una campanya per impulsar la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència. L'objectiu és que tinguin clar que poden adreçar-s'hi de forma anònima per telèfon, correu electrònic o per xat quan detectin o visquin situacions violentes. Aquesta unitat especialitzada funciona des de fa dos anys. Aquest curs, ja han registrat més de 330 casos a tot Catalunya, el que suposa 7 denúncies al dia. 

  • 14:22

    L'aeroport del Prat oferirà 23,8 milions de seients per a la temporada d'hivern

     

    La xifra suposa un increment del 20% respecte a l'any passat. El període hivernal comprèn entre el 29 d'octubre i fins al 30 de març de 2024 i la infraestructura catalana és la que més oferta tindrà, juntament amb l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. L'aeroport del Prat incrementarà amb 25 rutes més respecte a l'època hivernal de 2022.

  • 14:08

    Operació de pesca a l'embassament de Riudecanyes per reduir la densitat de peixos

     

    Els pescadors d'Arenys de Mar pesquen, de nou, en un embassament. Des d'avui es pot veure el 'Nautes' a Riudecanyes (Tarragona), on ha començat l'operatiu per reduir la densitat de peixos per preservar la qualitat de l'aigua. És la mateixa extracció que ja es va fer al pantà de Sau i als rius Francolí i Onyar.

  • 13:45

    Mor una dona en un accident de trànsit a l'AP-7 a Roda de Berà

     

    Una dona ha mort en un accident de trànsit aquest dilluns a l'AP-7 a l'alçada de Roda de Berà. Els fets s'han produït poc després d'un quart de dotze del matí al punt quilomètric 226 quan per causes que encara s'investiguen un turisme ha sortit per un ramal d'una àrea de servei de l'autopista i ha impactat amb un camió estacionat. A causa del sinistre ha mort l'acompanyant del turisme. Amb aquesta són 128 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons dades del Servei Català de Trànsit. A més, la conductora del vehicle ha resultat ferida greu i l'han traslladada a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

  • 13:30

    Aigües de Barcelona comença a provar una baixada de la pressió de l'aigua a les llars

     

    Segons ha pogut confirmar Ràdio 4, fa dies que està fent proves a la xarxa de canonades de l'àrea metropolitana per comprovar quins efectes podria tenir una baixada de la pressió. La companyia fa dies que prova els sensors instal·lats a la xarxa, avançant-se així en el cas que el Govern determini que la situació de sequera s'agreuja.  En cap cas s'estaria treballant per un escenari de talls.  Recordem que l'emergència per sequera s'estableix un consum d'aigua de 200 litres per persona i dia. Cal tenir en compte que actualment el consum a Barcelona és de poc més de 100 litres.
     

  • 13:15

    Nous espais per a la inhumació de cendres als cementiris de Montjuïc i de Sant Andreu de Barcelona

     

    Els funerals religiosos són l'opció preferida per acomiadar els difunts. Aquest 1 de novembre, dia de Tots Sants, els cementeris rebran una gran afluència de gent per visitar els familiars enterrats i deixar flors. Els cementiris de Barcelona ja han rebut 13.000 persones aquest cap de setmana. El de Montjuïc ha estrenat noves zones per deixar les urnes, una novetat marcada pel creixement de les cremacions. L'espai té capacitat per deixar 825 urnes i ha suposat la retirada, d'acord amb les famílies, de 1.800 nínxols.

  • 12:30

    ERC acusa el PSC de practicar una política de "braços caiguts"

     

    ERC admet que s'han intensificat els contactes després dels "senyals d'alarma" de la setmana passada. Els republicans deixen clar que, en tot cas, no es conformen amb la condonació del deute autonòmic del FLA com proposen els comuns i insisteixen que en resoldre el problema del dèficit fiscal crònic. La portaveu d'ERC, Raquel Sans, es mostren sorpresos per la política de "braços caiguts" que pràctica el PSC i adverteixen Pedro Sánchez que es juga la investidura "si no millora el finançament i les Rodalies de Catalunya".

  • 12:03

    Els comuns aposten per condonar el deute del FLA a les CCAA

     

    El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, considera que acabar amb el deute del fons de liquiditat autonòmica (FLA) "podria ser un acord bastant transversal". Mena ha recordat que comunitats autònomes governades pel PSOE i pel PP també ho reclamen. Els Comuns també demanen a Esquerra que doni suport a la investidura de Sánchez encara que no es concreti el traspàs de Rodalies. 

  • 11:30

    Isabel Rodríguez defensa que Pedro Sánchez vol donar per tancat l'1 d'octubre

     

    La portaveu del govern ha definit com a "desgarradors" els fets de l'1 d'octubre. Rodríguez ha defensat que el nou executiu "ha millorat la convivència on existia un problema territorial" i que "s'han normalitzat les relacions institucionals". En aquest sentit, ha argumentat que Pedro Sánchez vol "culminar i donar per tancat aquell període" i que de cara a la investidura vol "continuar avançant en aquest camí". 

  • 11:12

    El Govern promou Catalunya com a destí d'inversions en el marc de la Copa Amèrica
     


    El Govern ha llançat una campanya per a promoure Catalunya en l'exterior com a destí d'inversions estrangeres en el marc de la celebració a Barcelona de l'America's Cup Event. La peça audiovisual, que pot veure's en catalonia.com/americascup, utilitza la mar com a fil conductor per a donar a conèixer al públic internacional els actius de Catalunya compartits amb la Copa Amèrica. Destaca valors com "la forta aposta per la tecnologia i la innovació del país, la tradició comercial de Catalunya, la voluntat de cooperació i una manera de fer negocis basada en l'obertura al talent i els projectes de tot el món".

  • 11:00

    Els càmpings catalans tanquen setembre amb un 32% més de visitants respecte al 2019

     

    Els càmpings catalans van rebre 464.899 visitants al setembre, un 32% més que el mateix mes de l'any 2019, abans de l'esclat de la Covid-19. Segons les dades de l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers de l'INE, aquest destí va registrar 2.215.808 de pernoctacions en el novè mes de l'any, un 15,5% més que fa quatre anys, i l'estada mitjana va ser de 4,77 dies. Els allotjaments de turisme rural també van superar les xifres d'abans de la pandèmia, fins a 50.123 visitants, un 15,5% més, i els albergs, amb un total de 35.112, un 11% més. En canvi, els apartaments turístics van acollir un 22% menys d'usuaris que el 2019, amb 106.463.

  • 10:40

    L'Ajuntament de Badalona inicia el muntatge de l'arbre de Nadal més gran d'Espanya

     

     L’arbre de Nadal gegant de Badalona, que tindrà 40 metres i serà el més alt de l’Estat, s’ha començat a muntar aquest dilluns a la plaça President Tarradellas, davant el pavelló olímpic. Un camió tipus tràiler hi ha traslladat les primeres peces i els operaris les descarreguen amb l’ajuda d’una grua de gran tonatge. La previsió és que els treballs s’allarguin entre una setmana i deu dies, en funció de la pluja, i l’encesa oficial està prevista per al 18 de novembre. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que serà llavors quan “comenci el Nadal a Catalunya”. Albiol diu que Badalona serà la “ciutat referent” al país durant aquestes festes gràcies al projecte de l’arbre gegant.

  • 10:30

    Desmantellen un grup especialitzat a cometre robatoris a empreses i sostreure camions de gran tonatge

     

    Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desmantellen un grup criminal itinerant especialitzat a cometre robatoris a empreses i sostreure camions de gran tonatge. El 18 d'octubre els tres cossos van dur a terme un operatiu policial conjunt amb entrades i escorcolls en magatzems i domicilis de les províncies de Madrid, Barcelona i Sevilla, que va permetre detenir els vuit integrants de l'organització. La policia atribueix a la banda 37 fets delictius. Es calcula que el valor del material sostret podria superar els quatre milions d'euros. A Catalunya, l'organització hauria robat material de perfumeria valorat en 350.000 euros en una empresa de Caldes de Montbui.

  • 10:15

    CGT convoca set jornades de vaga de 24 hores a les botigues H&M coincidint amb el Black Friday, Nadal i Reis

     

    En un comunicat, el sindicat reclama a l'empresa que compleixi tots els punts de l'acord del juliol del 2022 i que no es limiti a apujar els salaris del 3,5% del conveni. En concret, l'organització posa sobre la taula 54 mesures per negociar. A més, també han proposat a la plantilla fer vaga el 23, 27 i 30 de desembre, així com el 2 i 5 de gener, coincidint amb el període de compres nadalenques. 

  • 10:00

    Quatre detinguts i sis mossos ferits lleus després d'un enfrontament entre la policia i veïns a Mollerussa

     

    Els agents del Mossos es disposaven a arrestar un home a la via pública per robatori amb força quan una vintena de persones van abraonar-se sobre ells per impedir-ho. Els Mossos van sol·licitar reforços i la presència d’unitats d'ordre públic. Finalment, es va poder fer la detenció i, a més, la policia va arrestar tres individus més per atemptat contra l'autoritat i obstrucció a la justícia.

  • 9:57

    Badalona comença els treballs per instal·lar l'arbre nadalenc més gran d'Espanya. 

  • 9:30

    Treva en l'escalada dels preus

     

    La inflació es manté sense variació a l'octubre en el 3,5%. L'encariment de l'electricitat s'ha vist compensat per uns carburants més barats i per uns aliments que no han pujat tant com fa un any.L'octubre posa fi així a tres mesos consecutius d'escalada dels preus. Millor comportament ha tingut la inflació subjacent, sense l'energia i els aliments frescos, que s'ha reduit en mig punt fins caure al 5'2 per cent, la més baixa des de maig de 2022.

     

  • 9:15

    Antoni Cañete: "Pagant el mateix salari sense millorar la productivitat, t'estàs fent un tret al peu". 

     

     

    El president de PIMEC, Antoni Cañete, titlla de "populista" l'acord entre el PSOE i Sumar per reduir la jornada laboral a 37,5 hores:  "Pagant el mateix salari sense millorar la productivitat, t'estàs fent un tret al peu". I alerta que aquesta mesura podria comportar el tancament d'empreses. Cañete va més enllà i considera que el plantejament de reformes per separat com aquesta mesura i els acomiadaments i les pensions, entre d'altres, comporta una "reforma laboral encoberta". 

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Cañete ha defensat que les dades econòmiques generals no són tan dolentes com s'esperava i s'allunya de parlar de recessió, però admet que s'està entrant en una desacceleració

     
  • 8:45

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dilluns 30 d'octubre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras. 

  • 08:20

    Doble concentració a Barcelona a favor i en contra de la guerra entre Israel i Hamàs.

     

    Mentre la comunitat jueva recorda els ostatges de Gaza i acusa el món de "falta d'empatia". La comunitat Palestina denuncia el "Genocidi" a la Franja i exigeixen un "alto el foc immediat". Unes proclames que es van fer sentir des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona on es van manifestar unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana. Convocades per la comunitat palestina de Catalunya i la coalició de moviments socials "Prou complicitat amb Israel". La de Barcelona ha estat una de les concentracions pro-palestines que s'han fet en una cinquantena de municipis catalans.

  • 8:17

    Salvador Illa fa una defensa aferrissada de l'amnistia davant el seu consell nacional.

     

    El primer secretari dels socialistes catalans demana a les seves bases que hi donin suport, sense matisos i sense pors. El també negociador dels socialistes catalans amb els partits independentistes assegura que serà una amnistia constitucional que ajudarà a la convivència. Demana valentia i confiança als socialistes i diu que entén que hi hagi reserves, però que el balanç dels indults demostra que la mesura contribuirà a la normalització política.

  • 8:10

    ERC i Junts guarden silenci sobre les negociacions per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

     

     

    Pedro Sánchez ha defensat l'amnistia davant el comitè federal del PSOE. S'esgota el temps per arribar a un acord. Salvador Illa demana a les bases que hi donin suport sense matisos i sense pors. 

     

    ERC i Junts guarden silenci sobre les negociacions per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. PP i Vox es mostren molt crítics amb l'amnistia. Mentre Feijóo diu que Sánchez la vol per benefici propi, Abascal parla directament de cop d'estat. Les executives dels partits que es reuneixen aquest dilluns després de la defensa de l'amnistia que ha fet aquest cap de setmana el PSOE. 

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí les notícies més importants d'aquest 30 d'octubre de 2023 a Catalunya.