Enlaces accesibilidad

Com fer panellets a casa amb èxit? La recepta d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica que és un mètode casolà ràpid i fàcil
  • Parellada ens acosta la seva fórmula infal·lible i ens mostra en directe com podem fer panellets pas a pas
Panellets de pinyons, a la pastisseria Zaguirre de Terrassa. Albert Segura/ACN
Panellets de pinyons, a la pastisseria Zaguirre de Terrassa. Albert Segura/ACN Albert Segura/ACN
RTVE Catalunya

La xef Ada Parellada ens convida a perdre la por als panellets i a mantenir la tradició de fer-los a casa, fins i tot si anem justos de temps. Amb aquesta recepta fàcil i ràpida, i l'èxit està garantit: uns panellets daurats, tendres i deliciosos. En una conversa al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens mostra com els podem fer pas a pas en directe.

En la seva secció Històries de bar, explica que fer panellets no és cap ciència: només cal una bona ametlla molta, sucre, ou i pinyons. I, sobretot, seguir els petits trucs que marquen la diferència —des de com pastar la massa fins a la temperatura exacta del forn. Amb una mica de paciència i aquestes instruccions, ningú no podrà resistir-se a repetir.

Panellets casolansPanellets casolans
Ingredients Preparació
  • 200 g d'ametlla molta
  • 150 g de sucre
  • 1 ou
  • 100 g de pinyons
  • Sucre llustre
  1. Separem la clara del rovell. Barregem el rovell amb els pinyons. Si ens queda molt dens, hi posem una mica d'aigua.
  2. Barregem l'ametlla en pols amb el sucre i la clara d'ou. Pastem amb les mans fins que ens queda una massa fina.
  3. Posem una capa de sucre llustre sobre la taula i fem un rul·lo. Ajudarà que no se'ns enganxi la massa a la taula.
  4. Tallem la massa a trossets d'uns 20 g. Els arrodonim i els arrebossem amb els pinyons amb rovell d'ou. Premem perquè s'enganxin i anem disposant els panellets sobre una safata protegida amb paper de forn.
  5. Els enfornem 5 minuts a 210 °C. Els panellets no han de coure, sinó només daurar.