Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Repassem els millors moments de la setmana a 'Punts de vista' amb actors del nivell de Rubén Cortada, Lluís Marco o Aina Clotet. Música en directe de la mà de Lorena Gómez, Elena Vargas, Marc Vilavella, Cesk Freixas, María Sevilla i molts més. L'acomiadament de l'Estaquirot Teatre i un número de dansa del Ballet de Barcelona.

Viatjar és una aventura, però si el pilot de la història és Álex de la Iglesia, tot es torna imprevisible com demostra la seva darrera pel·lícula: ‘El cuarto pasajero’. L’actor i model Rubén Cortada és un d’aquests passatgers i ha visitat ‘Punts de vista’ per parlar del film, de la seva trajectòria i dels seus futurs projectes.

 La cantant Lorena Gómez s’ha sincerat d’una forma més segura i decidida que mai interpretant el seu darrer single ‘Me vuelvo a la vida’, el primer senzill d’un disc que sortirà el 2023 i que, per primer cop, ha compost íntegrament.

El compositor i poeta Cesk Freixas presenta un disc on ha posat música a poemes de l’escriptor Roc Casagran. Es titula ‘Direm nosaltres’ i ha interpretat el single ‘Que lluny ens du l’amor’ a ‘Punts de vista’. 

A més, l’experta cinematogràfica de ‘Punts de vista’ Desirée Defez ha proposat diverses pel·lícules per passar un Halloween terrorífic.

El compositor i poeta Cesk Freixas ha presentat un disc on ha posat música a poemes de l’escriptor Roc Casagran. Es titula ‘Direm nosaltres’ i ha interpretat el single ‘Que lluny ens du l’amor’ a ‘Punts de vista’.

És possible fer periodisme de recerca en temps de ‘fake news’? Aquesta és una de les preguntes que es planteja ‘Enemiga del pueblo’, un drama criminal rodat entre Finlàndia i Barcelona. L’actriu catalana Aina Clotet forma part del repartiment i ha vingut a ‘Punts de vista’ per parlar de la seva trajectòria, dels seus futurs projectes i per explicar tots els detalls d’aquesta sèrie que ja es pot veure a Filmin. 

Després de quaranta muntatges, més de deu mil actuacions i mig segle de trajectòria artística, la companyia de teatre familiar l’Estaquirot Teatre s’acomiada dels escenaris. Els seus integrants, Albert Albà, Olga Jiménez i Núria Benedicto han visitat el ‘Punts de vista’ per detallar com serà la seva última temporada i els motius del seu acomiadament.

L’escenari s’ha omplert de poesia i música electrònica amb Maria Sevilla i Adriano Galante. Ella és performer i una de les veus més personals de la poesia catalana actual. Ell és cantant, músic i escriptor. Tots dos han publicat un poemari recentment i, per primer cop, s’han unit en un mateix escenari per presentar la seva adaptació escènica. El divendres 28 d’octubre actuaran a la Sala Pumarejo a L’Hospitalet de Llobregat. 

A més, Paula Hergar ha parlat de totes les novetats sobre sèries i Dolo Beltran ha buscat ‘Punts Perduts’ per trobar-nos a nosaltres mateixos.

La serie Boek visual nos presenta cada semana a artistas que nos acercan a la poesía experimental a través de diferentes formatos. Los collages de Beto Val nos abren la puerta a un mundo surrealista plagado de seres absurdos y excéntricos pero que nos son familiares y cuya existencia no solo es posible sino necesaria.

Las estanterías de la casa de Granada del poeta Luis García Montero están llenas de recuerdos. No sólo libros, hay fotografías de la familia, entre las que destaca las de su mujer Almudena Grandes. También hay dedicatorias de otros poetas, como Rafael Alberti o Luis Rosales

En el centro de la provincia de Jaén, en pleno olivar y con soberbias vistas hacia las sierras y el valle del Guadalquivir, la ciudad de Baeza nos recibe con una interminable colección de monumentos. La piedra arenisca dota de un alma dorada a este centro histórico renacentista, declarado Patrimonio de la Humanidad junto con el de la vecina Úbeda. Un rosario de palacios, iglesias y conventos donde trabajaron maestros como el arquitecto Andrés de Vandelvira. Sebastián Moreno, guía y propietario de Pópulo Servicios Turísticos, nos conduce por algunas de las plazas baezanas más señeras, como la de Los Leones o la de Santa María. Además contamos con la ayuda del la guía María Jesús Rodríguez y del cronista oficial de la ciudad, José Luis Chicharro, para visitar el concurrido Paseo de la Constitución y la catedral. El catedrático de literatura Antonio Chicharro, experto en el período de Antonio Machado en Baeza, nos muestra algunos lugares vinculados con el poeta. Después seguimos la senda de la inspiración de la mano del músico Pachi García Alis y recorremos el extenso calendario festivo de esta localidad de la comarca de La Loma con el fotógrafo Pedro Narváez.

Acompañar viene del latín y significa "compartir el pan". Partimos el nuestro con Alicia Andrés, que ha puesto en marcha en La Laboral, en Gijón, los encuentros 'Pan y poesía',  que reflexionan sobre las semejanzas entre amasar pan y escribir poemas.