Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Barrejat amb núvols alts i mitjans, la pols en suspensió dispara els nivells de contaminació i té efectes en la salut i en la qualitat de l'aire. La manca de pluges a Catalunya empitjora la situació i arrosseguen la contaminació ambiental de grans ciutats com Barcelona.

Per evitar inhalar-ho és important no fer esport a l'aire lliure en dies amb alts nivells de pols en suspensió. Un de cada quatre dies de l'any hi ha pols africana en forma de calitja a Catalunya, però no sempre en som conscients. 

Quan encara falten dues setmanes perquè comenci oficialment, els retrets entre les formacions apugen el to. Illa parla de mala gestió de Junts i Esquerra. Els republicans els acusen de manca de projectes per Catalunya. 

Aragonès tornarà a defensar l'amnistia demà al Senat. Ho farà en el marc de la comissió convocada pel PP per debatre el contingut de la llei. Els comuns veuen bé la compareixença d'Aragonès, però no que l'objectiu sigui boicotejar als populars.  Ho ha dit des de la manifestació per la salut pública on també hi ha participat la CUP. Estrada defensa que Aragonès no hauria d'anar al Senat.

Jordi Cañas serà el cap de campanya i tancara la llista de Ciutadans, que recupera el logotip que els va fer guanyar les eleccions el 2017.

En ple inici de la temporada de casaments i celebracions, la sequera també afecta el sector, que mira d'adaptar-se a les restriccions, per exemple, de reg. Alguns espais fan canvis per minimitzar les possibles afectacions econòmiques. Ara bé, no sempre és fàcil perquè el de les bodes és un sector que treballa a molts mesos vista i als nuvis se'ls fa una muntanya canviar els plans que havien somiat per fer del casament un dia especial.

Quan falta justament un mes per l'inici del Festival d'Eurovisió, 2.500 eurofans escalfen motors a la festa d'aquesta nit, al Sant Jordi Club. Nebulossa ja trepitja el recinte del Sant Jordi Club l'escenari on aquest vespre lluirà Zorra a la BCN Eurovisió Party. Defensaran la seva proposta, asseguren, pràcticament sense canvis. Continuen la seva gira per Europa abans d'aterrar a Malmö. Tot un repte, afirmen, al que no estaven habituats.

Reforçar l'autoestima deslligada de l'aparença física és un dels conceptes que l'associació contra l'anorèxia i la bulímia treballa a tallers com aquest en aules de primària. Els fan com a prevenció perquè veuen que els estereotips impossibles impacten cada cop abans en els més petits. Hi ha estudis que parlen de nenes de 6 anys que volen estar primes i nens obsessionats amb la musculació des dels 8. Conductes que poden alentir el desenvolupament en plena edat de creixement. És tan important que prenguin consciència que en molts casos hi ha retocs fins i tot en models com que vigilem amb els comentaris que es fan a casa. Per això és clau, segons els experts, teixir una xarxa de suport i desenvolupar el sentit crític cap a les pressions estètiques des de la infància.

Els partits catalans estan immersos de ple en la precampanya pel 12M i les posicions es polaritzen. Junts i ERC aposten per la independència i el referèndum mentre que els socialistes parlen d'unió. El PP i VOX desconfien d'Illa i prometen acabar amb el procés.

Estem immersos en un nou estiuet en aquest inici d'abril amb temperatures més pròpies del mes de maig. Tot i que a la costa es freguen els 20 graus, a Lleida es poden assolir els 30. Són fins a 13 graus més de l'habitual per l'època. S'allargarà fins dilluns.

S'avança l'edat de diagnòstic dels trastorns de la conducta alimentària. Alguns estudis situen entre els 6 i els 8 anys el moment en què els infants es comencen a preocupar per l'aspecte físic. A les escoles JA treballen per reforçar l'autoestima; el millor antídot, segons els experts, contra aquestes malalties.

Nebulossa escalfa motors a Barcelona quan falta un més per l'inici del festival d'Eurovisió. Comença el compte enrere per Malmö amb un tastet, aquesta nit, al Sant Jordi Club. Allà actuaran davant 2500 eurofans.

Aquesta nit a La 1, final de la Copa del Rei entre Athletic Club de Bilbao-Mallorca. El Bèlgica-Espanya de classificació per a l'Eurocopa femenina, van quedar 0 a 7 per la Selecció amb una Salma Paralluelo que va marcar-ne 3.

  • La mesura inclou la regulació de nous productes de tabac, una major fiscalitat i control publicitari i la possibilitat de prohibir fumar als espais lliures
  • Sanitat afirma que al 94% de les terrasses dels bars i locals d'oci i restauració hi ha nicotina ambiental

El futur és el present al Festival OFFF. Art i creativitat es respiren per cada cantó del Disseny Hub de Barcelona. Aquest divendres l'estrella és el multipremiat i nominat al Grammy, David Wilson, la ment darrere de videoclips d'artistes com: Artic Monteys, Lady Gaga, David Ghuetta.

El museu del disseny es queda petit i les conferències se segueixen també a fora, segons ens explica una de les ponents, la dissenyadora Verónica Fuerte. Un festival que exporta i importa creativitat amb visitants de 84 països.

Nou toc d'atenció de Seat i Volkswagen a Espanya i a la Unió Europea perquè s'incentivi la compra de cotxes elèctrics. Ho han fet avui en un acte que ha comptat amb suport institucional i del món econòmic. El rei, el ministre d'indústria i el president de la Generalitat han visitat les obres de la futura planta d'assemblatge de bateries de Seat que compta amb una inversió de 300 milions d'euros.

Dia de tràmits al Port de Barcelona per als 69 bolivians retinguts. Se'ls ha comunicat oficialment que no poden entrar al país perquè no tenen un visat vàlid. Ara se'ls fa entrevistes individuals per conèixer la seva situació personal. Alguns ja han demanat asil. Els tràmits podrien allargar-se durant dies.

Alumnes en les autoescoles de Barcelona esperen fins a 2 mesos de mitja per a poder fer l'examen pràctic. Un temps excessiu per a alguns estudiants, que busquen llocs alternatius per examinar-se com Cuenca.

Un triple de LAPROVITTOLA a 5 segons pel final davant del MACCABI, li dona al Barça la classificació per als quarts de final de l'Eurolliga. El següent objectiu blaugrana és assegurar-se el factor pista als play-offs.

Barcelona és l'epicentre de la creativitat i l'art digital. Està en marxa el Festival al Disseny Hub. Un certamen que compleix 24 anys i que és tot un referent al món del disseny

Una dona està ingressada a l'UCI de l'Hospital Trueta de Girona a causa d'una brutal pallissa. L'agressor, que ha estat detingut, és un home de 38 anys que treballava al mas de la víctima, a Cistella, a l'Alt Empordà. 

La dona agredida a Bellcaire agredida per la seva parella evoluciona favorablement dins la gravetat. L'autòpsia realitzada al nen conclou que les ferides coincideixen amb la navalla que li van trobar al pare en el moment de la detenció. 

Estem només en precampanya i els candidats ja pensen en els debats. El PSC no entra a valorar l'oferiment del debat amb Aragonès i Puigdemont. 

Visita del rei Felip sisè avui a les obres de la nova planta de Seat per assemblar cel·les de bateries. 

Catalunya s'adhereix al Pla Integral contra el Tabaquisme que tira endavant avui Sanitat.

L'alcalde de Massalcoreig i responsables d'Acció Climàtica han visitat les finques anegades pel Cinca arran de desembassaments en pantans de l'Aragó. 

Raquel Sans replica les paraules de Salvador Illa considerant "coseta electoral" la proposta del president Pere Aragonès de fer una conselleria de la llengua catalana: "Aquest menysteniment cap a la llengua demostra molt poca sensibilitat vers un repte de país", ha dit sobre el líder socialista. La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu d'ERC admet que les propostes del cap de l'executiu són electorals, però també "de país" i "de Govern", i demana "concreció" a les propostes del PSC i Junts. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que treballaran "de manera incansable" perquè s'apliqui el referèndum, tot i que ja esperaven la negativa del PSOE: "No hi volem posar terminis". No es posiciona sobre un pacte a Catalunya amb Junts o amb les esquerres, i no dona per fet l'acord a Barcelona per entrar al govern de Jaume Collboni: "No hi ha cap acord signat amb el PSC". I defensa el debat a tres que proposa Aragonès a la Catalunya Nord.

El creuer amb els 1500 turistes ha reprès aquest migdia el viatge cap a Itàlia, després de dos dies aturat, sense els 69 bolivians a bord, que han de fer els tràmits d'estrangeria. La policia investiga ara si darrere hi ha una màfia d'immigració il·legal i falsificació de documents.

L'autòpsia del menor de Bellcaire d'Empordà confirma que les ferides són compatibles amb l'arma que el seu pare portava en el moment en què va ser detingut.

No s'activarà la fase 2 d'emergència per sequera abans de l'estiu. Ho dona per fet el Govern que assegura que les puges de març han millorat lleugerament l'estat dels pantans.

Pionera intervenció a l'Hospital Clínic. És el primer de l'Estat en extirpar a través de cirurgia endoscòpica un tumor benigne de l'oïda.