Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El creuer Armonía surt del Port de Barcelona. Ha estat aturat des de dimarts amb 1500 turistes perquè a bord hi viatjaven 69 ciutadans bolivians amb visats falsos.

El detingut per matar el fill i apunyalar la mare a Bellcaire d'Empordà no passarà a disposició judicial fins demà. La dona continua a l'hospital en estat crític.

L'estat dels embassaments de les conques internes millora encara que amb molta prudència. Ara superen el 17% de mitjana. El Govern dona per fet que les pluges de març permetran que no s'hagi d'activar la fase 2 d'emergència per sequera abans de l'estiu, encara que es mantindran les restriccions.

Gerard Piqué continua sent un dels objectius investigats en l'Operació Brody, per la qual ahir va ser detingut i posat en llibertat Luis Rubiales.

Es tracta d'una cirurgia mínimament invasiva i que redueix el temps d’hospitalització. El tumor glòmic creix a l'orella mitjana, darrere del timpà. Amb cirurgia endoscòpica s'extreu pel conducte auditiu. 

Suposa menys dolor postoperatori, menor repercussió estètica i conservació de la sensibilitat del pavelló auricular. A més com és una cirurgia major ambulatòria.

Aquest tipus de cirurgia només es pot fer servir en estadis incipients i en què el tumor no passi de l'orella mitjana. Fins ara s'han intervingut 10 casos

A diferència de l'aeroport, el Port de Barcelona no té un espai on esperar que es resolguin els tràmits d'estrangeria. Per això els 69 bolivians no podien baixar del creuer. Fins aquest matí, que els han traslladat a una zona de trànsit i en aquest altre vaixell contractat per la naviliera, podran estar fins que es prengui una decisió sobre el seu futur.

Algunes fonts asseguren que podrien demanar asil. Hi ha experts que diuen que no seria viable perquè la seva entrada ha estat manifestament il·legal i que podria tractar-se d'un delicte penal.

La Policia Nacional investiga si hi ha màfies al darrere i si s'ha comès un delicte d'immigració il·legal i falsificació de documents. Les seves famílies a Espanya insisteixen: els va estafar una agència de viatges boliviana.

Aprovat només amb els vots del PP i Vox que tenen majoria, l'informe que es debatrà dilluns a la comissió general de les CCAA conclou que la llei d'amnistia és anticonstitucional i que deixa desprotegit l'estat autonòmic.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que defensarà la llei davant de "l'aquelarre" del PP. També reclama a Pedro Sánchez que compleix els pactes d'investidura i parla de nou del referèndum. El líder del PSC, Salvador Illa, ja li ha dit que no.

En plena precampanya, el PP assegura que el 12M serà un duel entre Puigdemont i Sánchez, i no Illa. El PP assegura que el debat del referèndum vol dir tornar a la casella de sortida del procés.

Salvador Illa titlla de "coseta electoral" la proposta del president Pere Aragonès d'una conselleria de la llengua: "Tant d'ell com de Junts. Has governat més tu que ERC", ha afegit sobre el que considera electoralisme dels juntaires. El candidat dels socialistes a les eleccions al Parlament del 12M defensa que parla amb Junts i no amb Carles Puigdemont: "Sóc un home de projectes col·lectius, no de lideratges messiànics i individuals". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, obre la porta a anar on el convoquin als debats per rivalitzar amb l'expresident. El primer secretari del PSC demana ampliar a Aliança Catalana el veto que es va fer a Vox pels acords postelectorals: "A partir d'aquí, obert a fer acords". D'altra banda, reacciona a la informació de La Razón que apunta que Junts el rastreja per atacar-lo durant la campanya: "No em consta, però no m'estranya. Ja va passar el 2021". I admet que hi havia "gent aprofitada" enmig de la gestió de la compra de mascaretes durant la pandèmia del coronavirus: "Se'ls detectava i es prescindia d'ells".

Comissariada per Mei Huang, la mostra compta amb vuit obres d'art contemporani creades pels artistes Vanessa Beecroft, Pep Duran, Asier Mendizabal, Annette Messager, Paulo Nazareth, Francesc Torres, Isidoro Valcárcel Medina i Akram Zaatari.

L'objectiu és posar sobre la taula el fet que vivim en un món "amb més fronteres que mai", algunes d'elles físiques; però d'altres invisibles, creades per la tecnologia i els discursos polítics, econòmics i socials. La proposta es podrà veure del 13 de març fins al 24 de juny.

Un estudi dut a terme als centres de primària de l'ICS a la Catalunya Central ha permès incloure en la història clínica dels pacients els determinants socials de salut. El treball, liderat per la infermera del CAP Santpedor i investigadora, Berta Rodoreda, s'acaba de publicar a la revista especialitzada 'Atención Primaria'.

La recerca parteix de la premissa que la salut "depèn de les circumstàncies en què naixem, creixem, vivim, treballem i envellim". Segons el Departament, "diversos estudis de recerca sòlids assenyalen que influeixen en un 89% en la salut de la ciutadania".

Els Mossos d'Esquadra investiguen com un cas de violència de gènere i possible vicària la mort d'un menor a Bellcaire d'Empordà. La mare, atacada a ganivetades, està ingressada a l'hospital Trueta.

En marxa la campanya de la renda. Des d'avui ja es pot confirmar l'esborrany per internet. La data límit per presentar-la és l'1 de juiol.

Un creuer amb 1.500 passatgers està aturat al port de Barcelona des d'ahir a primera hora del matí. El motiu, hi viatgen una setantena de persones d'origen bolivià amb visats falsos.

Luis Rubiales ha quedat en llibertat a primera hora de la tarda després que la Guàrdia Civil, que l'esperava a peu de pista a Barajas, li hagi comunicat la seva imputació.

Des d'aquest dimecres ja es pot confirmar l'esborrany online de la renda. Repassem el calendari: a partir del 29 d'abril es podrà demanar cita per fer-la per telèfon. Perquè ens atenguin presencialment haurem d'esperar al 29 de maig.

La data límit per a presentar la declaració és l'1 de juliol. Qui l'ha de fer? Aquells que hagin ingressat fins a 22.000 euros amb un sol pagador, i els que en tinguin més d'un el llindar i hagin ingressat almenys 15.000 euros.

Detingut el pare del menor que ha aparegut mort a Bellcaire d'Empordà. La mare està ingressada a l'hospital Trueta després que l'hagi atacat a ganivetades. La principal hipòtesi és que es tracti d'un cas de violència de gènere i s'investiga si també vicària.

Els fets han passat aquesta matinada, al domicili de les víctimes. L'home hauria atacat amb una arma blanca la dona i el seu fill de 5 anys, i ha fugit a peu. 

La mare ha pogut alertar un veí, però els serveis d'emergències no han pogut fer res per salvar la vida del menor. La dona està ingressada estable a l'hospital amb ferides greus.

La principal hipòtesi és que es tracti d'un cas de violència de gènere i s'investiga si també vicària. El detingut hauria atacat amb una arma blanca la dona i el seu fill de 5 anys, i ha fugit a peu. 

Ja es pot confirmar l'esborrany en línia de la renda. La campanya s'allarga fins a l'1 de juliol.

Eleccions 12M. Aragonès vol crear una conselleria pel català l’endemà de presentar una proposta de referèndum. Ja ha rebut les crítiques de l'oposició.

69 bolivians retinguts al Port de Barcelona. Viatgen en un creuer i no tenen visats vàlids.

Laia Estrada critica la proposta de referèndum acordat que ha fet el president Pere Aragonès: "Ens fa tornar 10 anys enrere, literalment". La candidata de la CUP a les eleccions al Parlament del 12M defensa la via de la "desobediència" per "forçar" una mediació internacional perquè l'Estat reconegui el dret a l'autodeterminació. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, descarta demanar un veto dels partits independentistes als socialistes, però assegura que la CUP "de cap manera facilitarà una governabilitat amb el PSC". "La qüestió social no la podem separar de la qüestió nacional", ha afegit, dient no tenir "res en comú" amb els socialistes "més de dretes". Creu que el fitxatge d'Anna Navarro apropa Junts a "la Convergència de tota la vida": "Costa d'imaginar que pugui empatitzar o posar-se al costat de les persones que estan patint més". Creu que Aragonès "va llançar per la borda" la legislatura passada, i que ha desplegat la mateixa agenda del PSC o de Junts, i "subordinada als interessos de Madrid". I creu que ERC ha tingut un paper "poruc i servil" davant els "interessos d'una minoria" amb el Hard Rock.

Els danys de la borrasca Nelson persisteixen a la costa. A Sant Antoni de Calonge xifren en 450.000 euros els desperfectes. A Lloret de Mar han tancat el passeig de Fenals.

Pere Aragonès proposa un referèndum via l'article 92 de la Constitució que pregunti si Catalunya ha de ser independent. Planteja una pregunta binària en una consulta pactada amb l'Estat.

La Setmana Santa i el turisme animen el mercat laboral. L'afiliació creix i l'atur es redueix. La caiguda de la desocupació es concentra al sector serveis i el que més creix en afiliació és l'hostaleria. 

Primer dels tres dies de dol a Amposta per l'assassinat de la Thaïs, de 34 anys a mans de la parella.