Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Contrasta amb l'impacte positiu que les pluges han suposat pels conreus, sobretot pels cultius de secà. 

El temps insegur dels darrers dies ha portat pluja, molt beneficiosa per alguns cultius escanyats per la sequera.

La Setmana Santa ha disparat l'ocupació. Catalunya ha acabat març amb més de 3.700 treballadors en actiu, la xifra més alta de la història en aquest mes. La taxa d'atur es manté a la baixa. Hi ha 1.984 persones menys sense feina.

El president Aragonès ha presentat una proposta de referèndum acordat, basat en l'article 92 de la Constitució i amb una pregunta que seria binària.

Primer dels tres dies de dol per la mort de la Thaïs, la dona assassinada a Amposta per la parella. El consistori ha convocat un minut de silenci a les 7 de la tarda. 

L'AP-7 acumula a hores d'ara bona part de les retencions de l'operació tornada. Ja ha tornat el 58% dels vehicles previstos. L'aeroport registra avui més de 1.000 operacions.

La Setmana Santa s'acaba i amb ella marxa també la borrasca que ha deixat bona part del litoral destrossat. Platges engolides i passeig marítims malmesos per la força de les onades.

Com marca la tradició, les mones deixen els aparadors de les pastisseries per ser el plat estrella a les taules. Entre les figures preferides pels fillols: la Barbie, Mario Bros o Bola de Drac.

El Girona ja és virtualment a Europa. El triomf in extremis davant del Betis, amb un altre gol salvador d'STUANI, deixa als de Michel amb 23 punts de marge del setè lloc.

Els qui encara estiren les hores per aprofitar aquest dia assolellat es troben el litoral de molts municipis destrossat per la borrasca. La Delegació del Govern està en contacte amb els ajuntaments per avaluar els danys a platges i passeigs marítims.

Darrer dia de vacances de Setmana Santa per alguns. Molts ja estan de tornada cap a casa en un segon dia d'operació retorn amb sol i sense pluja.

Els qui encara estiren les hores per aprofitar aquest dia assolellat es troben el litoral de molts municipis destrossat per la borrasca.

El Gremi de Pastissers calcula 800.000 mones artesanes venudes per aquest Dilluns de Pasqua. 

  • Els autònoms i els que guanyen més de 15.000 euros de múltiples pagadors estan obligats a presentar-la
  • Arrenca aquest dimecres 3 d'abril i hi ha novetats respecte a les deduccions per maternitat, eficiència energètica, cotxes elèctrics i lloguer

Tot i que les vacances de Setmana Santa duren fins dilluns de Pasqua, algunes persones ja fan maletes aquest diumenge per tornar a casa. El Servei Català de Trànsit recomana molta prudència perquè l'aglomeració de vehicles coincidirà la tarda de diumenge amb males condicions meteorològiques que dificulten la conducció. A l'aeroport del Prat hi ha gairebé 2.000 vols programats entre diumenge i dilluns.

El segon temporal marítim d'aquesta Setmana Santa ha impactat amb força a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), on l'Ajuntament ha hagut d'acordonar dues zones (Torre Valentina i la part central del passeig) i tallar l'accés a peu a la zona de Monestrí per afectació a l'estructura del passeig. A Torre Valentina, el temporal ha descalçat 5 palmeres. Dimarts es valoraran les actuacions immediates que cal fer per protegir el passeig i des del consistori reclamen que es desencalli el projecte per construir nous espigons, que evitarien que el mar engoleixi la platja amb els temporals.

Comença l'operació tornada de les vacances de Setmana Santa. Molts ja fan maletes i fins demà s'espera el retorn d'uns 590.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona. A l'aeroport del Prat hi ha gairebé 2.000 vols programats entre diumenge i dilluns.

El temporal Nelson marca les últimes hores de la Setmana Santa. Ha fet destrosses a passejos marítims, com el de Sant Antoni de Calonge, i a platges del litoral de Barcelona. A la Costa Brava les onades han arribat a pics de 5 metres.

L'any passat es van diagnoticar a Catalunya prop de 7.000 casos de càncer colorectal, el segon amb més incidència. Segons els especialistes, més de la meitat es podrien evitar fent més prevenció.

Diumenge de pastisseries plenes per recollir la mona. Les figures de xocolata que triomfen més aquest any són les de personatges de ficció, com Mario Bros, Goku o Barbie, però també esportistes d'elit, com Aitana Bonmatí. Les vendes es mantenen i els preus, segons el gremi, no pugen.

Victòria per la mínima del Barça davant el Las Palmas (1-0) que situa els blaugrana, provisionalment, a 5 punts del Madrid. El Girona rep aquest diumenge el Betis. Tot plegat, després de dos nous episodis de racisme al futbol espanyol.

Una altra tradició d'aquests dies, molt esperada pels petits de la casa, és la mona de pasqua. Tot i que oficialment és demà quan els padrins l'entreguen als fillols, aquest matí hem vist cues a moltes pastisseries. Se n'esperen vendre unes 800.000. Fa setmanes que les pastisseries treballen a ple rendiment preparant les mones. Les de dibuixos com la Patrulla Canina o Bluey comparteixen aparador amb les d'autor, creacions originals nascudes a partir de la creativitat de cada mestre xocolater. De mones, n’hi ha per a tots els gustos. Els que no són amants de la xocolata poden optar per les més tradicionals. Tot i l'augment de les matèries primeres no es preveu un increment de preus significatiu de les mones.

A Catalunya s'han diagnosticat prop de 7.000 casos de càncer colorectal el darrer any. En el dia mundial contra aquesta malaltia, els oncòlegs insisteixen en la importància de la detecció precoç. Més de la meitat dels pacients supera la malaltia. El càncer colorectal és el segon amb més incidència tant en homes com en dones a Catalunya. La supervivència al cap de 5 anys varia entre el 50% i el 65%. Per això és clau el programa de detecció precoç que es fa a partir dels 50 anys, quan la incidència comença a augmentar. En només 1 any ha permès detectar més de 500 càncers entre més de 450.000 persones, el 69% en estadis inicials. La meitat de les persones diagnosticades de càncer de còlon tenen més de 70 anys. La incidència, però en menors de 50, va en augment. Salut ofereix la possibilitat de fer-se aquest test cada 2 anys a les persones de més de 50. El material es recull a la farmàcia i la prova es pot fer a casa. La investigació treballa també per determinar quins factors ambientals com la dieta o la contaminació contribueixen a l'aparició de la malaltia.

Els allotjaments turístics superen el 80% d'ocupació a Catalunya, tant a la costa com a la muntanya, malgrat el mal temps d'aquests últims dies, que ha fet evitat algunes reserves d'última hora.

En unes vacances de Setmana Santa que també molts passen a casa o fent activitats a la seva ciutat, per motius econòmics, perquè treballen o perquè han d'estudiar.

I malgrat la petita treva d'aquest matí, avui al vespre s'esperen noves tempestes i vent. Hi ha alerta per fort onatge i al Pirineu es manté el risc d'allaus.  

Els sanitaris alerten dels perills dels anabolitzants per augmentar la musculació i també de l'ús de tractaments experimentals per reduir-ne els efectes secundaris. A les consultes, diuen, arriba un degoteig de pacients que consumeixen les dues substàncies il·legals.

El Barça rep el LAS PALMAS amb la intenció de pressionar el Madrid. Si guanya se situaria, provisionalment, a cinc punts del Madrid.

L'allau de visitants a zones turístiques comporta, de vegades, conductes arriscades. Transports metropolitans ha hagut d'alertar del perill que suposa una pràctica estesa darrerament: fer-se vídeos amb la Sagrada Família de fons des de les escales del metro. Deixen el mòbil a les escales mecàniques de la sortida del metro i es col·loquen en la posició perfecta per aconseguir una imatge d'allò més impressionant. La tendència s'ha estès a les xarxes socials, ha traspassat fronteres, per això TMB alerta del perill que pot suposar a través de cartells i també amb personal vigilant la zona de les escales. Els veïns lamenten que la recerca de la foto perfecta passi per davant de la seguretat i la convivència. Hi ha qui no s'arrisca per no causar cap accident ni detenir la circulació de la sortida del metro, però hi ha d'altres turistes que no es volen quedar sense les ganes de filmar-ho.

Tot i que no hi ha hagut tantes reserves d'última hora com s'esperava, per culpa del mal temps, l'ocupació supera el 80% de mitjana arreu de Catalunya. Les millors xifres, al Pirineu, a peu de pistes, però també a la costa. Malgrat el temps inestable d'aquesta Setmana Santa, a la costa l'ocupació supera el 80%. Els dies forts son sobretot aquest cap de setmana. La pluja i la davallada de temperatures si ha espantat alguns visitants d'última hora al Pirineu. Tot i això, l'ocupació resisteix. La neu de les últimes setmanes i el fet que la Setmana Santa hagi caigut d'hora, ha ajudat a omplir pistes. Els hotels a tocar de l'estació d'esquí de Masella freguen el ple.

Els esteroides anabolitzants prometen potenciar el desenvolupament de la força muscular de manera més ràpida. Ara bé, són una drecera que comporta certs riscos perquè poden suposar un risc greu per a la salut i tenen efectes secundaris molt nocius. Els professionals sanitaris expliquen que aquestes substàncies són, bàsicament, testosterona de laboratori i que de poc serveix mirar d'esquivar els efectes secundaris afegint el consum de medicaments experimentals, com els Moduladors Selectius del Receptor Androgènic (SARM), que no estan autoritzats a Espanya. Insisteixen que l'única manera saludable d'estar sa i en forma és una dieta equilibrada i fer exercici de forma constant i moderada.