Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

350 agents dels Mossos d'Esquadra vetllen per la seguretat d'un partit considerat d'alt risc, amb un dispositiu similar a un Barça-Madrid. Es blindaran els voltants de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, pendents de dos factors: els ultres i les amenaces terroristes d'Estat Islàmic envers esdeveniments esportius. Treballen coordinats amb policia francesa, guàrdia urbana i la seguretat del Barça. 

L'expresident Carles Puigdemont insisteix en el colze a colze entre independentistes. Pere Aragonès marca distàncies: ell ni abandonarà les seves responsabilitats si no és president, ni es veu donant suport al líder de Junts. Discrepàncies també sobre si s'hipoteca la governabilitat a Madrid si el líder del PSC, Salvador Illa governa.

Als socialistes els pressionen els comuns, que aposten pel tren i no pel Quart Cinturó, si volen pactar un govern progressista. Des de la CUP, Laia Estrada veu difícil l'acord en el bloc independentista. En canvi, el PP enyora la CiU del passat. Ciutadans veta Junts i rebutja aliances amb el PSC de Salvador Illa, que considera que no és de fiar.

La companyia xinesa Chery fabricarà cotxes a l'antiga fàbrica de Nissan de la Zona Franca. Chery i Ebro han tancat l'acord i començaran a fabricar els primers vehicles elèctrics a finals d'aquest mateix any.

La Generalitat deixa en mans dels ajuntaments decidir qui podrà reomplir piscines. El Govern no concreta quins criteris s'han de seguir per considerar-les refugis climàtics i seran els consistoris els qui determinin qüestions com l'aforament, si es paga entrada o si cal vigilància.

La Mesa del Congrés rebutja la petició del Senat de paralitzar la llei d'amnistia. Diuen els serveis jurídics que és una ingerència improcedent.

El Barça es juga a Montjuïc amb el PSG l'accés a semifinals de la Champions. Els blaugranes tenen un gol d'avantatge i les baixes per sanció de Christensen i Sergi Roberto.

La companyia xinesa Chery fabricarà cotxes a l'antiga fàbrica de Nissan de la Zona Franca. L'acord amb Ebro Motors arriba després de mesos d'intenses negociacions i gairebé 3 anys després del tancament de les instal·lacions de Nissan. Els primers elèctrics es començaran a fabricar a finals d’aquest any sota la marca Omoda i es convertirà en el primer centre de producció de vehicles xinesos a Europa.

Més de 170.000 alumnes de 6è de primària i 4t d’ESO comencen aquest dimarts les proves de competències bàsiques a Catalunya. Són els primers exàmens que es fan per mesurar nivells després dels mals resultats de les proves PISA que es van conèixer el desembre passat.

El Govern deixa en mans dels ajuntaments decidir si les piscines es podran omplir i reomplir en els pròxims mesos. La Generalitat ha aprovat la llei de mesures urgents per la sequera que regula l'ús d'aquests equipaments, però no fixa criteris generals que puguin seguir tots els consistoris.

Us heu comprat un cotxe i fa setmanes que l'espereu? No és estrany. L'arribada de cotxes importats és cada vegada més complicada per la congestió de les rutes marítimes. I un cop aquí, l'acumulació de vehicles es nota als ports de Tarragona i Barcelona perquè són la porta d'entrada al sud d'Europa.

La Generalitat ha aprovat la llei de mesures urgents per la sequera que regula l'ús d'aquests equipaments però no fixa criteris generals que puguin seguir tots els consistoris.

Els lletrats del Congrés rebutgen la petició del Senat d'aturar la llei d'amnistia.

Jose Luis Ábalos haurà de comparèixer a la comissió del cas Koldo al Congrés de Diputats que investiga la compra de mascaretes durant la pandèmia. 

Més de 170.000 alumnes de sisè de primària i quart d’ESO comencen les proves de competències bàsiques a Catalunya. 

Reunió d'alt nivell a l'Observatori Estatal de Violència contra la Dona.

Santi Rodríguez descarta un pacte postelectoral amb Junts si és per parlar d'autodeterminació, amnistia i indults: "No veig que Puigdemont sigui reciclable". El secretari general del PP de Catalunya assegura que no faran president a Salvador Illa ja que ha de canviar "molt" l'escenari. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que el 'no' de Cs de Catalunya per presentar-se plegats a les eleccions va "torpedinar" les negociacions a nivell estatal, descartant que hi hagués debat sobre si el candidat havia de ser Alejandro Fernández. Critica que Foment es reunís amb Puigdemont a Perpinyà perquè no és "el millor exemple pels empresaris catalans". Creu que "el més raonable" per la política espanyola seria que es dissolgués el Congrés i hi hagués eleccions anticipades: veu "molt probable" que els populars portin la Llei d'Amnistia al TC. Obre la porta a parlar d'un nou model de finançament, però demana "fer els deures" des de Catalunya. I creu que no hi ha penediment per haver fet alcalde Jaume Collboni: "Les condicions que se li van posar, que s'acabés amb el colauisme, s'està complint".

La Generalitat vol duplicar el llistat de municipis declarats zones tensionades per poder limitar el preu del lloguer. 131 localitats més com Vielha, Cadaqués, Begur, Besalú o Altafulla.

El Govern obligarà el 80% dels municipis a tenir un pla d'incendis forestals. És una de les mesures que s'inclouen en el nou pla Infocat de Protecció Civil per fer front al canvi climàtic. Es crea també un nou nivell de risc, el 4.

Cada vegada vivim més anys i això fa que també augmenti el risc de patir un càncer. L'hospital Vall d'Hebron ha posat en marxa una unitat específica pels pacients de més edat.

Xavi diu que dimarts contra el PSG, Montjuïc ha d'assemblar-se a les grans nits del Camp Nou. El Barça ja ha fet el darrer entrenament, amb la visita de Joan Laporta.

Catalunya duplica el nombre de municipis on vol regular el preu del lloguer. Als 140 que la Generalitat ja havia declarat a l'agost com a zones tensionades, Territori hi vol sumar 131 municipis més, com Vielha o Cadaqués. Si ho aprova el ministeri, les zones on es posarà un topall al lloguer abastaran 271 municipis, on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.

Als 140 que la Generalitat ja havia declarat a l'agost com a zones tensionades, tots els que veieu de color groc, Territori hi vol sumar 131 municipis més: els de color taronja: entre ells, Vielha, Cadaqués, Begur, Besalú o Altafulla. Si ho aprova el ministeri, les zones on es posarà un topall al lloguer abastaran 271 municipis, on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.

A Bagà, celebren que se'ls inclogui en el llistat de zones tensionades... Hi ha molt poca oferta de lloguer i s'hi suma la pressió turística de la Cerdanya. Tenen comptabilitzats més de 500 pisos turístics, en un poble de poc més de 2.000 habitants. Per això ja no atorguen noves llicències.

L'accés a l'habitatge és un repte que haurà d'encarar el govern que surti de les eleccions del 12M. Sobre el que han debatut avui Els candidats han parlat de finançament en un debat organitzat per PIMEC. 

PIMEC no ha convidat al debat ni VOX, ni Ciutadans ni la CUP. 

Amb una sequera persistent augmenta el risc d'incendi. Davant la possibilitat que n'hi hagi més de simultanis o que siguin sobtats, la Generalitat ha presentat el nou pla infocat.

L'Ametlla de Vallès està impulsant un pla de xoc per mantenir les zones forestals netes i protegir així els 8.000 veïns que viuen a tocar del bosc.

A favor tots 5 partits de millorar el sistema de finançament, però no de com s'ha de fer ni l'objectiu final. La negociació per uns ha de ser bilateral. En el marc del Consell de Política Fiscal i Financera és on s'ha de parlar d'un nou finançament, però per totes les comunitats autònomes és, amb matisos, l'aposta de socialistes i populars.

Un debat amb 4 candidats a la presidència i sense Carles Puigdemont, que ha declinat participar per videoconferencia.