Enlaces accesibilidad

Moren dues persones ofegades a la platja del Miracle de Tarragona

  • Una de les víctimes és un menor i l'altra un home que intentava salvar-lo
  • L'equip de salvament ha rescatat també dues persones més que s'han llançat al mar per ajudar les víctimes

Per
Un menor i un home que intentava salvar-lo moren ofegats a la platja del Miracle de Tarragona
Un menor i un home que intentava salvar-lo moren ofegats a la platja del Miracle de Tarragona

Dues persones han mort aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona, després d'haver estat rescatades de l'aigua per l'equip de Salvament Marítim i Creu Roja. Els serveis d'emergències els han pogut treure de l'aigua amb un helicòpter i s'ha muntat un dispositiu a la platja, però no s'ha pogut fer res per salvar-los.

Segons confirma l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, els fets s'han produït quan el menor de 15 anys, resident a la ciutat, es trobava amb un grup d'amics i, per una imprudència, s'ha llançat a l'aigua a una zona prohibida on hi ha corrents perillosos.

El seu grup d'amics, també menors, s'estava llançant des d'unes roques. Davant els crits d'auxili dels seus acompanyants, quan la víctima era arrossegada pel fort onatge, un home alemany de 32 anys, que estava de turisme a la zona, ha tractat de socórrer el noi. Tot i que l'ha arribat a agafar, el mal estat de la mar els ha separat i ambdós han acabat ofegant-se.

A banda, hi havia dues persones més a l'aigua que s'han llançat per ajudar les víctimes. També han estat rescatades i es troben fora de perill.

Zona prohibida

Segons el consistori, hi ha senyalitzacions per tot arreu advertint dels corrents. Els missatges, detalla l'alcalde, són en català, castellà, anglès i àrab i prohibeixen llançar-se des de les roques. Encara és més imprudent fer-ho en un dia de mar agitada, com el d'aquest dijous.

A més a més, insisteix que en situacions d'alerta o prealerta es fan unes 600 trucades a entitats veïnals, esportives o centres escolars informant dels canvis de corrents.

Més morts a la zona

L'any passat un turista italià també va morir a la mateixa la zona. Va ser per salvar un noi que, en aquest cas, el corrent l'arrossegava mar endins. A partir de llavors es va ampliar l'horari dels socorristes.

"Al final, el que no podem fer és posar tanques a totes les platges de Tarragona, que són 15,5 quilòmetres de terme municipal", ha sentenciat l'alcalde.

7 dotacions del servei d'emergència

L'avís al 112 s'ha rebut a les 14:20 hores i s'ha activat l'helicòpter Helimer 221 de Salvament i l'embarcació LS Ariel de Creu Roja Tarragona. En el dispositiu de rescat també han participat els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil que s'han fet càrrec de la investigació i han començat a prendre declaració als testimonis dels fets.

Els Bombers de la Generalitat han fet una primera intervenció des de terra per intentar apartar de la costa totes les persones que hi havia a la zona, on hi ha un fort onatge. També han ajudat a Salvament Marítim en la localització dels accidentats. Fins al lloc, hi han desplaçat set dotacions.

Tant els acompanyants del menor com de l'home que l'ha intentat salvar han estat atesos pels psicòlegs del SEM.