Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

El President de la Generalitat, Quim Torra, està citat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un pressumpte delicte de desobediència, per no haver retirat els llaços grocs i altra simbologia independentista dels edificis de l'administració autonòmica en els terminis que li va marcar la Junta Electoral Central abans de la campanya electoral de les generals del 28 d'abril.

El Tribunal Suprem permet als líders independentistes en presó preventiva que han obtingut escó al Congrés o al Senat assistir el 21 de maig a la sessió de constitució de les Corts Espanyoles. El tribunal rebutja però paralitzar el judici i aixecar-los la situació de presó preventiva.

Esquerra Republicana reuneix al seu grup parlamentari per acabar de decidir sobre la designació demà al Parlament de Miquel Iceta com a senador. 

Es repren el judici del procés amb la declaració com a testimonis dels ex membres de la Mesa de Parlament que acompanyaven Carme Forcadell la tardor de 2017 i que estan a l'espera de ser jutjats per desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També han de compareixer, entre d'altres, l'ex diputada de la CUP, Mireia Boya i el regidor de Barcelona en Comú, Jaume Asens.  

Repassem la campanya electoral per les municipals del 26 de maig que afronta la seva quarta jornada. Estem atents a les negociacions entre els sindicats d'educació i el govern que es reprenen per intentar evitar la vaga convocada a l'ensenyament el 16 de maig. Parlem de les oposicions d'infermeria convocades per l'Institut Català de la Salut. Més d'onze mil professionals aspiren a alguna de les tres mil tres-centes places convocades.

En plana esportiva el Girona és virtualment equip de segona després de perdre contra el Llevant.