Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nova reunió de mediació entre Iberia i els treballadors de terra a Barcelona per intentar evitar les noves dues jornades de vaga convocades per divendres i dissabte d'aquesta setmana a l'aeroport del Prat. La dels treballadors d'Iberia però també altres vagues poden complicar la mobilitat als qui tornen de vacances o als que marxen ara al setembre de seguida recordarem quines són.

El govern celebra la seva primera reunió després de les vacances, inicia un curs polític que estarà marcat per la sentència del procés. La sentència es coneixerà enmig de les tensions entre els socis de govern i diferències al voltant de la resposta que planejen donar-li.

A Barcelona, la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta recupera la normalitat, després de tota una joranda tancada al públic arran la troballa, diumenge, d'una bomba de 1936. Les maniobres de desactivació han estat delicades.

Dels esports, el Barça inaugura avui l'estadi Johan Cruyff després de dedicar una estatua a qui és una de les llegendes del club. Mentre l'Espanyol presenta a Calleri, el seu sete fitxatge de la temporada.
 

Mossos i veins qüestionen la posició dels comandaments de la policia catalana, que aquest dijous s'han desmarcat de l'alarmisme tot i reconeixer un augment dels homicidis i robatoris violents a Barcelona. De seguida escoltem les veus d'uns i altres. Els parlarem també de les retallades anunciades pel govern i de la seva intenció de portar al govern de l'Estat als tribunals per retenir les bestretes del finançament autonomic.

Parlem d'ocupacions il.legals d'inmobles, d'exportacions a Tarragona, de la mitja veda de Lleida que ara comença.

En clau esportiva l'Espanyol rep avui el Zorya Lugansk en l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Mentre al Barça, Messi ja s'ha entrenat aquest dimecres amb la resta de l'equip.
 

El govern de la Generalitat portarà als tribunals l'executiu espanyol per exigir més diners. L'acusa de retenir de forma irregular les bestretes del model de finançament. El Ministeri d'Hisenda respon que no és possible l'entrega d'aquests avançaments mentre l'executiu central estigui en funcions. L'oposició recorda a Aragonés que  Catalunya està funcionant encara amb els pressupostos prorrogats de fa dos anys.

Una vegada els migrants rescatats per l'Open Arms són a l'illa de Lampedusa, l'oenagé Proactiva afronta l'amenaça del govern espanyol de multar-la per la seva activitat de rescat, per a la qual -diu- no té permís.

Els Mossos d'Esquadra constaten un agument dels delictes però es desmarquen de l'alarmisme. Mentre els sindicats policials denuncien la manca d'efectius.

Dels esports avui l'Espanyol juga l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Rep a Cornellà El Prat el ZORYA LUGANSK ucrainès i al Barça, MESSI, ja s'ha entrenat amb la resta de companys i podria rebre l'alta mèdica i estar disponible pel partit contra el Betis.
 

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, dona avui més detalls sobre la retallada de despesa pública ordenada a principis de mes. Serà al Parlament a partir de les deu del matí.

Encara amb molta gent que marxarà o que ha de tornar de les vacances repassem les vagues del transport aeri que afectaran els aeroports catalans a finals d'aquest mes d'agost i durant el mes de setembre.

A Lleida la justícia obliga a una familia colombiana a tornar a escolaritzar els seus fills als que havien tret de l'escola perquè deien que nos'adaptaven al centre.

A l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, investigadors que ha descobert que un fàrmac oncològic elimina les cel.lules que reactiven el VIH... encara NO es fa servir per la seva alta toxicitat.
 

Barcelona ha conmemorado hoy con las organizaciones de víctimas divididas el segundo aniversario del 17A, en el que, en paralelo a homenajes sobrios y emotivos en memoria de los fallecidos y heridos en Las Ramblas y Cambrils (Tarragona), ha aflorado la polémica política por la gestión de los atentados. En silencio, solo roto por "El Cant dels Ocells", el himno a la paz de Pau Casals, familiares y representantes de las administraciones han participado en el acto institucional, celebrado frente al monumento a las víctimas en Las Ramblas. 17/08/19

En el caso que investiga el origen de la fortuna de los Pujol, la Audiencia Nacional ha pedido a Andorra información sobre cuatro cuentas bancarias que presuntamente tenía Jordi Pujol Ferrusola, el hijo mayor del expresidente de la Generalitat...Habría utilizado un testaferro como titular, el exdirector de la Radio Televisión de Andorra Francesc Robert Ribes, también imputado en la causa por blanqueo de capitales.

D'aquí a tres mesos el govern presentarà un càlcul per implantar un salari mínim de referència a Catalunya per sobre de l'interprofessional estatal. Vicepresidència, Economia i Treball fixaran una xifra estimada en termes de cost de la vida i equitat salarial.

El 17 d'agost es compliran dos anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme denuncia que el Ministeri de l'Interior ha denegat el 82 per cent de les sol·licituds presentades per persones que els van viure de prop, i que moltes d'aquestes denegacions són per motius allunyats dels criteris clínics. Per exemple, per no estar en el recorregut de 500 metres que va fer la furgoneta de les Rambles.

Generalitat i administracions municipals de l'àrea metropolitana es conjuren per lluitar contra la contaminació. Es donen 18 mesos per complir els límits europeus, després de la denuncia de la comissió europea per la mala qualitat de l'aire.
 

El President de la GeneralitatQuim Torra, va a recurrir las multas interpuestas por la Junta Electoral Central (JEC) por los lazos amarillos y los mensajes contra el artículo 155 de la Constitución. Independientemente de la resolución, Torra asegura que no pagará la multa

El respaldo a la independencia en Cataluña cae a su nivel más bajo en dos años, según apunta el Centro de Estudios de la Generalitat. Un 48,3% de los catalanes rechaza que Cataluña se convierta en un Estado independiente, mientras que un 44% la apoya, según una encuesta publicada por el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), el equivalente catalán del CIS. De esta manera, el apoyo a la independencia cae a su nivel más bajo desde junio de 1917.

Els partits independentistes voten en contra de la investidura de Pedro Sánchez. Esquerra Republicana espera que un acord PSOE-Podemos per un govern de coalició els pugui fer virar cap a l'abstenció i que Sánchez sigui investit en segona votació. Mentre el govern català demana generositat  al candidat socialista per establir un diàleg amb Catalunya sense condicions.

Estem atents a la reunió de la Mesa de la Funció Pública que avui ratificarà mesures com ara que les treballadores de l'administració que hagin estat víctimes de violencia de genere a Catalunya puguin canviar immediatament de lloc de feina. La Generalitat, per cert, ha posat en marxa la campanya #malamente,  per frenar les violències masclistes entre els més joves sobre tot en espais d'oci nocturn...

En clau tecnològica Catalunya es convertirà en el primer laboratori obert a escala europea on es podran provar projectes de 5G.

Dels esports el Barça debuta a la pre-temporada amb derrota davant del Chelsea.