Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern explica avui com quedarà l'escenari posterior a què decaigui l'estat d'alarma. El vicepresident en funcions, Pere Aragonés, compareix després de la reunió del Consell Executiu. La consellera de presidència en funcions, Meritxell Budó, avançava ahir a Ràdio 4 que el govern no preveu allargar el toc de queda quan decaigui l'estat d'alarma sempre que el virus es mantingui a la baixa.

En clau política ERC descarta governar en solitari després de detectar un punt d'inflexió en les negociacions amb Junts per Catalunya. Esperen tancar un acord el més aviat possible. Els de Puigdemont continuen sense marcar-se límits temporals per arribar a un acord que, a més, haurà de ser votar per al seva militància.

En clau laboral parlem de Norwegian que ha anunciat l'acomiadament de 1.200 treballadors, 600 dels quals a l'aeroport del Prat. Parlem, també, d'una iniciativa pionera de l'ajuntament de Girona on les treballadores disposaran d'un permís quan es trobin malament per la regla.

En plana esportiva, un titular avui de futbolsala, el Barça ha perdut la final de la Champions davant l'Sporting de Lisboa.

L'onze per cent de la població de Catalunya té ja la pauta completa de la vacuna. Avança la campanya en els diferents espais habilitats, entre ells Fira Barcelona on les inoculacions van començar divendres, han continuat durant el cap de setmana i ho faran fins dimecres. Avui Salut repren la vacunació dels agents de la policia nacional i la guàrdia civil que presten servei a Catalunya.

En clau política queden poc més de tres setmanes per a què s'esgoti el termini per ressoldre la investidura d'un nou president de la Generalitat abans de què s'hagin de convocar noves eleccions. ERC va donar a JxCat fins l'1 de maig per tancar un acord. Superada aquesta data ara ha de dir si contempla o no vies alternatives. En qualsevol cas, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, diu que no convocarà cap ronda de consultes fins a estar segura que la investidura no serà fallida.

El FC Barcelona femenino ha logrado el pase a la final de la Liga de Campeones, donde buscará conquistar su primer título continental, después de imponerse este domingo, con un doblete de la neerlandesa Lieke Martens, al Paris Saint-Germain (2-1) en el Johan Cruyff en el partido de vuelta de semifinales (3-2 en el global).

Aquest divendres comença la vacunació massiva en l'espai habilitat a Fira Barcelona. Entre avui i el diumenge es preveu inmunitzar a 6.000 persones d'entre 70 i 79 anys i repetir el següent cap de setmana en funció de la disponibilitat de dosis. El govern, a més, anuncia com queden les restriccions per frenar la pandèmia a partir de dilluns. Mentrestant el govern prepara ja la arquitectura necessària per poder seguir aplicant mesures a partir del 10 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma.

En el terreny polític, ERC torna a pressionar Junts per Catalunya per tancar un acord de govern. És el que li demanen els agents socials per recuperar l'economia. El govern parla d'un canvi de tendència després que ahir les dades de l'enquesta de població activa diguessin que l'atur s'ha reduït a Catalunya de 38.000 persones en els tres primers mesos de l'any.

L'ex consellera Meritxell Serret declara al Tribunal Suprem com a investigada com a investigada per desobediència en relació a l'1 d'octubre. En plana de tribunals la jutge de violència vers la dona de El Vendrell ha enviat a presó l'home detingut dilluns per haver presumptament matat a la seva parella ruixant-la amb benzina i calant-li foc.

En clau esportiva el Barça s'allunya del liderat a primera divisó després de perdre ahir 1 a 2 davant el Granada.

TVE confirma que Leo Messi ha dado el primer paso para quedarse en el Barça. Su padre y agente, Jorge Messi ya se ha reunido con el presidente, Joan Laporta, para comunicarle que la intención de Leo es seguir en el FC Barcelona. Esto a 60 días de que se le acabe el contrato. El futbolista argentino pide un esfuerzo económico al club, aunque está dispuesto a bajarse la ficha, y también refuerzos para que el equipo vuelva a pelear por la Champions. De esta forma, la situación de Messi ha dado un giro de 180 grados tras lo que sucedió en agosto, cuando tras la deblacle ante el Bayern, Messi hizo saltar todas las alarmas vía burofax con su deseo de abandonar el club. Se sentía engañado por Bartomeu. Poco a poco el jugador ha ido demostrando otra vez un gran nivel y se comprometió también institucionalmente votando en las elecciones que ganó Laporta. La complicidad con el presidente con el que obtuvo el sextete fue evidente desde el primer dia. Con el titulo de Copa y la posibilidad de ganar tambien la Liga, se allana el camino a la continuidad de Messi.

Foto: Messi celebra un gol la semana pasada (REUTERS/Albert Gea)

El FC Barcelona disputa este jueves su partido de liga aplazado por la final de Copa. Un partido en el que podría ponerse líder si gana al Granada. El conjunto nazarí es un rival favorable para los azulgrana ya que le han ganado en 17 de sus últimos 19 enfrentamientos. Koeman reconoce que esta posibilidad de ser líderes es algo "inesperado" teniendo en cuenta que en diciembre estaban a 12 puntos del Atlético de Madrid.

  • FC Barcelona - Granada, en directo, a las 19:00 horas en RTVE.es

Nuevas ofertas para Messi llegan a Barcelona procedentes de París: dos años y uno opcional. Ronald Koeman duda si es verdad y reitera su deseo de que el argetino se quede en el club. Este jueves, el Barça podría auparse como líder de la Liga si gana al Granada. Un título para el que Koeman cree que hay que ganar todos los partidos. 

Cap acord concret però sí bones sensacions, després de la reunió que els negociadors d'Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya mantenien ahir a la tarda a la presó de Lledoners. Una trobada d'alt nivell on per primer cop es va posar sobre la taula l'estructura del futur govern.

El govern comença a estudiar avui com queden les restriccions a partir de la setmana vinent. La transmissió del virus s'ha estabilitzat però la pressió als hospitals continua sent elevada amb 500 persones crítiques per COVID. Un punt d'inflexió en tot això és el fet que no s'hagin acreditat contagis al concert de Love of Lesbian celebrat fa un mes al Palau Sant Jordi.

Sobre la vacunació avui hi ha Consell Interterritorial de Salut, Catalunya insistirà davant Sanitat en que estudii espaiar fins les 8 setmanes les segones dosis. En paral.lel ha d'accelerar la inmunització als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a casa nostra per ordre del Tribunal Superior de Justícia que li demana equiparar la proporció d'agents vacunats a la dels Mossos d'Esquadra.

El FC Barcelona ha empatado 1-1 ante el PSG en la ida de semifinales de la Liga de Campeones femenina. Un resultado importante que hará que el pase a la final se decida en el estadio Johan Cruyff . Jenni Hermoso, pichichi de la Champions, anotó el gol de las azulgrana a los 13 minutos, pero el PGS logró el tanto del empate por medio de Cook.

Koeman opina que el del Villarreal "no será el partido fuera de casa más difícil de los que quedan porque cada uno tiene su dificultad y todos los equipos se juegan algo".

Sobre Ousmane Dembélé, que regresa a una convocatoria tras ser baja ante el Getafe por molestias en el pubis, dijo que "todos los jugadores convocados tienen opciones de jugar desde el principio del partido".