Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Primer concert en solitari de Guillem Gisbert. Després de 15 anys amb Manel, el barceloní ha estrenat gira a la Sala Apolo i repetirà al Festival Strenes de Girona. Primera vegada que puja a l'escenari en solitari. "Balla la masurca!" és el nom que dona vida al seu primer disc. L'ha presentat davant una sala plena, amb entrades exhaurides. Una hora i mitja de repàs dels onze temes de l’àlbum i dues versions; una cançó de Stephen Sondheim i una altra de Neil Diamond. Però hi ha hagut temps per tornar als orígens amb l'‘Ai, Yoko’ de Manel, sota la mirada dels seus excompanys.

L'equador de la campanya arriba ple d'actes centrals i visites de líders nacionals en actes que han esdevingut multitudinaris. Propostes programàtiques però, sobretot, crítiques creuades d'uns als altres, i amb les mirades posades a pactes passats però també a les seves conseqüències.

Els pagesos del pla de Lleida alerten que la campanya de la fruita no està garantida malgrat les darreres pluges. De moment, només tenen 3 recs assegurats. Precisament la manca d'aigua, però també la burocràcia són alguns dels motius que fan que molts joves no vulguin ser agricultors, un ofici on falta relleu.

Tret de sortida a la campanya de casals i colònies d'estiuFundesplai preveu oferir 90.000 places i atorgar 8.500 beques aquest any, 500 més que el passat. Una oportunitat per fusionar el joc i el lleure educatiu durant l'època estival.

Primer concert en solitari de Guillem Gisbert. Després de 15 anys amb Manel, el barceloní ha estrenat gira a la Sala Apolo i repetirà al Festival Strenes de Girona.

Derbi a Girona contra el Barça amb la segona plaça de la lliga i la Supercopa en joc. El Girona vol assegurar una classificació per la Champions que seria històrica. Montilivi serà ple en una jornada en què el Reial Madrid pot ser campió de lliga.

Illa crida a la mobilització dels socialistes i assegura que la confiança és el pitjor adversari pel 12-M. ERC fa bandera de les polítiques del seu executiu reivindiquen el lideratge d'Aragonès a Pineda, el seu poble. Junts fa una crida a tots el que no li faci el pes la candidatura de Puigdemont, però que no volen que el president de la Generalitat sigui Illa. Acompanyat d'Abascal, Ignacio Garriga endureix el seu discurs contra la immigració des de Salt. Des de Girona, la CUP es reivindica com l'única alternativa viable per avançar cap a la independència.

Comuns Sumar es presenten com la garantia per evitar l'ampliació de l'aeroport del Prat i carreguen contra Illa. Ciutadans defensa que el vot al seu partit és l'únic que servirà per evitar revalidar un tripartit o un nou pacte del Majestic. El PPC, des de Badalona, demana concentrar el vot constitucionalista.

Estudiants d'il·lustració, disseny i caracterització, escolars, fans del manga i l'anime i aficionats al món del còmic en general han omplert Fira Montjuïc en la jornada inaugural de la 42a edició del Còmic Barcelona. Entre els plats fort d'enguany, destaca l'exposició protagonitzada per Francisco Ibáñez, o una altra sobre 'Mad Max'.

La gran fira del sector aplega més de 200 expositors i inclou un nou espai dedicat a la fantasia i la ciència-ficció.

Puig ja cotitza a borsa. Ho ha fet a un preu inicial de 24 euros i mig per acció i ha arribat a pujar més d'un 5% en les primeres hores. Després s'han moderat els guanys. La companyia catalana s'ha convertit en la sortida més gran a Borsa a Espanya en els darrers anys.

Els pactes centren els discursos dels candidats a la presidència de la Generalitat. L'endemà del primer debat televisat de la campanya, els vetos i retrets creuats agafen protagonisme.

Entrem al nucli de barraques del barri de Vallcarca, a Barcelona, molt a prop del Parc Güell. Fa una dècada que hi ha un assentament on ara malviuen un centenar de persones.

Girona i Barça es disputen el segon lloc de la lliga demà a Montilivi. Els blaugrana, dos punts per sobre a la classificació, volen la revenja de la derrota a la primera volta.

Les nevades dels darrers dies, que deixen amb aquesta estampa hivernal el Pirineu, permeten allargar la temporada dels esports d'alta muntanya. Alhora, però, augmenta el risc d'allaus espontànies. Per sobre dels 2.000 metres s'ha acumulat gairebé metre i mig de neu, un fet inusual per aquesta època de l'any. Una bona notícia en el context de sequera, perquè amb el desgel augmentaran les reserves hídriques, però també augmenta el risc de llaus espontànies, perquè pugen les temperatures durant el dia. De fet, s'espera que aquest cap de setmana es superin els 20 graus al Pirineu, i per tant el gruix de neu és més inestable.

 Les accions de la multinacional catalana de perfumeria i moda s'han disparat a prop d'un 4% només encetar el seu camí a la borsa. És la sortida més gran a la Borsa a Espanya en una dècada, des del debut d'AENA, amb una valoració de gairebé 14.000 milions. El seu president executiu, Marc Puig, ha reivindicat el caràcter familiar i la gestió de l'empresa.

Els resultats de les eleccions del 12-M poden ser molt ajustats i els escenaris encara massa incerts.

L'arrancada del bloc sobre amnistia i model territorial  ha estat el més vist del debat de Radiotelevisió Espanyola... amb 198.000 espectadors, un 14,4% de quota de pantalla. Va ser un dels blocs més polèmics. El primer debat televisat va tenir 651.000 espectadors únics... un 7,6 % de quota.

Puig és la primera empresa espanyola del sector de la moda i la bellesa de luxe que s'estrena a la borsa espanyola. És la sortida més gran a la Borsa a Espanya en una dècada, des del debut d'AENA. 

Les nevades dels darrers dies, que deixen amb aquesta estampa hivernal el Pirineu, permeten allargar la temporada dels esports d'alta muntanya i augmenta el risc d'allaus espontànies.

Carlos Carrizosa creu que el cap de llista del PSC per les eleccions del 12-MSalvador Illa, està "submís" als "atacs" d'ERC i Junts: "L'independentisme sap que el té a les seves mans", ha dit valorant el debat de candidats de RTVE Catalunya. El número 1 de Ciutadans a les eleccions al Parlament confia que el seu partit aconseguirà representació parlamentària en aquests comicis. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica que els líders del PP i el PSOE, Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez, "sotmetin" la política interna de Catalunya a la "política externa" estatal. "No centro els atacs en Alejandro (Fernádnez) perquè amb ell he compartit manifestacions i trinxeres", ha dit tot assenyalant el seu "cap" Feijóo.

Tercer bloc del Debat electoral de RTVE Catalunya que tracta sobre la Llei d'amnistia i del futur polític de Catalunya. Els candidats han centrat el debat sobre model federal, referèndum, reforma de l'Estatut o via unilateral.

RTVE Catalunya emet el primer debat televisat dels candidats de tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya. Moderat pels periodistes Gemma Nierga i Xabier Fortes. Els participants en el debat són: Salvador Illa, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Pere Aragonès, d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Rull, de Junts + Puigdemont per Catalunya, Ignacio Garriga, de VOX, Laia Estrada, de la Candidatura d'Unitat Popular – Defensem la Terra (CUP-DT), Jéssica Albiach, de Comuns Sumar, Carlos Carrizosa, de Ciutadans (Cs), Alejandro Fernández, del Partit Popular de Catalunya (PPC).