Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El abogado de Artur Mas en el juicio por desobediencia el 9N ha alegado que el expresidente catalán no se escondió tras una "multitud de voluntarios" ni ordenó retirar los medios públicos puestos a su disposición por la inconcreción del Tribunal Constitucional (TC), que cree que no obligaba a impedir la consulta. Durante la exposición de su informe exculpatorio ante el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC), el letrado Xavier Melero ha centrado su argumentación en la "falta de concreción" de la providencia del TC del 4 de noviembre de 2014, que suspendía la consulta sin incorporar ningún tipo de advertencia, como había solicitado el Gobierno.

Per cinquena i última vegada hem vist aquesta imatge. Mas, Ortega i Rigau entrant al Palau de Justícia on avui quedarà vist el judici on se'ls acusa dels delictes de prevaricació i desobediència per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional./ Avui és el torn del informes de les parts. Fiscalia, acusació particular i defenses presenten els seus arguments i conclusions. Especialment contundent ha estat el fiscal

Hem sentit les defenses, ara han fet una pausa. A la tarda prendrà la paraula la defensa d'Irene Rigau i després serà el torn dels acusats que tenen dret a una darrera intervenció. Aquest matí abans d'entrar a la darrera sessió del judici ja han avançat cap a on anirà el seu discurs final./ Mas, Ortega i Rigau acabaran la setmana del judici allà on la van començar: al palau de la Generalitat. El president Puigdemont els rebrà aquesta tarda, un cop acabat el judici, i compareixerà amb l'expresident davant dels mitjans. El president de la Generalitat va parlar de democràcia malalta al ple del parlament per criticar el que considera una judicialització de la política.

Des de Ciutadans i Podem  critiquen que hi ha un doble discurs per part de Mas, Ortega i Rigau. Diuen que fora del judici assumeixen la organització de la consulta i que en canvi en el judici  ho neguen./ I encara una ultima veu sobre el judici del 9N i la situació a Catalunya, la del president del Parlament Europeu, que és de visita Espanya. Des del Congrés del Diputats, Antonio Tajani, ha dit que cal respectar les lleis

PP y Podemos celebren aquest cap de setmana els seus congressos, en un clima ben diferent./ Rajoy tornarà a sortir elegit president del PP. Malgrat governar en minoria, ha reforçat el seu lideratge dins del partit. A Podemos la votació sera més decisiva amb la polèmica entre els dos caps visibles del partit. Pablo Iglesias, candidat a la secretaria general, s'enfrontarà a Iñigo Errejón per liderar l'Assemblea Ciutadana

El president Puigdemont ha visitat aquest matí les obres del centre logístic que Amazon construeix al Prat del Llobregat./ Així. Envoltada de brossa, en una planta de residus de Montcada i Reixac. És com ha aparegut la maleta radioactiva que van robar ahir a una empresa de Santa Coloma./ Al voltant d'un 25% de les dones en edat reproductiva fumen a Catalunya i més de la meitat continuant fent-ho durant l'embaràs.

L'Hospital de Bellvitge celebra 25 anys del seu primer trasplantament de cor. Va ser el 24 de novembre del 1991, i des d'aleshores n'han fet fins a 417. Actualment la taxa de supervivència és molt elevada, i situa aquest centre hospitalari com un dels capdavanters./ Barcelona celebra aquest cap de setmana les festes de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern./ "Saber y Ganar", el concurs més veterà de la historia de la televisió a Espanya, complirà 20 anys el proper divendres. Les celebracions comencen avui amb moltes sorpreses com aquesta.

El Barça torna aquesta tarda als entrenaments per preparar el partit de lliga de demà al camp de l'Alabès, el mateix rival de la final de Copa.

Són imatges de l'espectacle LA DANSA SENSE LÍMITS de la coreògrafa i ballarina CLAIRE CUNNINGHAM, que es pot veure des d'avui i fins diumenge al Lliure de Montjuïc.

Atenció als fans d'Elton John... perquè el cantant britànic ha anunciat que tornarà a actuar al Palau Sant Jordi, el 3 de desembre

S'ACABA EL JUDICI 9N
LA FISCALIA DIU QUE NO ES JUTJA LA DEMOCRÀCIA I DEFENSA LA SEVA INDEPENDÈNCIA

S'ACABA EL JUDICI 9N
LES DEFENSES INSISTEIXEN EN QUE ES TRACTA D'UN JUDICI POLÍTIC I QUE NO HI HA BASE LEGAL

COL·LAPSE A LA C16
DIVISIÓ SOBRE COM AFRONTAR L'INCREMENT DE TRÀNSIT QUE LA CARRETERA VIU A L'HIVERN

DOS PARTITS DE SANCIÓ
LUIS SUÁREZ ES RESIGNA A NO JUGAR LA FINAL DE COPA CONTRA L'ALABÈS

  • El judici contra Mas, Ortega i Rigau per haver tirat endavant amb la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional arriba ja a la recta final. Avui penúltima jornada en la que hem escoltat a voluntaris i a perits de la Guardia Civil. Però el més important han estat les conclusions de les parts./ I sobre el judici del 9N El delegat del Govern a Catalunya no ha volgut pronunciar-se, però ha demanat respecte a la independència judicial
  • La policia ha lliurat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Pujol, un pendrive nou amb dades de la investigació./ El president de l'Assemblea Nacional Catalana ha denunciat a través de les xarxes socials que l'Estat ha embargat més de 246.000 euros a l'entitat.
  • Marxem ara al Parlament on avui Ciutadans ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen sobre els pressupostos d'aquest any. LLUÍS FALGÀS, això confirma que l'aprovació es retardarà.
  • Obrim ara un bloc d'informació econòmica en forma més breu. La primera, el conflicte dels estibadors del port de Barcelona./ Els estibadors mantenen la vaga prevista pel 20 d'aquest mes tot i que Foment els ha replicat que el seu model és inviable. El govern entén que no cumpleix amb l'exigència de la sentència del Tribunal de Justicia de Luxemburg./ L'Institut Nacional d'Estadística ha actualitzat la cistella de la compra segons la qual es calcula l'IPC.
  • Els mossos continuen investigant el robatori d'una maleta com aquesta que conté un equip amb fonts radioactives. Protecció Civil va alertar ahir al vespre del furt en una furgoneta a Santa Coloma de Gramenet./ La Guàrdia Civil ha detingut 23 persones acusades de tràfic internacional de cocaïna./ Atracament a les vuit del matí, en aquesta oficina de La Caixa al barri de Sants.
  • Per primer cop el departament d'ensenyament i els municipis han signat un acord per tal d'ajustar l'oferta i la demanda de places escolars, facilitar-ne els criteris i que les ràtios s'adeqüin a cada situació. L'objectiu és evitar situacions polèmiques quan l'aplicació de la normativa obliga a tancar aules o escoles./ Manifestació d'estudiants de secundària aquest migdia al centre de Barcelona en contra de la LOMCE.
  • El mercat de la Boqueria endureix les condicions per vendre productes pel turisme. Es prohibeix menjar a l'entorn de les parades i oferir productes elaborats sense envasar.
  • Hi haurà sancions pels qui no venguin un percentatge mínim de producte fresc./ Consternació a Tarragona per la mort sobtada de la regidora d'esports de l'ajuntament, María Isabel Negueruela. Tenia 49 anys i ha mort aquesta matinada, víctima d'un infart
  • L'Alabès serà el rival del barça a la final de la Copa del Rey del proper 27 de maig.
  • Jamiroquai presentarà el seu nou disc a Barcelona i ho farà al mes de juliol al Cruïlla./ Arriba a Barcelona el musical Dirty Danicng després d'haver estat cinc anys als escenaris de Londres i Madrid.
  • RECTA FINAL JUDICI 9N: FISCALIA MANTÉ LA PETICIÓ DE 10 ANYS D'INHABILITACIÓ PER MAS I 9 PER ORTEGA I RIGAU
  • MALETA ROBADA: CONTÉ UN EQUIP AMB FONTS RADIOACTIVES QUE NO IMPLIQUEN RISC SI NO S'INTENTEN OBRIR
  • ACORD EDUCATIU: ENSENYAMENT I MUNICIPIS NEGOCIARAN L'OFERTA I LA DEMANDA DE PLACES A CADA LOCALITAT
  • LA SEU, ENCARA PER DECIDIR: L'ALABÈS SERÀ EL RIVAL DEL BARÇA A LA FINAL DE LA COPA DEL REI EL 27 DE MAIG
  • "DIRTY DANCING": EL MUSICAL QUE ADAPTA LA PEL·LÍCULA ATERRA AQUEST VESPRE AL TÍVOLI DE BARCELONA
  • Ja hi ha data per a que l'ex conseller de la Presidència Francesc Homs sigui també jutjat per haver avançat en l'organització del 9N tot i la suspensió del Cosntituconal. Serà el 27 de febrer. La seva causa la porta el Tribunal Suprem des que és diputat al Congrés. Avui Homs ha comparegut com a testimoni al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel judici a Mas, Ortega i Rigau també sobre la consulta. En el cas del judici a Homs serà Mas qui declari com a testimoni. El Suprem va rebutjar que ho fessin Rajoy, el ministre de Justícia o el president del Tribunal Constitucional. Francesc Homs ho criticava avui en conèixer la data del seu judici./ Doncs com déiem en el judici pel 9 N que se segueix contra Mas, Rigau i Ortega, avui precisament un dels testimonis ha estat el del mateix Francesc Homs, que s'ha atribuit la responsabilitat d'haver aconsellat al goverrn tirar endavant la consulta. Homs ha sigut un dels polítics que ha declarat avui./ Doncs aquest judici que s'està fent al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tenia avui derivada política al Parlament de Catalunya. Allà s'ha viscut un encés debat en qualificar el president Puigdemont la democracia espanyola com a malalta./ El ministre de Justicia, Rafael Catalá, ha respost a Puigdemont i ha insistit en que no hi ha judicis polítics.
  • A 4 mesos de la Selectivitat, avui, hem sabut com queden les proves d'accés a la universitat. La Generalitat argumenta que mantindrà les PAU, amb un sol canvi: la prova de català admetrà una doble correcció al haver canviat la normativa de l'Institut d'Estudis Catalans a mig curs.
  • Investigadors de l'hospital Vall d'Hebron han descobert 8 biomarcadors de la malaltia de Crohn que podrien evitar proves invasives per a diagnosticar-la. A Catalunya hi ha prop de 30 mil persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal.
  • El Barça sabrà aquesta nit si el Celta o l'Alavés són el seu rival a la final de la Copa del rei el proper 27 de maig. Anit va eliminar a l'Altètic de Madrid en un mal partit dels blaugrana i que va ser emocionant fins al final.
  • Neil Hannon i la seva banda The Divine Comedy portaran aquesta nit al Palau de la Música els temes del seu nou àlbum, Foreverland

El exconseller de Presidencia Francesc Homs ha reconocido este miércoles que, como responsable de los servicios jurídicos de la Generalitat, fue él quien aseguró al Gobierno catalán de que no incurría en ninguna ilegalidad al mantener la consulta del 9N tras la suspensión del Tribunal Constitucional (TC) porque el Alto Tribunal no aclaró el alcance de su prohibición ni el Gobierno quiso ser "más preciso" cuando impugnó la consulta.

  • Tercer dia del juici a Mas, Ortega i Rigau per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. Avui la declaració més destacada ha estat la de Francesc Homs, que provablement serà jutjat pel mateix tema al Suprem. Homs ha dit que ell va ser qui va recomanar seguir amb la consulta.
  • Paral·lelament al Parlament se celebrava sessió plenària que ha estat molt marcada pel debat polític sobre aquest judici
  • El Col·legi de Registradors denunciarà a la Generalitat per haver trencat el conveni que els cedia la liquidació dels impostos de transmissió i de successions abans que s'acabi l'acord fixat el 31 d'octubre. El govern ha decidit que assumirà aquesta tasca a partir de l'1 de setembre quan entri en funcionament la nova Hisenda Catalana.
  • Aquests dies es poden veure llargues cues de camions a les terminals del port de Barcelona. Són conseqüència de la protesta dels estibadors que estarien treballant sota mínims com a prèvia de la vaga que faran del 20 al 24. Els estibadors temen que Foment liberalitzi el sector amb un decret llei sobre el nou model d'estiba per adaptar-la a la normativa europea i evitar sancions.
  • Les cambres de comerç formaran aquest any 30.000 joves per ajudar-los a trobar feina i esperen aconseguir al menys 5.000 contractes. / A 4 mesos de la Selectivitat, avui per fi, hem sabut com queden les proves d'accés a la universitat. La Generalitat argumenta que mantindrà les PAU, amb un sol canvi: la prova de català admetrà una doble correcció al haver canviat la normativa de l'Institut d'Estudis Catalans a meitat de curs.
  • Investigadors de l'hospital Vall d'Hebron han descobert 8 biomarcadors de la malaltia de Crohn que podrien evitar proves invasives per a diagnosticar-la. A Catalunya hi ha prop de 30 mil persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal.
  • Així és com ha quedat aquesta oficina immobiliària de l'Estartit, després que aquesta matinada uns desconeguts fessin explotar el caixer automàtic que una entitat bancària tenia a la façana del local./Barcelona vol fer fora del "carril bus": cotxes, motos i altres vehicles que no puguin circular-hi. La Guardia Urbana ha intensificat la vigilància./ Veïns de Santa Coloma de Gramenet i Badalona es queixen perquè, diuen, patir talls de llum constants en els darrers mesos.
  • El Barça ja s'ha assegurat la primera final de la temporada. Per quarta vegada consecutiva jugarà una final de Copa després d'haver eliminat ahir en semifinals a l'Atlètic de Madrid. El Barça va fer un mal partit i hi va haver emoció fins al final./ I en atletisme, l'etíop Genzebe Dibaba va batre anit a Sabadell el rècord del món dels 2000 metres indoor

FRANCESC HOMS: el Suprem el jutjarà pel 9N a partir del 27. Avui ha declarat al judici a Mas, Ortega i Rigau

PLE AL PARLAMENT: encés debat entre Puigdemont i l'oposició per la celebració del judici del 9N

PORT DE BARCELONA: cues de camions per la protesta dels estibadors contra la nova regulació que prepara Foment

TRANSPORT PÚBLIC: la Guàrdia Urbana vol eradicar les infraccions al carril bus a Barcelona

EMPAT A UN: El Barça jugarà la quarta final de copa seguida després del partit amb l'Atlètic