Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ENSURT A BARCELONA. LA POLICIA DETÉ A TRETS EL CONDUCTOR D'UN CAMIÓ AMB BUTÀ QUE CIRCULAVA EN CONTRA DIRECCIÓ.

NOU PAS JUDICIAL. EL TSJC NOTIFICA LA SUSPENSIÓ DEL REFERÈNDUM I QUE S'OBRE VIA PENAL CONTRA 5 MEMBRES DE LA MESA.

TANCAMENT DE LA MODEL. AQUESTA TARDA COMENÇARAN ELS TRASLLATS A BRIANS 1 I 2 PER ENVIAR-HI ELS PREVENTIUS.

EL MIG CAMP, QÜESTIONAT. EL BARÇA BUSCA SOLUCIONS PER MILLORAR EL JOC I INTENTAR REMUNTAR A LA LLIGA I A LA CHAMPIONS.

El líder del PP Catalán, Xavier García Albiol, ha criticado este martes al Gobierno de Cataluña por gobernar, a su juicio,  para los independentistas, mientras que se olvida "de los que los están pansado mal" porque solo les preocupa el proceso soberanista.

"El gobierno de Cataluña solo se dedica a gobernar para la mitad de los catalanes y el resto, los que nos somos independentistas, somos invisibles. En la calle hay gente que lo está pasando mal, y no se les tiene en cuenta", ha afirmado en una entrevista en Los Desayunos de TVE.

El coordinador general de Izquierda Unida y portavoz adjunto de Unidos Podemos en el Congreso, Alberto Garzón, considera que es necesario normalizar el diálogo entre el Gobierno y la Generalitat de Cataluña como única manera de resolver los problemas y las diferencias que ahora existen entre ambos. "Quien quiera protestar porque se han sentado, que proteste, pero está claro que la solución solo va a venir por el diálogo, entonces, al final hay que normalizar el diálogo", afirma.

Sobre la posibilidad de que Íñigo Errejón sea candidato de Unidos Podemos a la Comunidad de Madrid, Garzón advierte que, de acudir juntos a los comicios, habría que buscar una fórmula para elegir un candidato conjunto: "Habría que decidir los espacios democráticos en los que se elige el candidato común, que es algo que no solo elige Podemos" (21/02/17).

  • El líder del PP catalán recalca que el Ejecutivo "no vulnerará el Estado de Derecho"
  • Puigdemont también ha desmentido negociaciones, "ni privadas ni oficiales"
  • PDeCAT pide a Rajoy que deje la "pompa" y fije fecha ya para ver a Puigdemont
  • Rajoy ratifica que su único diálogo es sobre los "problemas reales" de Cataluña
  • En ple debat sobre l'existència o no de contactes discrets entre el govern i la Generalitat, la visita avui a Barcelona de la vicepresidenta Saenz de Santamaria per participar en diversos actes torna a disparar les afirmacions i els desmentits sobre les ofertes de diàleg.... Aquest matí s'hi ha referit el president Puigdemont, de visita a Tolosa de Llenguadoc, diu que no li consta cap trobada però que la vicepresidenta sempre serà benvinguda. Puigdemont ha aprofitat per recordar que hi ha pendent una reunió formal amb Mariano Rajoy i repta l'executiu a posar sobre la taula la seva proposta per a Catalunya.
  • Els partits que donen suport al govern de la Generalitat reconeixen que diàleg n'hi ha però reclamen que no tingui límits i que en cap cas, obviï el referèndum. La resta de formacions també han dit la seva sobre aquests contactes. 
  • Durant el 2016 els abusos sexuals han pujat un 43% a Catalunya i se'n van registrar 1.099, 330 més que l'any anterior. Diu Interior que aquest fort augment podria ser pel cas Maristes de presumptes abusos a un centre escolar, i que després de sortir a la llum, van pujar les denuncies és la dada més destacada del balanç de delinqüència que avui ha presentat la Generalitat. Però no només augmenten els delictes sexuals sinó que també ho fan les agressions d prop d'un 10 per cent. Unes xifres que preocupen molt als responsables policials.
  • Protesta al Gironès per les maniobres militars que l'Exercit fa per camins rurals de Girona i Celrà
  • Des del 2010, a Catalunya entra i surt el mateix nombre de persones amb nacionalitat estrangera . Unes 100.000, un 14% del poc més d'1 milió dels 7 i mig que té Catalunya. La majoria són llatinoamericans, seguits de marroquins, romanesos i xinesos. La crisi ha fet reduir les sol·licituds d'arrelament en una cinquena part en 4 anys.
  • La presó Model de Barcelona tancarà l'1 de juny. Es preveu que el centre penitenciari deixi de rebre interns el pròxim 7 de març, i els presos que quedin es traslladin durant el mes de maig. fins arribar al tancament definitiu. Ho ha anunciat avui el conseller de Justícia als sindicats, que ha explicat tambè que a partir de demà la presó de Brians-1 es començarà a buidar d'interns per , rebi els presos vagin arribant des de la Model
  • El Barça continua transitant per terreny perillós i ahir va patir de valent per salvar els mobles davant el Leganés. Messi, amb un doblet, va rescatar l'equip del naufragi. El gol de la victòria va arribar a l'últim minut... amb un penal, que l'argentí ni va celebrar en un ambient enrarit al Camp Nou.
  • Tot i els seus 83 anys, John Mayall continua en plena activitat, i només aquest any té programats més de 130 concerts. Ara torna a Barcelona per presentar el seu últim disc, un àlbum ple de vigor que resumeix tota l'experiència de 60 anys de trajectòria musical.

La visita de la vicepresidenta a Barcelona es bienvenida, dice Puigdemont, quien pide que se fije ya una fecha para la reunión con Mariano Rajoy. El referéndum para Esquerra es innegociable, mientras que los socialistas dicen que si se aparcara, estarían dispuestos a hablar de una tercera vía. Ciudadanos, por su parte, pide que el diálogo se traduzca en acciones concretas.

Les denúncies per abusos sexuals es van incrementar un 43 per cent al 2016. Són les dades que ha fet públiques avui la conselleria d'Interior i que es vinculen directament amb el fet que casos com els dels Maristes es van fer públics. En el balanç de la delinqüència de l'any passat, també han mostrat la seva preocupació per l'augment en un 9 per cent de les agressions sexuals. També pugen els homicidis i les estafes En canvi, baixen un 2 per cent els robatoris a domicilis.

En la política jornada marcada per l'activitat de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría a Barcelona. Aquesta nit participarà a diversos actes econòmics i culturals. Tot plegat mentre es manté el debat sobre si existeixen o no reunions discretes entre el govern i el govern de la Generalitat. Avui el líder del PP català ha volgut treure transcendència a les trobades que emmarca en el marc del dia a dia.

El fiscal del cas Nóos s'inclina per demanar presó provisional eludible amb fiança per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci després de la seva condemna. Una decisió que s'ha de prendre en una vista que encara no té data. Els seus advocats creuen que no tindria sentit demanar l'ingrés a la presó de forma immediata.

Un centenar d'informadors recorreran Barcelona durant un any per millorar la neteja als carrers. Parlen amb comerciants, veïns i turistes per comprovar el grau de coneixement de la normativa i identificar les males pràctiques. Formen part d'una campanya que ha engegat l'ajuntament per lluitar contra la brutícia a l'espai públic.

El Barça guanya el Leganés per 2 a 1 gràcies a un penal marcat per Messi a l'últim minut. L'argentí no va celebrar el seu doblet en un partit marcat pels xiulets del Camp Nou per la desfeta de París. Luis Enrique i André Gomes van ser els principals objectius d'unes protestes que van créixer amb l'empat madrileny.

DELINQÜÈNCIA 2016. PREOCUPACIÓ PER L'INCREMENT DE DENÚNCIES PER ABUSOS I AGRESSIONS SEXUALS.

LA VICEPRESIDENTA A BCN. EN PLE DEBAT SOBRE LES REUNIONS INFORMALS QUE MANTINDRIEN ELS DOS GOVERNS.

CAS NÓOS. EL FISCAL S'INCLINA PER DEMANAR PRESÓ PROVISIONAL ELUDIBLE AMB FIANÇA PER URDANGARIN I TORRES.

MILLORAR LA NETEJA. UN CENTENAR D'INFORMADORS RECORREN BARCELONA PER RECORDAR LES NORMES ALS VEÏNS I TURISTES.

XIULETS DEL CAMP NOU. EL BARÇA GUANYA EL LEGANÉS PER 2 A 1 GRÀCIES A UN PENAL DE MESSI A L'ÚLTIM MINUT.

El Govern de Rajoy vol reconduir la crisi amb Catalunya. El delegat del govern, Enric Millo, assegura que hi ha "diàleg a tots els nivells" però que "no sempre es fa a la llum pública". Des del PP, el coordinador general Fernández Maíllo no confirma cap proposta concreta però diu que estan oberts al diàleg.

El Govern de la Generalitat nega aquests contactes, diu que no s'està negociant res i que l'únic que han rebut són amenaces d'inhabilitació.

El clam d'ahir a favor de l'acollida de refugiats espera ARA una resposta política. Els organitzadors de la marxa van demanar al govern central i a la Comissió Europea que es compleixin els compromisos d'acollida. I van reclamar a les institucions catalanes que treballin per construir una societat més inclusiva.

Més de 32.000 equatorians residents a Catalunya poden exercir avui el seu dret a vot en les eleccions presidencials i legislatives del seu país. Hi ha 2 punts de votació on hi hem vist cues durant tot el matí. Els comicis d'avui posen fi a 10 anys de presidència de Rafael Correa.  

Als esports, derrota de l'Espanyol al camp del Reial Madrid, mentre que el Barça, sense Busquets, Arda i Mascherano, rep aquest vespre al Leganés amb l'obligació de guanyar per seguir viu a la Lliga i per pasar pàgina de la derrota a París.

I anit al Palau Sant Jordi va actuar Isabel Pantoja. Era el segon concert de la gira "Hasta que se apague el sol", i el segon també després d'haver passat per la presó. Amb un gran muntatge escènic i musical la Pantoja va oferir un ampli repertori amb més de 20 cançons.

 

 

 

Acabem una setmana molt marcada, de nou, per l'actualitat política i judicial. Divendres vam conèixer la sentència del cas Nóos, però també ha seguit cuejant el judici del 9N. El que molts intenten oblidar aquesta setmana és la derrota del Barça a la Champions.

Us parlem ara d'un problema que, segons els experts, va en augment: es tracta del trastorn dismòrfic corporal. Consisteix en una preocupació excessiva per algun detall del físic, del cos. Es calcula que afecta al 2% de la població.

La cantant sevillana Isabel Pantoja ha tornat a Barcelona. Anit es va retrobar amb el seu públic, unes 10.000 persones que no van omplir del tot el Palau Sant Jordi. Presentava el seu nou disc, "Hasta que se apague el sol", acompanyada a l'escenari d'un centenar de persones. A les tres hores que va durar el concert també va fer un repàs de tots els seus grans èxits. Pantoja va començar la seva gira la setmana passada a Madrid després d'haver complert una condemna de 2 anys de presó per blanqueig de capitals. La gira continuarà ara per Amèrica per tornar a Espanya a l'estiu.

Us parlem ara d'un viatge musical per la zona de "Casamance", al Senegal. Aquest és el fil conductor del documental dirigit per Paloma Zapata i protagonitzat per Jairo Zabala. Junts, recorren les zones més recòndites del país africà buscant petits tresors musicals, a través dels quals donar a conèixer la cultura i la musica d'aquell continent.