Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Pirineu i pre-pirineu català estan en risc d'allaus elevat, nivell 4 en una escala de 5, després de l'episodi de nevades de les dues últimes setmanes. Abans de sortir a alta muntanya és aconsellable tenir en compte la predicció que realitzen els tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

L'any que ve Josep Maria Pou farà 50 anys en escena i demà rebrà el Gaudí d'Honor en reconeixement a tota una vida dedicada al cinema i al teatre. El premi li arriba, com sempre, treballant. Ara està rodant una pel·lícula i al març tornarà al Romera amb el muntatge "Socrates, juicio y muerte de un ciudadano". Avui parlem amb Josep Maria Pou a l'entrevista de l'Informatiu.

La CUP donarà suport als pressupostos. Ho han decidit al Consell Polític que s'ha reunit fa una estona a Vilafranca del Penedès. La decisió dels cupaires allunya la convocatòria d'eleccions i dóna oxigen al procés independentista. La decisió d'avui aplana el camí perquè es convoqui el referèndum que va prometre el president Puigdemont.

La marxa pagesa que recorre aquests dies Catalunya ha acabat avui a Barcelona. Uns cinc-cents tractors han ocupat l'avinguda Maria Cristina per reclamar més reconeixement del seu paper en la societat i reivindicar la feina que fan en el manteniment del territori. La protesta convocada per Unió de Pagesos ha comptat també amb el suport de l'alcaldessa de Barcelona i de CCOO i UGT.

Notícia de fa pocs minuts: Pedro Sánchez es presentará a les primàries del PSOE, i competirà amb Patxi López. D'altra banda Albert Rivera ha guanyat les primàries de Ciutadans amb un 87% dels vots. La seva candidatura ha superat àmpliament a les llistes liderades per Diego De los Santos i Juan Carlos Bermejo. A la votació, que s'ha fet de forma telemàtica, hi ha participat un 34% dels afiliats.

El Barça viatja aquesta tarda a Sevilla on demà al migdia jugarà contra el Betis. Ho farà encara sense Iniesta ni Busquets. Els blaugrana necessiten el triomf per continuar pressionant al Madrid, que rep demà a la Reial Societat. Mentrestant, l'Espanyol buscarà la revàlida a casa contra l'equip de moda, el Sevilla de Jorge Sampaoli.

 

Neucat, Procicat, Inuncat...són els diferents noms dels diversos plans d'alerta que Protecció Civil posa en marxa quan considera que hi ha riscos per a la població en circumstàncies meteorològiques adverses. Impliquen a molts professionals que amb la seva feina fan que tothom visquem més segurs. Des d'aquests organismes públics ens demanem que siguem també coresponsables de la nostra seguretat.

  • El respaldo a las cuentas recibe 39 votos a favor, 22 en contra y 2 abstenciones
  • Es un "sí condicional" a que se celebre el referéndum en septiembre, advierten
  • Puigdemont ve el "sí" a los presupuestos una "mala noticia" para el Gobierno central
  • La decisión permite que la legislatura continúe y evita anticipar las elecciones

Santi Vidal deixa el seu escó al Senat després de la tempesta política provocada per les declaracions en les que, entre altres coses, apuntava que la Generalitat disposa de les dades fiscals de tots els catalans aconseguides de forma il·legal.  En el seu comunicat de renuncia afirma que pretenia ser didàctic però que no són ajustades a la realitat.
El Govern català diu que les afirmacions de Vidal són falses i desmenteix que hagi obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans.  L'oposició demana compareixences de Puigdemont i diversos consellers.  I la Fiscalia obre una investigació per determinar si s'han vulnerat drets fonamentals
El Consell de Ministres ha aprovat avui  un paquet d'ajuts pels efectes del temporal de la setmana passada que va causar danys importants al a costa . Encara no s'han concretat els milions que s'invertiran, però l'executiu ha explicat que aquests ajuts permetran subvencionar els desperfectes del temporals de desembre i gener.  Mentrestant es van normalitzant la mobilitat a les carreteres de la Catalunya central afectades per la neu.
Evolucionen favorablement els tres treballadors ferits aquest matí en desplomar-se un muntacàrregues des de la planta 18 de l'Hotel Princesa Sofía, a Barcelona. Els operaris treballaven a les obres de l'edifici i en el moment dels fets carregaven material al elevador quan aquest s'ha despenjat per causes que no se saben. Dos dels ferits estan greus, però estables mentre que el tercer el donaran aviat d'alta
El  Barça s'enfrontarà a l'Atlètic de Madrid  a les semifinales de la Copa del Rei, amb l'anada al Calderón. i la tornada al Camp Nou.  Els blaugrana jugaran la seva setena semifinal seguida després de desfer-se als quarts de final de la Reial Societat, amb golejada per 5 a 2, en un bon partit del trident i amb doblet de Denis Suárez
La Fundació Mapfre acull una gran retrospectiva de PETER Jiuser,  un dels fotògrafs que millor va retratar la vida del Nova York bohemi dels anys 60 i 70.  L'ViH se'l va endur encara jove i no arribar a ser consagrat... però els seus retrats directes i simples aborden la realitat complexa i difícil de l'ambient underground.

Tras las afirmaciones que hizo Santi Vidal, juez y exsenador por Esquerra Republicana Catalunya (ERC), sobre los datos fiscales que posee el Gobierno catalán obtenidos "de forma ilegal", el Ejecutivo de Puigdemont ha negado tales afrimaciones, asegurando que no ha obtenido ningún dato de ningún ciudadano de forma ilegal, y afeando a Vidal que entorpezca el "proceso" catalán por sus palabras.

El juez Santiago Vidal ha dejado su escaño como senador de ERC tras hacerse pública una conferencia en la que señaló que la Generalitat catalana conocía "de forma ilegal" los datos fiscales de los catalanes y que, además, existe una partida oculta en los presupuestos para apoyar el proceso independentista. Desde la Generalitat han desmentido estas afirmaciones y aseguran que "hacen daño" al "proceso" soberanista. La oposición catalana ha pedido al Ejecutivo catalán que comparezca en el Parlament para dar explicaciones.

Santi Vidal ha deixat el seu escó al Senat després de la polèmica provocada per les seves declaracions en les que, entre altres coses, apuntava que la Generalitat disposa de les dades fiscals de tots els catalans aconseguides de forma il·legal. En el seu comunicat de renuncia afirma que pretenia ser didàctic però que no són ajustades a la realitat. Aquest mateix matí la portaveu del govern rebutjava les afirmacions de Vidal i la fiscalia obria una investigació.

Encara queden restes de la nevada caiguda a la Catalunya Central però la mobilitat per les carreteres pràcticament s'ha normalitzat. Només hi ha dues vies locals afectades per la neu, a Berga i a Bagà. Això provoca que dues rutes de transport escolar a l'Alt Berguedà continuïn suspeses.

Tres treballadors han quedat ferits aquest matí en desplomar-se un muntacàrregues des de la planta 18 de l'Hotel Princesa Sofía, a Barcelona. Els operaris treballaven a les obres de l'edifici i en el moment dels fets carregaven material al elevador quan aquest s'ha despenjat per causes que no se saben. Dos dels ferits estan greus, mentre que el tercer ja l'han donat d'alta.

El Banc Sabadell renegociarà les clàusules sòl si es demostra que són poc transparents. L'entitat manté que les seves clàusules són vàlides però si hi ha excepcions, les negociaran amb el client. De fet, Banc Sabadell ha presentat avui uns beneficis de 710'4 milions d'euros.

I el Barça s'enfrontarà a l'Atlètic de Madrid a les semifinals de la Copa del Rei, amb l'anada al Calderón i la tornada al Camp Nou. Els blaugrana jugaran la seva setena semifinal copera seguida després de desfer-se a quarts de final de la Reial Societat, amb golejada per 5 a 2, en un bon partit del trident i amb doblet de Denis Suárez.

SANTI VIDAL. ABANDONA EL SEU ESCÓ AL SENAT I AFIRMA QUE LES SEVES DECLARACIONS NO SÓN VERITAT.

CAS VIDAL. L'OPOSICIÓ DEMANA LA COMPAREIXENÇA DELS MÀXIMS RESPONSABLES DEL GOVERN.

GUARDIOLA DE BERGUEDÀ. AL BERGUEDÀ HI HA DUES CARRETERES AFECTADES PER LA NEU I DUES RUTES ESCOLARS SUSPESES.

CLÀUSULES SÒL. BANC SABADELL LES RENEGOCIARÀ I PREVEU UN IMPACTE DE 410M€.

5-2 A LA REIAL SOCIETAT. EL BARÇA S'ENFRONTARÀ A L'AT. DE MADRID A LES SEMIFINALS DE LA COPA DEL REI.

La Guardia Urbana de Barcelona ha denunciado a un youtuber de 19 años y con más de un millón de seguidores por humillar a un sintecho al que le regaló 20 euros y le grabó cuando se comía unas galletas rellenas de dentífrico que le había dado, que le provocaron malestar y náuseas. Según ha informado la Guardia Urbana, los agentes tuvieron conocimiento el pasado martes, 24 de enero, de que el conocido youtuber, conocido como ReSet, había grabado y colgado en las redes un vídeo en el que daba un trato degradante y humillante al sintecho.

A vista de dron hem pogut veure aquest matí la nevada caiguda en les últimes hores. Ha estat intensa sobretot al Berguedà, el Ripollès i La Garrotxa on han caigut fins a 20 cm de neu. En algunes poblacions feia gairebé 10 anys que no nevava d'aquesta manera. Al Ripollès s'ha suspès el transport escolar i les llevaneus han tingut feina a les carreteres per garantir la mobilitat. De fet, a moltes carreteres es necessiten cadenes

A vista de dron hem pogut veure aquest matí la nevada caiguda en  les últimes hores. Ha estat intensa sobretot al Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa on han caigut fins a 20 cm de neu. En algunes poblacions feia gairebé 10 anys que no nevava d'aquesta manera. Al Ripollès s'ha suspès el transport escolar i les llevaneus han tingut feina a les carreteres per garantir la mobilitat. De fet, a moltes carreteres es necessiten cadenes.

Aquest matí encara nevava a diverses zones de la Depressió Central i del Prelitoral per sota de 400 metres i l'ambient era força fred. A aquesta hora les precipitacions van a menys i s'obren tímides clarianes. Però durant la tarda tornarà a quedar tapat i és que demà el temps canviarà una altra vegada. Una nova pertorbació deixarà pluges generals i nevades al Pirineu que s'allargaran fins dissabte a migdia.

El president del govern ofereix a Carles Puigdemont una millora de les inversions a Catalunya. Mariano Rajoy ha insistit aquest matí que no permetrà un referèndum d'independència, i ha desvetllat que li va demanar a Pablo Iglesias que no el defensi.

Catalunya ha liderat la reducció de l'atur al 2016. Segons l'Enquesta de Població Activa, la xifra de persones sense feina s'ha quedat en 110.200 persones menys deixant el total en 558 mil, un 14,.85 per cent. És una tendència similar a la del conjunt d'Espanya on l'atur també ha baixat i se situa a nivells del 2009. Ara hi ha 4 milions 237.800 aturats i la taxa d'atur se situa en el 18'63%.

Us explicarem com ha començat la tractorada convocada pels sindicats agraris per demanar una millora de la seva situació i també recollirem la denuncia de la Guardia Urbana de Barcelona contra un youtuber que va humiliar un sense sostre donant-li vint euros i galetes farcides amb dentífric. El noi, de 19 anys i un milió de seguidors a la xarxa, va enregistrar el moment i el va publicar.

El Barça buscarà aquesta nit al Camp Nou classificar-se per a les semifinals de la Copa. Els de Luis Enrique, amb Cillessen a la porteria i les baixes d'Iniesta i Busquets al mig del camp, volen fer valer el 0-1 de l'anada contra uan Reial Societat que fa més de 25 anys que no guanya al Camp Nou. Qui no estarà a semifinals és el Reial Madrid, que anit va caure eliminat al camp del Celta.