Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Acabem una setmana que ens deixa una mica de tot: el calendari per a triar un nou líder del PSOE, la reunió entre Soraya Sáenz de Santamaria i Oriol Junqueras, les novetats al cas Nadia o la mort del periodista José Luis Barcelona.

De tant en tant hi ha receptes, productes o aliments que es posen de moda. Des de fa uns mesos ho veiem amb l'alvocat. El seu consum va en augment: les importacions s'han doblat en 4 anys. Entre els motius que ho expliquen hi ha els arguments dels nutricionistes, que destaquen el seu alt contingut en potasi i antioxidants.

A Catalunya hi ha més de 1600 professionals que es dediquen a l'artesania i fins a 38 escoles on poden formar-se. La seva feina sovint és poc coneguda però hi ha iniciatives que permeten conèixer el seu talent. A Barcelona es pot veure una mostra en la que 20 artesans han creat una peça inspirant-se en obres procedents de museus i col·lecions privades.

El proper divendres pendrà possessió el nou president dels Estats Units, Donald Trump. Una presidència que ja abans de començar està plena d'incertesa. De les claus per interpretar el fenomen Trump n'hem parlat avui a l'Entrevista de l'informatiu, amb el politòleg i analista internacional, Moisés Naím, que ha estat a Cornellà per parlar del seu darrer llibre "Repensar el mundo".

El jutge de la Seu obre una nova causa als pares de la Nadia. Ara els investiga pels delictes d'exhibicionisme, provocació i explotació sexual arran de les fotografies de caràcter sexual en les que apareix la seva filla. Després que hagin declarat avui, el jutge manté el pare a la presó i la mare continua en llibertat.

El govern i la CUP acceleren les negociacions sobre els pressupostos després que els cupaires exigissin que sigui el President de la Generalitat qui porti personalment les converses. Ara mateix els comptes segueixen sense tenir els suports necessaris. Des del PDECAT insisteixen en què els contactes es mantindran i que serà el conseller Junqueras qui els capitanegi.

La Reial Societat serà el proper rival del Barça als quarts de final de la Copa del Rei amb la tornada al Camp Nou i l'anada a Anoeta, un camp on el Barça de Luis Enrique NO ha guanyat en els 7 últims enfrontaments a la LLiga. El sorteig també ha emparellat el Reial Madrid amb el Celta, i l'Atlètic de Madrid amb l'Eibar.

Marxem ja cap a la Seu d'Urgell on estem a l'espera de la decisió que prengui el jutge sobre els pares de la Nadia després d'escoltar la declaració que han fet sobre les fotos de la nena de contingut sexual que van trobar els Mossos,
Els pressupostos de la Generalitat encetaran la setmana vinent la recta final de negociació. S'acaba el període per presentar esmenes i polir-les no serà fàcil. La CUP reclama negociar-les amb Puigdemont... que no intervindrà.. si no cal
Els partits de l'oposició veuen al govern captiu de la CUP...l'únic grup, critiquen, amb el que vol negociar els pressupostos. Creuen que el resultat és imprevisible, però no descarten que el final de la negociació aboqui a unes eleccions
La Cup ha exigit al departament d'interior que estigui alerta amb les actituds d'un sindicat de policia, la plataforma professional, perquè diuen que atien l'odi contra l'esquerra independentista i que assetgen a càrrecs electes.
Oleguer Pujol va sortir anit de l'Audiència Nacional en llibertat amb càrrecs i sense fiança. BETA ¤W1 136 ]] C2.5 G 0 [[
El fill petit de l'Expresident Jordi Pujol haurà de comparèixer cada quinze dies al jutjat, se li retira el passaport i no podrà sortir del territori espanyol
A Catalunya, l'Índex de Preus de Consum ha tancat el 2016 amb la taxa anual més alta de tota Espanya
Avui ha començat la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya amb la que esperen  aconseguir prop de 10.000 donacions i augmentar així les reserves després de les Festes de Nadal en que  han baixat un 25% pel canvi d'hàbits.
Porten 17 anys viatjant pel món en un cotxe del 1928 i ara han recalat a Barcelona uns dies. Són la Família Zapp, autors del llibre Atrapa el teu somni, on expliquen totes les aventures viscudes en desenes de milers de km.
 

Cas Nadia: Declaren el pares de la nena per les fotos de contingut sexual que van trobar els mossos.
Debat polític: La CUP exigeix negociat amb Puigdemony i el PDCAT manté que les reunions seran amb Junqueres.
Marató de donació de sang.
Copa del Rei: Real Societat - Barça, el proper escull culer en un sorteig que ha deixat un R. Madrid - Celta
 

El juez que investiga la supuesta estafa en los donativos para el tratamiento de Nadia interroga este viernes a los padres de la menor por las presuntas fotografías de contenido sexual en las que aparece su hija, ante los indicios de que la utilizaron para la elaboración y tenencia de pornografía infantil. La madre de Nadia, Margarita Garau, investigada junto al padre por una presunta estafa en la recaudación de fondos para un tratamiento para su hija, ha llegado en la mañana de este viernes a La Seu d'Urgell (Lleida) para contar "la verdad" al juez, según ha señalado el abogado de los padres, Alberto Martín, y se encuentra declarando en estos momentos para que posteriormente lo haga el padre de la menor, Fernando Blanco.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, sigue abierto al diálogo con Cataluña pero insisite en que no permitirá una consulta soberanista. Asegura estar dispuesto a un encuentro con el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, en los próximos días pero le pide, que como gesto de acercamiento, acuda el próximo martes a la Conferencia de presidentes autonómicos.

Puigdemont insiste en no acudir, porque considera que Cataluña se merece un trato bilateral. Sin embargo, no descarta una reunión con Mariano Rajoy antes de que acabe este mes de enero.

La fiscalia Anticorrupció demana presó preventiva per a Oleguer Pujol. Després de declarar durant més de quatre hores a l'Audiència Nacional investigat per un delicte de blanqueig de capitals, ell fiscal considera que hi ha risc de reiteració delictiva del germà petit dels Pujol Ferrusola

Carles Puigdemont afirma que la reunió amb Mariano Rajoy se celebrará abans que acabi el mes de gener i que a la trobada pretén parlar del referèndum. El president del govern acaba de reiterar la impossiblitat de convocar el referèndum i ha demanat a Puigdemont que participi a la Conferència de Presidents de dimarts vinent

Amb un 3-1, el Barça remunta contra l'Athletic i es classifica pels quarts de final de la Copa del Rei. Després de 4 mesos els tres davanters van tornar a marcar liderats per un Messi estel·lar, que va tancar el marcado amb un altre golàs de falta.

  • Anticorrupción había pedido su ingreso en prisión por el riesgo de reiteración delictiva
  • El hijo menor de Jordi Pujol tiene que comparecer cada 15 días en el juzgado
  • Habría cobrado comisiones por la venta de 1.152 sucursales del Santander
  • Los hermanos De la Rosa le desvincularon el miércoles de esta operación


Oleguer Pujol ha declarat davant del jutge De la Mata de l'Audiència Nacional que investiga si va cometre un delicte de blanqueig de capitals per les comissions cobrades al 2007 per fer de mitjancer en la compra de 2.157 oficines del Banc de Santander. 
Carles Puigdemont afirma que la reunió amb Mariano Rajoy se celebrarà abans que acabi el mes de gener i que a la trobada pretén parlar del referèndum. El líder del PP català, Xavier García Albiol, insisteix que la celebració de la reunió és complicada si el president de la Generalitat condiciona el diàleg al referèndum.
Nou rècord de turistes estrangers. Catalunya va tancar el 2016 amb més de 17 milions de visitants, un 3,8 per cent més. D'aquesta manera se situa com la comunitat líder en el sector. Al global d'Espanya, l'augment va ser del 10 per cent i la xifra total de 77 milions.
Amb un 3-1, el Barça remunta contra l'Athletic i es classifica pels quarts de final de la Copa del Rei. 4 mesos després torna a marcar el trident al complet amb un Messi, un cop més, estel·lar. 
I cap al final de L'Informatiu celebrarem la tornada a les novel·les de Pepe Carvalho. L'agent creat per Manuel Vázquez Montalbán tindrà una nova vida gràcies a l'acord assolit per l'editorial Planeta i els hereus de l'autor. El responsable d'aquestes noves aventures literàries serà: Carlos Zanón.