Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El preu de la llum es dispara encara més que ahir i avui s'arribarà de mitjana a 85'79 euros per quilowat/hora. L'increment de la demanda, segons els experts, fa que el preu s'encareixi. Les organitzacions de consumidors, en canvi, critiquen l'escalada de preus i donen consells per reduir la despesa elèctrica./ El ministre d'Energia apunta com a causa principal de la pujada l'alt cost del gas, que fa encarir la generació d'energia. Per això, ha anunciat que intervindran en el mercat gasístic incentivant l'aparició de més operadors. Creu que d'aquesta manera hi haurà més ofertes que abaratirien el preu del gas i de retruc el de la llum. Alvaro Nadal ha alertat que estaran vigilants perquè no hi hagi abusos.
  • A Catalunya, les administracions fan front comú amb un conveni per obligar les companyies de gas i electricitat a garantir el subministrament de les famílies més vulnerables.
  • Pel que fa a l'estira-i-arronsa sobre els pressupostos, el govern de Junts pel Sí avisa a la CUP que no abordaran reformes fiscals... ni a l'IRPF, ni a successions ni a patrrimoni..
  • Aquest matí s'ha presentat Concòrdia Cívica, una plataforma que aglutina entre d'altres membres de Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya i representants del tercer sector en favor de la unitat d'Espanya.
  • Continua fent molt de fred a tot Catalunya, però els valors mínims no han caigut tant com la nit anterior, i Protecció Civil ja ha desactivat el pla Procicat./ El fred i la grip disparen les morts a la ciutat de Barcelona. Les defuncions han augmentat un 30% respecte al mes anterior.
  • El Barça ja és a Sant Sebastià, on aquersta nit ha de disputar l'anada dels quarts de final de la copa del rei amb la Reial Societat./ Pitjor ho té el Reail Madrid, que després de 40 partits invicte, ja porta dues derrotes consecutives.
  • L'emblemàtica sala HARLEM JAZZ CLUB de Barcelona celebra aquests dies els seus 30 anys de vida. És l'espai musical més antic de la ciutat i des del 1987 s'hi fan actuacions cada dia. Més de 10.000 concerts i 25.000 músics han passat pel seu escenari.

Per segon dia consecutiu i en plena onada de fred, el preu de la llum tornarà a batre rècords. En alguns trams d'aquesta tarda-nit el cost serà el més alt des de desembre de 2013. Les empreses subministradores ho justifiquen dient que el consum està batent rècords i que la manca de pluja i vent ha encarit les subhastes que regulen el mercat. El ministeri d'Energia ja s'ha posat a treballer per aconseguir que s'abarateixi el gas, principal responsable de l'augment d'aquests dies.

Ajuntaments, Diputacions i Generalitat han presentat aquest matí un conveni conjunt per tal que les empreses de llum i de gas es comprometin a assumir la meitat de la factura de les persones en situació vulnerable. A més, hauran d'avisar al serveis socials 15 dies abans de tallar el subministrament a un client. Ara les empreses hauran de signar aquest conveni.

El govern avisa la CUP que no abordaran reformes fiscals en els pressupostos. Les negociacions pels comptes arriben a la fase final i els anticapitalistes tensen la corda insistint en pujades d'impostos, que el govern rebutja. Avui ho ha tornat a descartar la portaveu Neus Munté.

Fa uns minuts s'ha desactivat l'alerta per baixes temperatures. De tota manera, el que més preocupa ara de cara al cap de setmana és el gel a les carreteres a primera hora del matí que les fa molt perilloses. Mentrestant, a les pistes d'esquí i a les zones de l'entorn, es preparen pels esquiadors que arribaran a partir demà.

El Barça juga aquest vespre amb la Reial Societat l'anada dels quarts de final de la Copa. Els blaugrana intentaran trencar la ratxa de vuit partits sense guanyar a Anoeta per encarrilar l'eliminatòria. Qui la té complicada és el Reial Madrid que va perdre amb el Celta per dos a un i ja suma dues derrotes seguides


LA LLUM, MÉS CARA QUE MAI. EN PLENA ONADA DE FRED, EL PREU DE L'ELECTRICITAT TORNARÀ A BATRE RÈCORDS AQUESTA TARDA.

POBRESA ENERGÈTICA. FRONT COMÚ DE LES ADMINISTRACIONS CATALANES PER PRESSIONAR A LES EMPRESES SUBMINISTRADORES.

PRESSUPOSTOS 2017. MUNTÉ DEMANA A LA CUP QUE APARQUI L'AUGMENT DELS IMPOSTOS QUE VOL PER DONAR SUPORT ALS COMPTES.

ONADA DE FRED. DESACTIVADA L'ALERTA PER BAIXES TEMPERATURES I LES PISTES ES PREPAREN PELS ESQUIADORS.

EL MADRID TORNA A PERDRE. EL BARÇA ARRIBA A SANT SEBASTIÀ AMB GANES DE TRENCAR LA MALA RATXA I SEGUIR A LA COPA.

Catalunya viu avui la jornada més intensa d'aquesta onada de fred. De fet, pràcticament tot el territori català s'ha despertat avui amb temperatures gèlides. Els termòmetres han caigut fins als 22º sota zero al Pirineu, fins als 10º negatius a l'interior i han tocat els 0º a la costa. Una gelor que es nota de valent i que afecta al preu de l'energia i al de les verdures.

Ha estat la matinada més gèlida dels darrers 5 anys. Des del 2012 no registràvem unes temperatures mínimes tant baixes. Un fred intens que, tot i el sol, es manté a aquesta hora a la majoria de comarques. I un fred que es mantindrà ben viu els propers dies i al qual hi afegirem la possibilitat de pluges i nevades fora del Pirineu.

El Consell de Ministres aprovarà divendres el decret per donar una solució extrajudicial a la devolució dels diners de les clàusules sòl després d'acordar-lo amb el PSOE i analitzarem la intenció del govern de la Generalitat d'establir uns preus de referència del lloguer a les principals ciutats catalanes amb l'objectiu de controlar l'increment dels dos últims anys. Pels experts, qualsevol intent de regulació farà créixer el mercat negre. Pels llogaters és insuficient.

Un acord amb Esquerra i la CUP permetrà a Ada Colau aprovar el seu pla d'allotjaments turístics que amplia les zones de Barcelona on no se'n podran obrir de nous i restringeix a la perifèria les zones on es podran instal·lar nous hotels.

El Barça viatjarà demà a Sant Sebastià amb les novetats de Piqué, Denis Suárez, Sergi Roberto i Masip. Luis Enrique, en canvi, NO compta amb Aleix Vidal, Mathieu i Ter Stegen per enfrontar-se amb la Reial Societat. El tècnic espera trencar per fi la maledicció d'Anoeta.

ONADA DE FRED. CATALUNYA VIU LA JORNADA MÉS GÈLIDA AMB UN MATÍ A SOTA ZERO A GAIREBÉ TOT EL TERRITORI.

ONADA DE FRED. AL PIRINEU DE GIRONA S'HA ARRIBAT ALS 22 GRAUS SOTA ZERO.

EL PREU DEL LLOGUER. DEBAT SOBRE LA INICIATIVA DE LA GENERALITAT DE FIXAR UN ÍNDEX DE REFERÈNCIA.

ACORD A BARCELONA. ERC I LA CUP SE SUMEN A L'AMPLIACIÓ DE LES ZONES ON NO ES PODRAN OBRIR ALLOTJAMENTS TURÍSTICS.

A TRENCAR LA MALEDICCIÓ. LUIS ENRIQUE CONVOCA TOTES LES FIGURES I TORNA A DESCARTAR ALEIX VIDAL CONTRA LA REIAL SOCIETAT.

  • Continuen reunits al senat, els 17 representants de les comunitats autònomes en la conferencia de presidents..... Una trobada que arriba marcada per dues absències: les dels presidents d'Euskadi i de Catalunya./ Fa uns minuts, en un recès per dinar, la vicepresidenta del govern ha reiterat que Puigdemont s'equivoca no assistint a la reunió. Diu que el diàleg s'exerceix en fòrums com la Conferència , i li retreu que, sense anar, vulgui sumar-se al nou model de finançament
  • I és que des del govern català s'insistia aquest matí que no es vol liderar la negociació però que tampoc es renunciarà al nou sistema de finançament. Neus Munté ha tret credibilitat a uns acords inconcrets i que arriben tard, ha dit, i ha explicat perquè Catalunya quedarà al marge de la reforma.../ Els partits de l'oposició critiquen amb duressa l'absència de Puigdemonta la Conferència i l'acusen de no defensar els interessos dels catalans.
  • En un altre front obert, la negociació dels pressupostos, avui finalitza el termini per presentar les esmenes dels grups. La CUP, partit imprescindible per aprovar els comptes, planteja més de 600 canvis i una reforma fiscal que inclouria modificacions al tram autonòmic de l'IRPF
  • Les nevades més intenses de les últimes hores al Pirineu han deixat pas al fred que s'incrementarà entre avui a la tarda, demà i dijous. Davant aquesta onada de fred, Protecció Civil ha activat el pla Procicat per temperatures molt baixes. Les diferents administracions també han activat els seu plans de prevenció pel fred intens./ De moment, on més es nota aquesta fredorada és a muntanya, on les baixes temperatures es combinen amb la neu i el fort vent. Paisatges gelats i repetides crides a la precaució mentre els serveis municipals treballen a tot drap./ A Barcelona, el fred intens ha fet que l'Ajuntament hagi allotjat aquesta nit 66 persones que estaven al ras. És l'Operació Fred que també reforça els equips d'emergències socials.
  • Els mossos d'esquadra han detingut una dona a Cerdanyola per haver deixat una nena d'un any dormint sola en una furgoneta la matinada de dissabte, mentre ella i un amic anaven a una discoteca
  • El Barça ha tornat avui als entrenaments, per preparar el partit d'anada dels quarts de final de la Copa, que jugaran demà passat al camp de la Reial Societat.
  • Fins a finals de mes s'està representant al Liceu de Barcelona l'òpera Werther, de Jules Massenet, després de 14 anys d'absència amb força èxit de la crítica. Obra icònica del romanticisme, Werther conté tots els fonaments d'aquest moviment artístic del segle XX./ Coincidint amb les funcions, el MEAM, Museu Europeu d'Art Modern, ha muntat una exposició al Foyer del Teatre per mostrar la influència del Romanticisme en la pintura contemporània.
  • La Generalitat activarà les pròximes hores l'alerta del Pla General de Protecció Civil. És l'anunci que ha fet el conseller d'Interior per una , onada de fred execepcional des de dimarts fins a dijous almenys. Jané ha remarcat que no es tracta de neu sinó de fred intents./ Avui de moment es manté activat el pla neucat a tot el Pirineu, per les nevades que estan deixant gruixos que a les cotes altes superen els 70 cms. Al Pirineu de Girona la cota de neu s'ha situat al voltant dels 500 metres. A setcases, on corresponen aquestes imatges, no ha parat de nevar en tot el matí i s'han assolit gruixos de més de 30 cm./ Al Pirineu de Lleida la neu ha deixat 700 escolars sense transport. Al Pallars Sobirà, 39 de les 42 línies de transport s'han hagut de suspendre. Hi ha una desena de carreteres on és obligatori portar cadenes, i dues tallades a la Vall d'Aran per neu i risc d'allaus. Davant l'onada de fred que vindrà, molts ajuntaments es preparen amb sal per fer front a les glaçades als carrers, tanquen les fonts i reforcen l'atenció als sense sostre.
  • Arrenca la setmana decisiva pels Pressupostos, que entren ja en la recta final. Des d'avui i fins divendres els comptes es debatran en comissió conselleria per conselleria./ Sobre la negociació de pressupostos, Artur Mas adverteix a la CUP que, sent minoria, no pot ser que les seves tesis siguin les úniques que prevaleixin. I que els comptes han de ser neutres, no de cap força política. Sobre el seu futur, no descarta presentar-se com a candidat dels demòcrates a les eleccions.
  • Tot plegat a menys de 24 hores de la celebració a Madrid de la Conferència de presidents autonòmics al Senat. En una entrevista a TVE la vicepresidenta del govern ha lamentat l'absència de Carles Puigdemont en una trobada on es parlarà de finançament o dependència. Soraya Sáenz de Santamaría asssegura que serà el Govern d'Espanya qui representarà els interessos dels catalans i reitera que no hi haurà referèndum.
  • Espanya continua sent el segon país de la Unió Europea on més ha crescut la desigualtat des que va esclatar la crisi, 20 vegades més que la mitjana. I l'exemple més clar és que 3 persones acumulen la mateixa riquesa que el 30 per cent de gent més pobra, és a dir, 14 milions de persones. Són dades d'Oxfam Intermón, que alerten de la desigualtat salarial, el treball precari i sobretot del sistema fiscal espanyol.
  • Centenars de taxis, que aquest migdia han col·lapsat les rondes i els accessos de Barcelona en senyal de protesta contra l'ajuntament d'Ada Colau. Amb aquesta marxa lenta els sindicats del taxi denuncien l'incompliment dels compromisos adoptats a l'estiu com ara la formació de la guàrdia urbana per a reconèixer taxis pirata per poder-los multar.
  • Amb aquest autogol, Sergio Ramos va obrir la porta a la victòria del Sevilla per 2 a 1, que va acabar amb la imbatibilitat del Reial Madrid a la Lliga. Al Sánchez Pijuán, el Madrid va començar guanyant gracies a un penalti transformat per Cristiano... però als minuts finals va veure com el Sevilla s'enduia la victòria.
  • Avui hem conegut els guanyadors premis Sant Jordi de cinematografia.... "La propera pell" de Isaki Lacuesta i Isa Campo és la guanyadora del Sant jordi a la millor pel·lícula espanyola, mentre que "Tarde para la ira" de Raúl Arévalo és la millor opera prima... un dels protagonistes d'aquesta pel·lícula, Luis Callejo rebrà el sant jordi al millor actor, mentre que Emma Suarez ha estat considerada la millor actriu per dues pel·lícules: 'La propera pell' i 'Julieta'.
  • Aquest nit actua a Barcelona en un concert únic DANIIL TRIFONOV, el jove pianista rús que no para de rebre premis i elogis. Amb només 20 anys va guanyar el prestigiós concurs internacional Txaikovsky i ara, amb 25, triomfa als prinicpals escenaris del món.

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Neucat per les intenses nevades que cauen al Pirineu i que estan deixant gruixos importantíssims. Tot plegat complica la mobilitat tant a les comarques de muntanya de Girona i de Lleida. De fet, més de 700 alumnes s'han quedat sense transport escolar. Des d'Interior recomanen màxima precaució. De fet, els bomers han hagut de rescatar una familia que es va quedar atrapada a un cami a Setcases.

Dilluns marcat per la nevada al Pirineu, Prepirineu i localment a cotes baixes del NE; marcat pel fort vent a l'Empordà, a l'Ebre i als cims del Pirineu, on hi ha Torb i marcat pel pas d'un front que obrirà les portes a temperatures més baixes. Entre demà i dimecres el fred s'accentuarà i les gelades seran bastant generalitzades.

Tot plegat a menys de 24 hores de la celebració a Madrid de la Conferència de presidents autonòmics al Senat. En una entrevista a Televisió Espanyola, la vicepresidenta ha lamentat l'absència de Carles Puigdemont en una trobada on es parlarà de finançament o dependència i garanteix que el govern d'Espanya representarà els interessos dels catalans.

Comença una nova setmana clau pels pressupostos de la Generalitat. Oriol Junqueras ha estat el primer en presentar al Parlament els comptes del seu Departament.

Jornada de protestes a Barcelona. Centenars de taxistes han fet una marxa lenta per les rondes per reclamar més protecció de l'ajuntament contra els transports il.legals. I també avui diversos col.lecius contraris a la superilla del Poble Nou han mostrar el seu rebuig al projecte i han demanat canvis.

Als esports, el Barça s'acosta a dos punts del Reial Madrid després de la derrota dels blancs a Sevilla per 2 a 1. Els andalusos van remuntar el gol de penal de Cristiano gràcies a un cop de cap de Ramos en pròpia porta i a un xut de Jovetic al minut 92 i van posar fi a la ratxa de 40 partits invicte de l'equip de Zidane.

 

NEVADA MOLT INTENSA. ES MANTÉ ACTIVAT EL PLA NEUCAT A TOT EL PIRINEU ON HI HA PROBLEMES DE MOBILITAT.

CONFERÈNCIA PRESIDENTS. EL GOVERN LAMENTA L'ABSÈNCIA DE PUIGDEMONT I GARANTEIX QUE REPRESENTARÀ ALS CATALANS.

FASE DECISIVA PELS PRESSUPOSTOS 2017. EL PARLAMENT DEBAT ELS COMPTES DELS
DEPARTAMENTS PENDENTS DE LA CUP.

PROTESTES A BCN. MARXA LENTA DELS TAXISTES PER LES RONDES I MALESTAR DELS AFECTATS PER LA SUPERILLA.

EL BARÇA, A 2 PUNTS. EL SEVILLA ACABA AMB LA RATXA DEL MADRID AL MINUT 92 I SE SITUA A UN PUNT DEL LÍDER.

Ja és aquí l'onada de fred més intensa dels darrers 5 anys. Protecció Civil recomana extremar les precaucions en activitats a l'aire lliure pel vent i les baixes temperatures. Des d'avui és fred d'origen polar, però a partir de dimarts els termòmetres encara baixaran més amb l'entrada de fred siberià.

La plataforma prou morts a la N-240 confia que aquest 2017 sigui l'any definitiu per al desdoblament d'aquesta carretera que uneix Lleida i Tarragona. És una de les més perilloses de Catalunya: en 8 anys hi han mort 28 persones. Foment s'ha compromès a licitar aquest any el projecte de desdoblament.

I als esports, d'aquí dues hores, el Barça rep al Camp Nou al Las Palmas. Luis Enrique ha fet rotacions i ha deixat fora de la convocatòria a Piqué i Sergi Roberto. Després d'eliminar l'Athlètic a la Copa, els blaugrana volen seguir amb la bona dinàmica i retallar diferències amb el Madrid.

Patxi López ha anunciat fa una estona la seva candidatura a la secretaria general del PSOE. Es presentarà a les primàries que es faran el mes de maig. Diu que ho fa assumint tot el llegat del partit però insisteix en què va ser un error abstenir-se per donar el Govern a Rajoy. Patxi López ha explicat que vol recuperar el lideratge del PSOE i cosir les ferides obertes al partit.

L'onada de fred més intensa dels darrers 5 anys ja es nota arreu de Catalunya. Avui bona part del territori s'ha llevat amb temperatures sota zero, i encara baixaran més durant els pròxims dies. Serà a partir de dimarts i podria portar també alguna nevada en cotes baixes.

Les ciutats més afectades pel fred han posat en marxa dispositius perquè les persones sense sostre tinguin un lloc on passar la nit. Veurem com funciona el que s'ha activat aquests dies a Girona.

Avui us parlarem d'una tendència a l'alça: el consum d'alvocats. En 4 anys s'han doblat les importacions. Els nutricionistes destaquen el seu alt contingut en antioxidants i a les fruiteries certifiquen que cada vegada se'n venen més.

En esports, l'Espanyol ha perdut fa uns moments contra el València 2 a 1. I, ahir al Camp Nou, golejada del Barça al Las Palmas. 5 a 0. Amb dos gols de Luis Suàrez, un de Messi, un altre de Arda Turan i, l'últim, d'Aleix Vidal. El primer que marca el lateral català amb la samarreta blaugrana.