Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El temporal marítim deixa onades de fins a 10 metres i destrosses a poblacions com Badalona, Cabrera o Malgrat de Mar. L'Ajuntament de Barcelona i altres municipis de la costa mantenen la prohibició d'acostar-se a les platges i als espigons per evitar accidents.

Jornada de dol per la mort ahir dels dos agents rurals a mans d'un caçador. Aquest matí s'ha fet un minut de silenci a Alcoletge, el poble d'una de les víctimes. L'autor del crim passarà dimarts a disposició judicial mentre s'investiga COM podia estar en possessió de l'arma sense tenir-ne la llicència.

Després d'uns anys difícils pel mercat immobiliari, tornen a obrir-se noves agències. L'any passat es van donar d'alta set-cents nous agents arreu de Catalunya. La demanda de pisos de lloguer i l'augment de les compravendes han reanimat el sector.

En esports, el Barça ja ha arribat a Eibar on a tres quarts de nou del vespre ha de jugar un partit important per seguir amb aspiracions al títol de lliga. Els blaugrana, sense Iniesta ni Rafinya, lesionats, i Mascherano, per sanció, visiten un camp on no han perdut mai.

I avui ens farem ressò d'una crida per trobar a l'autor d'aquestes fotografies. Les va comprar un turista nord-americà al mercat dels Encants i ara ha iniciat una campanya a les xarxes socials per saber de qui era aquesta mirada que té més de 50 anys...i que va retratar la Barcelona de mitjan del segle 20.

Els xefs catalans que veurem a continuació tenen en comú que han après l'ofici a cuines amb estrella Michelín. No obstant això, cadascún d'ells ha aprofitat l'experiència viscuda per traçar el seu propi camí. Alguns d'ells participaran la setmana vinent al certamen Madrid Fusion.

Grans fotògrafs que van ser anònims durant molts anys s'han donat a conèixer gairebé per atzar. És el cas Francesc Català Roca o de Vivian Maier. Les seves històries recorden a les de l'autor desconegut que s'està buscant a través de les xarxes socials. Les seves fotografies les va comprar als encants un turista nord-americà que ara ha iniciat una campanya per descobrir la seva identitat.

Acabem una setmana amb temperatures sota zero i amb el preu de l'electricitat batent rècords. Una setmana marcada també per la conferència de presidents autonòmics i per l'obertura de judici oral contra Francesc Homs per la consulta del 9-N.

La revista Forbes ha escollit al xef David Andrés com un dels joves menors de 30 anys més emprenedors d'Europa. En pocs anys s'ha convertit en cap de cuina del restaurant Àbac a Barcelona i propietari del Somiatruites a Igualada. Segons Forbes el xef igualadí és un dels joves que canviaran el món en els propers 50 anys. Avui parlem amb ell a l'entrevista de l'Informatiu.

Alerta per vent i temporal marítim a tot el litoral de Barcelona. Avui les ràfegues superen els 90 quilòmetres per hora. Protecció civil demana que s'extremi la precaució i l'ajuntament de Barcelona ha activat el pla bàsic d'emergència pel mal estat de la mar.

L'endemà d'aprovar-se el decret sobre les clàusules sòl, l'associació d'usuaris de banca ha organitzat reunions a 30 ciutats d'Espanya per explicar perquè creuen que és un mal acord per als afectats.

Avui coneixerem una mica més bé en què consisteix la mediació. Els advocats la recomanen sovint com una alternativa a la via judicial. És un procediment més ràpid i barat i que obliga a les dues parts a asseure's per arribar a un acord.

Als esports hores d'ara l'Espanyol juga a Cornellà contra el Granada amb l'objectiu de aconseguir la primera victòria de l'any. A l'inici de la segona meitat guanyen els pericos 2 a 1. Mentrestant, el Barça ha entrenat avui per preparar la visita de demà al camp de l'Eibar. Un partit on Luis Enrique NO podrà comptar amb Iniesta i Rafinha, lesionats, ni Mascherano, sancionat.

I ahir, dia que Donald Trump prenia possessió com a nou president dels Estats Units...la orquesta Mondragón celebrava així els seus 40 anys. Amb un concert a la sala Sarau de Badalona on Javier Gurrichaga va repassar els seus grans èxits...Com sempre amb molt sentit de l'humor.

 

Una de les queixes que escoltem sovint sobre la justícia és la seva lentitud perquè als jutjats s'acumulen molts casos per resoldre. Com a alternativa al litigi existeix la mediació. Un procediment més ràpid i barat. Avui, dia europeu de la mediació, ens hem fixat en aquest sistema per resolució de conflictes.

L'Orquestra Mondragon va actuar anit a la sala Sarau de Badalona per presentar el seu nou disc "Anda suelto Satanás". Però aprofitant la investidura del president dels Estats Units, el líder de la banda, Javier Gurruchaga, va versionar alguns dels seus grans temes per convertir-se dalt de l'escenari en el mateix Donald Trump. Amb lletres igual de còmiques que sempre.

El concert de Badalona forma part de la gira per celebrar els 40 anys de vida de l'orquestra Mondragón. Pioners en la fusió de música i teatre, els fans van poder reviure grans clàssics d'aquesta banda nascuda el 1976. Tot i el temps i l'edat, el grup manté el seu esperit transgressor que els va portar a la fama durant la dècada dels 80. En aquest concert no va poder estar Popotxo, el mim i un dels fundadors del grup, però el públic va cantar amb la mateixa entrega el mític "Viaje con nosotros".

Los Mossos d´Esquadra han detenido a un cazador, de 28 años, como presunto autor de la muerte de dos agentes rurales en un coto de caza de Aspa, Lleida.
 

  • Francesc Homs serà jutjat per prevaricació i desobediència per haver participat en la preparació i la consulta del 9N. Avui el Tribunal Suprem ha dictat la resolució que obre el judici oral. El que encara no se sap és la data del judici..../ Sobre aquesta qüestió, el portaveu del consell de ministres, Méndez de Vigo, ha reiterat que ningú pot tenir privilegis i ha afirmat que el dièlg amb Catalunya no pot ser una excusa per vulnerar la llei,
  • Mentrestant, les entitats sobiranistes estan organitzant una mobilització ciutadana el 6 de febrer, dia en que comença el judici contra l'expresident Artur Mas i contra les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9NL'ANC, Òmnium, l'AMI i també l'Associació de Municipis de Catalunya volen que sigui la primera gran mobilització de l'any que culmini en el referèndum. Al ser el judici en un dilluns laborable, les entitats han demanat a la gent que s'agafi festa aquell dia per assistir a l'acte de suport a Mas, Ortega i Rigau.
  • Les pujades del preu de la llum han arribat també als tribunals. La Fiscalia del Suprem acaba de comunicar que obre diligències per investigar possibles irregularitats en els successius increments de les tarifes, coincidint amb una major demanda per l'onada de fred. Diu que ho fa en defensa dels interessos dels consumidors. I és que malgrat les mesures anunciades pel govern, el preu continua pujant i avui marcarà un nou rècord
  • Pel que fa a les clàusules sòl de les hipoteques, el consell de ministres ha aprovat avui un mecanisme perquè els afectats puguin negociar directament amb el seu banc sense recórrer a la via judicial. El ministre d'Economia ha descrit el procediment...
  • És la crida que fa l'ajuntament de Barcelona davant l'augment dels atropellaments a la ciutat, sobretot entre la gent gran, que s'han triplicat en un any. Creuar el carrer fora dels passos de vianants és la primera causa d'atropellament. L'any passat 16 persones van morir d'aquesta manera. 10 d'aquestes victimes tenien més de 70 anys.
  • L'augment de la demanda elèctrica aquesta nit s'ha notat en l'augment dels serveis que els Bombers han fet per incendis relacionats amb temes de subministrament. Un total de 17 sortides... que suposa una xifra molt superior a altres nits
  • Aquest gol de penal transformat per Neymar, va acabar amb gairebé una dècada de maledicció del Barça a Anoeta. El Barça afrontarà la tornada dels quarts de final de Copa, amb l'avantatge d'aquest únic gol....però sense tenir resolta l'eliminatòria. La nota negativa va ser la lesió d'Iniesta, substituït per unes molèsties al descans i que serà baixa pel partit de lliga a Eibar./ El Barça va sortir concentrat i disposat a resoldre un partit incòmode i dur. L'arbitratge no va deixar content cap dels dos equips, però els bascos ho van expressar amb molta més hostilitat....
  • Avui comencen les Jazz Sessions de l'Auditori, que aquest 2017 comptaran amb les actuacions d'una vintena d'artistes reconeguts al costat de joves talents emergents

El Tribunal Suprem acaba d'anunciar que obre judici oral contra Francesc Homs pels delictes de prevaricació i desobediència per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. La fiscalia demana per l'actual líder del PDECAT al Congrés 9 anys d'inhabilitació.

Us parlem d'una nova modalitat de ciberestafa que ja ha arribat a Catalunya. En diuen "Estafa del CEO", perquè consisteix en esbrinar, via xarxes socials, la identitat de directius d'empreses i suplantar-ne la identitat per aconseguir que els responsables financers facin ingressos milionaris. En la majoria dels casos no es denuncia.

L'any passat es van disparar a Barcelona les morts de vianants atropellats i ciclistes, segons les dades de sinistralitat de l'Ajuntament de Barcelona. En canvi, hi va haver menys motoristes morts, tot i que continuen sent els que tenen més possibilitats de tenir un accident i resultar ferits. Conduir begut i les distraccions són les principals causes dels accidents.

El Barça trenca la maledicció d'Anoeta amb un gol de penal de Neymar i fa un pas de gegant cap a les semifinals de Copa. Els blaugrana van lluitar de valent i es van saber adaptar a un partit travat i polèmic. L'equip de Luis Enrique va reclamar dos penals més a un àrbitre que tampoc no va deixar contenta la Reial Societat.

És la imatge que aquest matí hem rebut de Masella on han començat a arribar els esquiadors disposats a gaudir de la neu caiguda l'última setmana que salva la temporada al sector. Els experts ens demanen precaució amb els allaus fora de pista i les gelades a les carreteres.

CONSULTA 9N. EL SUPREM OBRE JUDICI ORAL CONTRA FRANCESC HOMS PER PREVARICACIÓ I DESOBEDIÈNCIA.

"ESTAFA DEL CEO". MÀFIES DE CIBERDELINQÜENTS SUPLANTEN DIRECTIUS D'EMPRESES PER OBTENIR GUANYS MILIONARIS.

SINISTRALITAT A BARCELONA. L'ANY 2016 VAN MORIR 16 VIANANTS ATROPELLATS GAIREBÉ EL TRIPLE QUE L'ANY ANTERIOR.

CAMÍ DE SEMIFINALS. EL BARÇA TRENCA LA MALEDICCIÓ D'ANOETA AMB UN GOL DE PENAL DE NEYMAR.

PISTES A PUNT. COMENCEN A ARRIBAR ELS ESQUIADORS QUE VOLEN GAUDIR DE LA NEU DELS ÚLTIMS DIES.