Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Torna el debat sobre el futur de les pensions després que ahir el governador del Banc d'Espanya apostés al Congrés per pujar l'edat de jubilació i pels plans de pensió privats. A Catalunya els sindicats ho consideren innecessari. Mentrestant, la classe política admet que cal seguir revisant el sistema y que entre les solucions hi ha les que planteja el Banc d'Espanya o també incentivar mesures per crear més ocupació.

Segons acabem de saber demà al migdia es farà pública la sentència del cas Noos. A més, L'ajuntament de Barcelona disposat a accelerar algunes de les mesures que ja té previstes per lluitar contra la contaminació . El consistori respon així a l'advertència de la Comissió Europea que dona un termini de dos mesos per reduir els nivells de pol·lució. Les primeres iniciatives es podrien aplicar abans de l'estiu.

Són Louise Brown i Victòria Anna Perea, les primeres nenes proveta del món i d'Espanya, que són avui a Barcelona. Des que elles van néixer per fecundació In Vitro, el perfil de les dones que s'hi sotmeten ha canviat. En els últims 25 anys, l'edat mitjana de les ateses a l'Institut Dexeus ha pujat dels 35 als 39 anys. Els experts alerten dels riscos de retardar la maternitat.

La contundent derrotabeta del Barça a París ha deixat Luis Enrique en el punt de mira. Els jugadors van qüestionar públicament el seu plantejament de partit i l'entorn ho ha aprofitat per retreure-li que està canviant l'estil de joc. A més, l'asturià segueix sense renovar.

I a L'Informatiu en endinsarem avui en la població de corall vermell no explotat que un grup de científics catalans ha trobat a Còrsega, una descoberta importantíssima en un moment en que està en perill aquest corall. De fet, a Catalunya, la Generalitat ha prohibit la seva extracció en els propers deu anys.

LES PENSIONS, A DEBAT. DESPRÉS QUE EL BANC D'ESPANYA APOSTÉS PELS PLANS PRIVATS I PER RETARDAR L'EDAT DE JUBILACIÓ.

CONTAMINACIÓ A BCN. L'AJUNTAMENT DISPOSAT A AVANÇAR ALGUNES MESURES DESPRÉS DE L'ADVERTÈNCIA DE BRUSSEL·LES.

REPRODUCCIÓ ASSISTIDA. EN 25 ANYS, L'EDAT MITJANA DE LES DONES QUE S'HI SOTMETEN HA PUJAT DELS 35 ALS 39.

ENCARA NO HA RENOVAT. LUIS ENRIQUE HA QUEDAT TOCAT DESPRÉS DE LA CONTUNDENT DERROTA DEL BARÇA A PARÍS.

CORALL VERMELL. CIENTÍFICS CATALANS TROBEN UN POBLACIÓ A CÒRSEGA I A CATALUNYA ES PROHIBEIX LA SEVA EXTRACCIÓ.

La situació política a Catalunya ha marcat part de la sessió de control al govern al Congrés. Especialment tensa ha estat la picabaralla entre Rajoy i el republicà Rufián que li ha criticat la obertura de processos judicials contra líders independentistes i que, en canvi, no es portés a la justícia l'anterior ministre de l'Interior.

Al Parlament compareixença del vice-president de la Generalitat arrel de les polèmiques declaracions de l'ex senador Santiago Vidal. Oriol Junqueras ha dit que en cap moment el govern ha actuat de forma il·legal per obtenir dades fiscals dels catalans. Els vots de Junts pel sí i la CUP han rebutjat la petició de compareixença de 5 consellers i de l'ex senador per aquest tema.

Les dones guanyen a l'any, de mitjana, 7000 euros menys que els homes, un 26% menys, segons dades del 2014 recollides per un estudi del departament de treball. L'estudi conclou que les diferencies augmenten en les franges de salari més baixes, i constata que la bretxa salarial va augmentar durant la crisi.

Avui es commemora el Dia Internacional del Càncer Infantil. Cada any es diagnostiquen a Catalunya 300 casos, com el del Sergi que coneixerem avui. Nens que es converteixen en símbol de la força i de la lluita com ens explica el seu pare.

El Barça té peu i mig fora de la Champions després de perdre per 4 a 0 al camp del Paris Saint Germain. Di María, amb un doblet, Draxler i Cavani van certificar un resultat que cap equip ha aconseguit remuntar en competició europea.

SESSIÓ DE CONTROL. RAJOY I RUFIÁN DEBATEN SOBRE ELS CASOS JUDICIALS RELACIONATS AMB POLÍTICS INDEPENDENTISTES.

CAS SANTIAGO VIDAL. EL VICEPRESIDENT JUNQUERAS NEGA AL PARLAMENT QUE S'HAGI COMÈS QUALSEVOL IL·LEGALITAT.

BRETXA SALARIAL. LES DONES COBREN, DE MITJANA, 7.123 EUROS ANUALS MENYS QUE ELS HOMES, UN 26% MENYS.

CÀNCER INFANTIL. CADA ANY ES DIAGNOSTIQUEN 300 NOUS CASOS A CATALUNYA I LA SUPERVIVÈNCIA ÉS DEL 85%.

DERROTA PER 4 A 0. EL BARÇA CAU ESTREPITOSAMENT A PARÍS I DIU PRÀCTICAMENT ADÉU A LA CHAMPIONS.

En la sesión de control al Gobierno en el Congreso de los Diputados, el portavoz de ERC, Gabriel Rufián, ha preguntado al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, sobre la "judicialización del proceso catalán" en la semana posterior al juicio seguido contra el expresidente de la Generalitat Artur Mas por la consulta soberanista del 9N.

A ello, Rajoy ha recordado que "cuando alguien actúa fuera de la ley actúa la justicia, y eso no es nada exótico, ocurre en todos los países democráticos del mundo y mejor que ocurra así". Y ha añadido: "Todos los que estamos aquí estamos igualmente sometidos a la ley, eso está fuera del debate político". 

El diputado republicano ha replicado a continuación que "bajo el imperio de la ley" en España se "permite que el asesino de Guillem Agulló se presente a las elecciones", "todos pagamos ratos de asueto a gente muy campechana", "hay centenares de poblaciones dispuestas a acoger y ustedes no les dejen". "Permítame que le diga que no hay ley por encima de la decencia y que la democracia es imparable. Nos vemos en las urnas".

Rajoy le ha respondido: "Escuchándole a usted me viene a la mente esa frase de que en política no hay absurdo imposible", y ha insistido una vez más en que "i alguien se salta la ley se le persigue, eso es el abecé de la democracia". 

  • Per unanimitat, el Constitucional ha anul·lat la resolució del Parlament que preveia la celèbració d'un referèndum a Catalunya. I no només això sinó que obre també una nova via penal contra Carme Forcadell i altres 4 membres de la mesa del Parlament: Lluís Corominas, Anna Simó i Ramon Barrufet i el diputat de Catalunya Sí que es Pot. Joan Josep Nuet./ La rèplica del Govern de la Generalitat no s'ha fet esperar, i després de la reunió habitual dels dimarts, ja ha advertit que la decisió del Constitucional NO alterarà la seva voluntat de celebrar un referèndum el 2017, com consta en la resolució del Parlament aprovada al debat de política general. La portaveu Neus Munté ha recordat que les resolucions anul·lades van ser discutides i votades al ple i que les tiraran endavant. Munté també va expressat tot el suport a Carme Forcadell i als membres de la Mesa implicats.
  • Pels partits de l'oposició, es tracta d'una resolució previsible perquè se salta el marc legal.... / Mentrestant, la fiscal en cap de Barcelona ha confirmat que la fiscalia estudia obrir diligències per l'assetjament que ha denunciat va patir divendres passat al sortir del judici pel 9N.
  • Us ho dèiem als titulars...La pobresa infantil severa augmenta un 23 per cent a Catalunya en només dos anys, del 2013 al 2015, i ja afecta gairebé 262 MIL menors./ Polèmica per la decisió del'ajuntament de Barcelona de deixar fóra les grans elèctriques del concurs per adjudicar l'enllumenat públic de Barcelona valorat en 65'2 milions d'euros .
  • A menys de 5 hores que Barça i Paris Saint Germain s'enfrontin en el primer assalt dels vuitens de final de la Champions, als carrers de París ja es nota l'ambient de les grans ocasions
  • Els amants de la lírica tenen una cita al Palau de la Música on aquest vespre canta JUAN DIEGO FLOREZ, un dels millors tenors del panorama operístic actual. Serà el segon any consecutiu que actua, en el marc dels 3 concerts oferts pel coliseu barceloní. Aquesta vegada també hi farà una Master class per ajudar els cantnats, diu, a torbar al se veu pròpia.

El Constitucional obra la via penal contra Carme Forcadell i altres 4 membres de la mesa del Parlament per haver permès la votació de la resolució del debat de política general que fixava la celebració d'un referèndum acordat o no aquest any. A més, anul·la el text. Els altres quatre implicats són els membres de junts pel sí: Lluís Corominas, Anna Simó i Ramon Barrufet i el diputat de Catalunya Sí que es Pot. Joan Josep Nuet.

La fiscal en cap de Barcelona ha confirmat que la fiscalia estudia obrir diligències per l'assetjament que ha denunciat va patir divendres passat al sortir del judici pel 9N. Segons Ana Magaldi, un grup de persones la va increpar i, fins i tot, un jove se li va acostar i li va cridar a la cara.

Segons l'ONG, Save the Children, la pobresa infantil severa va augmentar un 23% entre el 2013 i el 15 deixant el total en 262 mil infants. L'informe alerta de que la renda dels més pobres ha caigut dràsticament durant la crisi, i demanen a les administracions més inversió en infància i educació.

Més de 69 mil estudiants de 4rt d'ESO han començat avui les proves de competència bàsica que serveixen per mesurar el nivell mitjà dels alumnes però no serveixen per aconseguir cap títol. La jornada ha començat amb l'examen de matemàtiques.

El tercer temporal de mar d'aquest hivern, que des d'ahir afecta novament el litoral català... va de baixa. Tot i això avui es manté el fort onatge a la Costa Brava i al nord de la Costa Central.

Als esports el Barça juga aquest vespre al camp del Paris Saint Germain l'anada dels vuitens de final de la Champions. Els blaugrana confien en el trident per fer estralls en la defensa francesa que té la baixa del capità Tiago Silva. Uns 2.000 aficionats donaran suport a l'equip de Luis Enrique.

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL. OBRE LA VIA PENAL CONTRA CARME FORCADELL I ALTRES 4 MEMBRES DE LA MESA DEL PARLAMENT.

AL JUDICI DEL 9N. LA FISCAL EN CAP DE BARCELONA ESTUDIA SI ELS INSULTS I ASSETJAMENT QUE VA PATIR SÓN DELICTE.

SAVE THE CHILDREN. UN INFORME ALERTA DE L'AUGMENT DE LA XIFRA DE NENS QUE PATEIXEN POBRESA SEVERA A CATALUNYA.

PROVES DE NIVELL. 69 MIL ESTUDIANTS DE 4RT D'ESO FAN AVUI I DEMÀ ELS EXÀMENS DE COMPETÈNCIA BÀSICA.

TEMPORAL DE MAR. MOLTS MUNICIPIS DEL MARESME HAN TORNATA PATIR L'EMBAT DE LES ONADES.

TORNA LA CHAMPIONS. EL BARÇA CONFIA EN EL TRIDENT PER DEIXAR FORA D'EUROPA AL PARÍS SAINT GERMAIN.

Rajoy es declara preocupat per Catalunya i avisa que no només el sobiranisme sinó també el radicalisme de la CUP poden portar a un escenari perillòs... El President, després de reforçar el seu lideratge al partit aquest cap de setmana, ha defensat la seva recepta per a Catalunya. Diàleg sobre finançament, infrastructures o dependencia...però del referendum, ni parlar-ne. El govern català replica que seguirà exercint les seves competencies encara que l'Estat les suspengui...ho analitzarem des dels nostres faristols amb Esther Vivas, Astrid Barrio i Joan López Alegre.

La Fiscalia General de l'Estat ha denunciat els insults i l'assetjament, que diuen, va patir la fiscal de Barcelona, Ana Magaldi, a les portes del Palau de Justicia per part d'un grup de radicals. En un comunicat, es solidaritza amb els fiscals catalans i mostra preocupació pel intents, diu de pressionar a la justícia. Acusacions a les que el PP català dona suport, en canvi desde PDECAT les rebutgen i anuncien també una mobilització de suport a Francesc Homs quan sigui jutjat al Tribunal Suprem.

L'endemà de la contundent victoria de Pablo Iglesias a la Vistalegre II , Podem Catalunya celebra que els documents aprovats en l'assamblea blindin la seva autonomia. Un fet clau, diuen, per poder decidir la seva participació en el nou projecte polític que impulsen els comuns a Catalunya. Els seus socis d'Iniciativa, també celebren que Podemos hagi sortit enfortit del congrès, perquè això reforça la defensa del dret a decidir a Espanya.

La notícia econòmica de la tarda arriba ....dels tribunals, perquè l'Audiència Nacional ha ordenat investigar l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, per la seva implicació en el presumpte frau de la sortida a borsa de Bankia.

Els mossos han detingut a Santa Coloma de Gramenet un matrimoni de nacionalitat xinesa acusat de preparar aliments en condicions insalubres i sense cap control sanitari. Els aliments estaven caducats,i els posaven etiquetes falses amb dates de caducitat inventades per vendre'ls a particulars i a supermercats xinesos.