Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • A punt de que comenci el debat sobre la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, que aquesta tarda es limitarà a la intervenció del president de la Generalitat. Puigdemont, que té assegurada la continuïtat en el càrrec gràcies al suport anunciat de la CUP, haurà de desvetllar quin camí pensa emprendre per culminar el procés independentista.
  • El president del Tribunal Superior de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha declinat la medalla al mèrit policial que concedeix el Ministeri de l'Interior cada any.
  • És el moment de la detenció de dos integrants d'una perillosa cèl·lula jihadista que operava a Espanya i altres països europeus fent tasques de propaganda i captació de joves a través d'Internet. Un l'han detingut a Canovelles i l'altra a Barcelona.
  • L'operació de la Policia Nacional forma part d'una actuació conjunta a Espanya, Alemanya i Bèlgica , contra una cèl·lula que estava a l es ordres de l'autoproclamat 'Estat Islàmic i que, segons el ministeri suposava una amenaça greu i concreta per a la seguretat.
  • I els Mossos han desarticulat un grup organitzat molt especialitzat en rebentar caixes fortes amb mètodes sofisticats. Els tres detinguts , que ja son a la presó , robaven empreses immobiliàries. Un cop coneixien les mesures de seguretat tornaven en cap de setmana amb les eines adequades. Unes vegades feien un butrón, altres les obrien fonent el metall. El cervell era de Madrid i tenia una trentena d'antecedents per fets similars. Els imputen una desena de fets en els darrers 4 mesos arreu de Catalunya.
  • El Barça disputa avui a Monchengladbach el primer partit de Champions fora de casa i sense Leo Messi. Després de les golejades al Cèltic i a l'Sporting els de Luis Enrqiue volen continuar la bona ratxa a Alemanya, un país on no han aconseguit cap victòria en les darreres sis visites. Rebem la crònica d'en Jordi Jané.
  • El gènere musical s'instal·la aquests dies als escenaris barcelonins. A la cartellera coincideixen espactacles de Dagoll Dagom i de La Cubana. I ara s'afegeix el Teatre Nacional, que obre temporada amb la primera sarsuela escrita en català, el 1858, per Josep Anselm Clavé, fundador dels Cors Clavé.

En un parell d'hores arranca al Parlament de Catalunya la primera qüestió de confiança a la que se sotmet un president de la Generalitat. Carles Puigdemont arriba a aquesta situació després que el govern fos incapaç d'aprovar els pressupostos. Ara, sembla que té garantit el suport de la CUP. En el seu discurs d'avui s'espera que defineixi els nous passos que pretén donar en el procés independentistes i veurem sí aposta pel referèndum acordat o  per l'unilateral que li exigeixen els cupaires.

L'actualitat ve marcada també per les declaracions de Felipe González afirmant que Pedro Sánchez li va dir que el PSOE s'abstindria en la segona volta de la investidura de Rajoy i per l'operació de la Policia Nacional que ha permès desarticular una perillosa cèl·lula jihadista que es dedicava a fer propaganda radical a través de la xarxa i a captar futurs combatents del DAESH. Dels 3 detinguts a Espanya, un ha estat a Barcelona i l'altre a Canovelles.

Per butrons com aquest entraven els tres membres d'un grup que robava empreses immobiliàries, amb les que contactaven prèviament fent-se passar per tècnics de telefonia. Amb eines molt sofisticades aconseguien obrir les caixes fortes per buidar-les. En quatre mesos van robar a una desena d'empreses a Catalunya. Tots tres estan a la presó.

El Barça defensa aquest vespre el lideratge del grup de la Champions al camp del Borussia Monchengladbach. Els blaugrana estan en ratxa com a visitants però no se'n refien d'un equip alemany que ha guanyat els últims 11 partits a casa. Arda i Rafinha es juguen el lloc de Messi en l'onze de gala.

A mitjanit arribava la bogeria per Harry Potter a Barcelona. Són els primers cinquanta afortunats en adquirir el nou capítol de la saga en les seves edicions en català i castellà. Porta per títol "Harry Potter i el llegat maleït" i en aquesta ocasió no és una novel·la si no una obra de teatre. Uns canvis que no semblen importar els seus seguidors que avui disfruten de les noves aventures del mag.


QÜESTIÓ DE CONFIANÇA. S'ESPERA QUE PUIGDEMONT DEFINEIXI ELS PASSOS QUE SEGUIRÀ EL PROCÉS INDEPENDENTISTA.

OPERACIÓ ANTIJIHADISTA. 2 DETINGUTS A CATALUNYA PER FORMAR PART D'UNA CÈL·LULA QUE DIFONIA PROPAGANDA A LA XARXA.

LLADRES ESPECIALITZATS. BUIDAVEN LES CAIXES FORTES D'EMPRESES IMMOBILIÀRIES. EL CAP DEL GRUP TENIA UNA TRENTENA D'ANTECEDENTS.

PROVA SENSE MESSI. EL BARÇA VISITA EL BORUSSIA PARK AMB L'OBJECTIU DE SEGUIR LÍDER DE GRUP.

NOVES AVENTURES. ARRIBEN LES EDICIONS EN CATALÀ I CASTELLÀ DE "HARRY POTTER I EL LLEGAT MALEÏT".

El secretario general del PSC, Miquel Iceta, cree que el planteamiento del presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, es mantener la hoja de ruta independentista, por lo que dice que no va a votar a favor ni se va a abstener en la cuestión de confianza. Sobre si todavía es posible una abstención del PSOE para facilitar la formación de Gobierno, dice no ver la capacidad en Pedro Sánchez de en unos días "dar un giro de 180º". "Sabremos encontrar entre todos cual es la solución o la propuesta que convenga a la población española", ha subrayado sobre el próximo comité federal del partido (28/09/16).

El líder del PP catalán, Xavier García Albiol, cree que el Parlament vivirá este miércoles un nuevo episodio de lo que considera un "disparate político" durante la cuestión de confianza a la que se enfrenta el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont. "El presidente de la Generalitat se quiere sacar de la chistera un nuevo conejo y, en este caso, es un referéndum que, por lo que se ve, lo van a llevar a cabo independientemente de que haya acuerdo o no con el Gobierno central", explica (28/09/16).

La diputada de la CUP en el Parlamento catalán Eulàlia Reguant garantiza su apoyo al presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, en la cuestión de confianza que afronta este miércoles, aunque dice esperar concreción sobre un referéndum vinculante para finalizar la legislatura. "Un referéndum vinculante pactado o no. Para nosotros lo importante es que el pueblo catalán pueda participar, que se pueda ejercer el derecho de autodeterminación", afirma (28/09/16).

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Dimarts 27 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Rafel de Ribot, Jordi Mercader i Alejandro Tercero.

Per primera vegada en la història de la democràcia, un President es sotmetrà a la confiança de la cambra...en un debat que ha de servir per calibrar el grau d'unitat de l'independentisme i per actualitzar el full de ruta. 24hores abans del discurs de Puigdemont, el govern intenta donar una imatge d'unió malgrat les diferències entre els socis sobre la forma i el calendari.

La tempesta desfermada dins el partit socialista continua descarregant. Pedro Sánchez está disposat a donar batalla fins a les últimes conseqüències...Acusa als crítics de no jugar net i assegura que NO es planteja dimitir si el comité federal de dissabte tomba els seus plans de primaries.

Una menor va ser víctima d'una agressió sexual greu durant les festes de la mercè i va ser atesa a l'hospital Sant Joan de Deu. La noia va denunciar ho a la carpa instal·lada per atendre agressions masclistes durant les festes.

També a Barcelona, rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles. El govern d'Ada Colau troba legítim el debat sobre el significat del 12 d'octubre, però ha assegurat que no preveu la retirada del monument.

  • A 24 hores de l'inici ,demà, del debat sobre la qüestió de confiança al president Puigdemont, el govern s'esforça en donar una imatge d'unitat malgrat les diferències entre els socis sobre la forma i el calendari del full de ruta./ Des de Junts pel Sí els portaveus parlamentaris estan convençuts que s'arribarà a una proposta de consens i que s'aprovaran els pressupostos.
  • Com aquest treballador, 200 mil conductors pateixen cada dia embussos quilòmetrics per entrar a Barcelona. Una situació que fa perdre moltes hores de feina i suposa un cost econòmic de 137 milions d'euros anuals per a les empreses catalanes./ Dit d'una altra manera: un 0,1 per cent del PIB de Catalunya. Un estudi del RACC ha quantificat aquest cost i alerta que, si no es milloren els transports públics, la xifra continuarà augmentant. Per això demana a Foment i Adif que realiltzi les inversions compromeses a Rodalies.
  • La carpa instal·lada durant les festes de la Mercè per atendre agressions masclistes va rebre onze denúncies, cinc de les quals a les festes, segons ha explicat avui l'ajuntament. En un d'aquests casos es va activar el protocol d'urgència. Es tracta d'una menor que hauria denunciat una agressió sexual greu, i que va ser atesa a l'Hospital de Sant Joan de Déu. En tres nits, la carpa va rebre més de 500 consultes informatives.
  • També a Barcelona, rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles i que s'ha convertit en un dels temes de debat del dia. El govern d'Ada Colau troba legítim el debat sobre el significat del 12 d'octubre, però ha assegurat que NO preveu la retirada del monument. L'oposició ha qualificat la proposta d'absurda i la veu fóra de lloc. Els cupaires, que ho plantejaran divendres al ple, voldrien substituir l'estàtua per una altra que recordi la lluita dels pobles indígenes, però s'han quedat sols.
  • El Barça ja és a Alemanya on demà juga amb el Borussia Monchengladbach en la segons jornada de la Champions./ També a Alemanya, però avui, juga el Reial Madrid contra el Dortmund, segon a la seva lliga i sempre un plat indigest per a l'equip blanc.
  • "GENTE BIEN" és el títol del nou espectacle de La Cubana, que estrenaran dijous al Teatre Coliseum de Barcelona, un espai entranyable per a la companyia on ja van posar en escena altres muntatges.

Cada dia es perden 52 mil hores a les retencions que uns 200 mil conductors pateixen a l'àrea metropolitana de Barcelona. És una de les dades de l'informe que ha fet el RACC sobre aquests problemes de trànsit que tenen un cost per l'economia catalana de  137 milions d'euros, uns 685 euros anuals per cada afectat. El RACC adverteix que els problemes seguiran creixent si no milloren xarxes com la de rodalies o la gestió del trànsit.

Actualitzarem la situació del PSOE i escoltarem com el govern de la Generalitat planteja la qüestió de confiança a la que a partir de demà se sotmet Carles Puigdemont. Des de Junts pel sí admeten que hi ha diferències sobre com revisar el full de ruta però avancen que demà el president farà la seva aposta un mecanisme de participació que tingui el màxim de garanties. La CUP manté que votarà a favor de Puigdemont.

Rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles de Barcelona i que s'ha convertit en un dels temes de debat del dia.

El Barça ja és a Alemanya on demà juga amb el Borussia Monchengladbach en la segona jornada de la Champions. Els blaugrana han viatjat amb els 20 jugadors disponibles, inclòs Aleix Vidal que s'havia quedat fora de les 4 últimes llistes. Ter Stegen s'enfrontarà per primer cop al seu exequip.

Torna La Cubana al Coliseum de Barceloan. Ho fan amb el musica Gente Bien basat en l'obra de Santiago Rusiñol....que reflexiona sobre l'ànsia d'aparentar riquesa. Avui n'hem parlat amb els seus protagonistes.

EL COST DE LES RETENCIONS. CADA DIA 200.000 CONDUCTORS PERDEN 52 MIL HORES A LES CUES DE L'ÀREA METROPOLITANA.

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA. EL GOVERN ENCARA EL DEBAT AMB TRANQUIL·LITAT I JXS ADMET QUE HI HA DIFERÈNCIES INTERNES.

ESTÀTUA DE COLOM. LA CUP PROPOSA RETIRAR EL MONUMENT EN LA REVISIÓ DE SÍMBOLS DE BARCELONA.

TER STEGEN TORNA A CASA. EL BARÇA VIATJA A ALEMANYA PER JUGAR AMB EL BORUSSIA AMB ELS 20 DISPONIBLES.

LA CUBANA. LA COMPANYIA ESTRENA EL MUSICAL "GENTE BIEN" AL TEATRE COLISEUM.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Dilluns 26 de setembre...l'endemà d'una intensa jornada electoral.....i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Toni Bolaño, ESther Vivas i Joan López Alegre.

L'esquerda dins del partit socailista s'aguditza desprès dels mals resultats a Galicia i a Euskadi...i Pedro Sánchez continua estant a la corda fluixa. El lider socialista manté el pols als crítics i segueix endavant amb el seu full de ruta: Primàries el 23 d'octubre i Congrès a principis de desembre.

Els partits independentistes es mantenen a l'espera del que pugui passar el tauler espanyol. Tant el Partit Demòcrata com Esquerra Republicana insisteixen en que qualsevol intent de negociació per aconseguir els seus vots ha de passar per un referèndum.

A Catalunya les mirades estan posades en la qüestió de confiança a Puigdemont, que se celebararà dimecres i dijous al Parlament. Puigdemont la superarà sense gaires problemes, però el debat posarà de manifest les diferències que el full de ruta estaria provocant entre els socis de govern.

Alerta dels mossos d'esquadra sobre els anomenats segrestos virtuals.

En momés tres dies de la setmana passada han detectat 14 d'aquests segrestos falsos a Badalona.

Estabilitzat l'incendi de Collserola, a la zona de Sant Pere Màrtir, que des d'aquest migdia ha cremat unes 8 hectàrees. No ha calgut desallotjar cap domicili pròxim al foc però els Mossos d'Esquadra han evacuat, com a mesura preventiva, els usuaris del Club de Tennis Diagonal.

  • Un incendi crema des de fa poc més de mitja hora al terme municipal d'Esplugues de Llobretgat. Segons els Bombers de la Generalitat, el foc s'ha iniciat en una torre elèctrica, i ha encés la vegetació que hi ha al voltant. Hi treballen sis mitjans terrestres i tres aeris. De moment no ha calgut desallotjar cap veí.
  • El PSC és de les federacions que, de moment, es manté al costat de Pedro Sánchez i consideren legístims els passos que vol donar a partir d'ara... /Els partits independentistes es mantenen a l'espera del que pugui passar el tauler de Congrés dels Diputats. Tant el Partit Demòcrata com Esquerra Republicana insisteixen en que no faran cap pas i que qualsevol intent de negociació per aconseguir els seus vots ha de passar per l'acceptació d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.
  • A Catalunya les mirades estan posades en la qüestió de confiança a Puigdemont, que se celebararà dimecres i dijous al Parlament./ Pel PP, la questió de confiança només servirà per una cosa: per posar en evidència, segons Xavier Garcia Albiol, que el president català no té capacitat d'entendre's amb la resta de partits.
  • L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, es recupera d'una intervenció d'urgència a causa d'una angina de pit. L'actual líder CiU a l'ajuntament barceloní, es va trobar malament dissabte a la nit i ahir al matí ja va passar pel quiròfan on li van practicar un cateterisme coronari.
  • 14 falsos segrestos virtuals en només tres dies de la setmana passada. Ha passat a Badalona, segons han explicat avui els mossos d'esquadra. En tots els casos, els estafadors van simular segrestos que no s'havien produït.
  • Ahir va acabar la prova pilot impulsada pel consistori Barceloní, que ha durat més de 2 mesos a la Platja de Llevant
  • El Barça s'ha fet aquest migdia la foto oficial de la temporada. / I l'Espanyol segueix sense guanyar a casa i l'inici de temporada no pot ser més decebedor.
  • L'escultor basc Jorge OTEIZA va ser un dels artistes fonamentals del segle XX, amb una obra rotunda i experimental que ha quedat com un llegat irrepetible. Demà s'obre a Barcelona una exposició que passeja per totes les etapes de la seva vida, des de les obres inicials fins a les últimes sèries.....