Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dimarts 20 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Joan Lopez Alegre, Andreu Mayayo i Roger Montanyola.

Homs ha revelat que pocs dies abans del 9N el Govern espanyol els va oferir un pacte per evitar accions legals. La condició era que Artur Mas no sortís a valorar la consulta.

L'antiga Convergencia continua buscant nom. Partit Demòcrata Europeu Català és la proposta alternativa que han presentat ara al registre de partits.

Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) és la nova proposta de nom per a l'antiga Convergència. La formació també ha decidit retirar el preàmbul dels estatuts on es fa referencia a la via unilateral per aconseguir la independencia.

48 hores després de l'explosió que va destrossar un bloc de pisos a Premià de Mar, els tècnics descarten enderrocar l'edifici i creuen que es podrà rehabilitar. Els veïns, però, no podran tornar a casa en mesos perquè l'estructura ha quedat molt malmesa.

I missatge de tranquil·litat dels pediatres sobre la perillositat del colorant que porta el Dalsy, un medicament infantil contra la febre molt receptat pels especialistes. Asseguren que aquest component, l'E-110, no és perillós en les quantitats que conté i que fins i tot n'hi ha més en alguns aliments.

El delantero del FC Barcelona Neymar exhibió en Butarque parte de su repertorio de regates, que la afición 'pepinera' consideró ofensivos. Después de la pitada, los entrenadores de Barça, Atlético y Real Madrid han sido preguntados por este estilo de juego. Los tres han coincidido en que es legal y no lo puede hacer cualquiera. 

  • Francesc Homs manté que el govern va oferir a la Generalitat un acord per tal de no portar la consulta del 9N als jutjats si el president Mas no compareixia en roda de premsa la nit de la consulta per fer-ne una valoració. Ho ha explicat aquest matí després de la seva declaració d'ahir al Suprem. El portaveu de l'antiga Convergència al Congrés també ha dit que estudiaria facilitar una investidura de Pedro Sánchez encara que no garantís el referèndum, una declaració que acaba de desmentir./ Del possible oferiment del govern la vígilia del 9N acaba de parlar la portaveu del Govern, Neus Munté... Diu que és evident que no van acceptar cap condició...
  • A Ciutadans no els sorprenen aquestes declaracions perquè, asseguren el PP i Convergència han arribat a pactes i acords sempre que els ha interessat
  • Partit Demòcrata Europeu Català és el nom alternatiu que l'antiga convergència ha presentat al registre de partits
  • L'Informatiu us avança avui que els Mossos busquen una banda que es dedica a robar caixers automàtics rebentant-los amb gas. A més, quan fugen deixen punxes al carrer per tal de rebentar les rodes de la policia. De moment, ja han actuat tres vegades.
  • El ple del Tribunal Constitucional està debatent des d'aquest matí rebaixar la capacitat que té per sancionar a qui desobeeixi les seves sentències com podria ser el cas de la presidenta del Parlament./ Precisament, la presidenta del Parlament ha rebut fa una estona l'alcaldessa de Barcelona. És la primera visita institucional d'Ada Colau al Parlament.
  • I a Premià de Mar, encara més d'una vuitantena de persones continuen desallotjades arran de l'explosió del passat diumenge. En alguns dels casos, sobretot els veïns del bloc més afectat, es mira ja de buscar una solució per reallotjar-los a més llarg termini. Perquè, Marta Martín, sembla que la solució serà complicada
  • Lluitar contra el crim organitzat i evitar atacs gihadistes als Jocs Mediterranis del 2017 és l'objectiu prioritari del nou comissari en cap de la Policia Nacional a Tarragona, Carlos Yubero.
  • Els pediatres asseguren que el colorant que porta el Dalsy, l'E-110, no és perillós en les quantitats que hi ha en aquest medicament infantil i que fins i tot n'hi ha més en d'altres aliments. És un missatge tranquil·litzador després de l'alarma que ha generat la reclamació de l'associació de consumidors FACUA perquè el prospecte d'aquest ibuprofé inclogui com a possible efecte secundari dèficit d'atenció i excés d'activitat en els nens.
  • El nou parc temàtic Ferrari Land, situat al costat de Port Aventura, ja té el 65% de les seves obres executades i es preveu la seva obertura el proper 7 d'abril.
  • El Síndic de Greuges considera anacrònica i vexatòria la política en transport de rodalies de Renfe, sobretot per la manca d'infraestructures i de manteniment insuficient.
  • A la cinquena jornada de lliga, demà al Camp Nou arriba un dels plats forts de la temporada. Luis Enrique ha hagut de sortir avui un cop més en defensa del joc de Neymar i ha dit que l'Atlètic de Madrid és un rival directe pel títol./ Els seguidors que vagin demà al partit podran utilitzar el metro per tornar a casa. / A l'Espanyol, Quique Sánchez Flores no es dona per vençut i intenta traslladar a la plantilla que no tot es negatiu./ Bones noticies per Zidane de cara al partit de demà davant el Vila-real. Cristiano Ronaldo i Gareth Bale estan del tot recuperats./ El català Jordi Ribera ha estat presentat aquest migdia a Madrid com a nou seleccionador espanyol d'handbol./ Un mes després de la fi dels Jocs de Rio, Mireia Belmonte ja pensa en nous reptes.
  • La fotògrafa Cristina Garcia Rodero va visitar centres d'acollida i hospitals de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia. D'aquell viatge n'ha fet una exposició: "Terra de somnis", un retrat de les dones de la zona de l'Anantapur, una de les més pobres de l'Índia.

Francesc Homs manté que el govern va oferir a la Generalitat un acord per tal de no portar la consulta del 9N als jutjats si el president Mas no compareixia en roda de premsa la nit de la consulta per fer-ne una valoració. Ho ha explicat aquest matí després de la seva declaració d'ahir al Suprem. El portaveu de l'antiga Convergència al Congrés també  ha dit que estudiaria facilitar una investidura de Pedro Sánchez encara que no garantís el referèndum, una declaració que acaba de desmentir.

L'Informatiu us avança avui que els Mossos busquen una banda que es dedica a robar caixers automàtics rebentant-los amb gas. A més, quan fugen deixen punxes al carrer per tal de rebentar les rodes de la policia. De moment, ja han actuat tres vegades.

I a Premià de Mar, encara més d'una vuitantena de persones continuen desallotjades arran de l'explosió del passat diumenge. En alguns dels casos, sobretot els veïns del bloc més afectat, es mira ja de buscar una solució per reallotjar-los a més llarg termini.

El Barça prepara ja el duel de Lliga de demà contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Els blaugrana hi arriben en un moment dolç després de les golejades al Celtic i el Leganés però es trobaran amb un rival que amb Simeone a la banqueta sempre els costa. El tècnic argentí, igual com Luis Enrique, han defensat Neymar davant l'enèssim debat sobre la seva manera de jugar a futbol.

Doncs precisament a partir de demà el metro estarà obert quan els partits acabin fora de l'horari habitual. Tot plegat gràcies a un acord al que han arribat Transports Metropolitans de Barcelona i el Barça. El club cedirà la seva web per tal que TMB pugui vendre més títols de transport i ingressar el cost de l'obertura.

 

CONSULTA 9-N. HOMS DIU QUE EL GOVERN VA PROPOSAR NO PORTAR-LA A LA JUSTÍCIA SI MAS NO FEIA LA RODA DE PREMSA.

ROBEN CAIXERS. ELS MOSSOS BUSQUEN UNA BANDA QUE JA HA REBENTAT AMB GAS TRES ENTITATS BANCÀRIES.

PREMIÀ DE MAR: ELS EFECTES DE L'EXPLOSIÓ. BUSQUEN SOLUCIONS PELS MÉS DE VUITANTA VEÏNS QUE CONTINUEN SENSE PODER TORNAR A CASA.

DEMÀ BARÇA-AT. MADRID. LUIS ENRIQUE I SIMEONE ELOGIEN NEYMAR DAVANT UN NOU DEBAT SOBRE EL SEU JOC.

ACORD TMB I BARÇA. EL METRO ALLARGARÀ EL SEU HORARI ELS DIES DE PARTIT DE NIT AL CAMP NOU.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dilluns 19 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Astrid Barrio, Esther Vivas i Rafa López.

Francesc Homs, investigat per desobediencia, prevaricació i malversació de fons, ha negat davant el jutge del Suprem haver desobeït el Constitucional i avisa que no acatarà políticament una sentència condemnatòria pel 9N.

Com s'havia anunciat el suport a Homs s'ha visualitzat, però també n'han parlat altres forces polítiques. Mentre Catalunya Sí que Es Pot insisteix en què és un error judicialitzar la política...Tant el Partit Popular com Ciutadans celebren que l'exconseller hagi de donar comptes als tribunals per la consulta del 9N.

L'agència Tributària catalana torna a quedar-se sense direcció només una setmana després que la generalitat nomenés Olga Tomás. Tomàs havia de prendre possessió l'1 d'octubre però ha renunciat per motius personals, diu la conselleria, després de constatar que el seu nomenament no generava prou consens polític.

Nou impuls a les relacions entre el Govern Català i Valencià. El president Puigdemont s'ha reunit avui a Valencia amb Ximo Puig, per fer front comú a favor del corredor mediterrani.

Ja està controlat l'incedi de la serra de Collserola, a Barcelona, que ha cremat unes 18 hectarees de matoll i arbrat. El foc, que s'ha declarat a la carretera Alta de Roquetes ha estat actiu unes tres hores i era ben visible desde qualsevol punt...el 112 ha rebut més de 300 trucades i 2 escoles han estat dessallotjades.

  • Francesc Homs ha declarat davant del Tribunal Suprem per l'organització de la consulta independentista del 9N. Ho ha fet en qualitat d'aforat, investigat per tres delictes: desobediència, prevaricació i malversació. No hi ha anat sol... Li han fet costat una cinquantena de persones, amb Artur Mas al capdavant... acompanyat de consellers, membres del Partit Demòcrata Català i d'altres formacions com Esquerra Republicana, En Comú Podem o el PNB./ Homs ha defensat la seva actuació davant del Tribunal Suprem i la legalitat de tota la consulta del 9N. Diu que ho tornaria a fer i ha criticat que es faci servir la justícia per solucionar un tema polític. Ha estat en una declaració...
  • Mentre Catalunya Sí que Es Pot insisteix en què és un error judicialitzar la política... Tant el PP com C' celebren que l'exconseller de la presidència hagi de donar comptes als tribunals per la consulta del 9N
  • El president Carles Puigdemont s'ha reunit avui al Palau de la Generalitat Valenciana amb el seu homòleg, Ximo Puig, per fer front comú a favor del corredor mediterrani. És la segona trobada institucional d'alt nivell entre ambdós governs en menys d'un any. Puigdemont i Puig han anunciat que reforçaran els llaços dels dos executius per tal de revertir la falta de comunicació durant les últimes dècades i per impulsar unes infraestructures que consideren urgents per a l'economia del territori.
  • Incendi a la serra de Collserola, a Torre Baró. Crema des de dos quarts d'una del migdia i ha provocat una gran columna de fum, visible a quilòmetres de distància, que alenteix el trànsit al Nus de la Trinitat, sobretot a la Ronda de Dalt./ El que sí està clar és que la primera inspecció evidencia que els veïns de l'immoble trigaran en poder tornar a casa seva. La investigació sobre les causes de l'explosió és a mans del jutge que ha decretat el secret de sumari./ L'agència Tributària catalana torna a quedar-se sense direcció només una setmana després que la generalitat nomenés Olga Tomás./ Salvador Gabarró ha aparegut avui en el darrer acte públic com a president de GAs Natural. Dimecres deixarà el càrrec a mans de l'actual president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé
  • L'Ajuntament de Barcelona ha fet balanç del pla de xoc iniciat a començaments d'estiu per combatre els pisos turístics il·legals. Més de 600 habitatges han rebut ordre de tancament. També 32 establiments que actuaven com a hostels sense permís. Però els problemes i les queixes dels veïns continuen.../ A partir de l'any que ve, a tots els nadons que neixin a Catalunya, Salut els farà una nova prova. És la del cribatge de la Immunodeficiència Combinada Greu, una malaltia genètica que causa els anomenats "nens bombolla". La prova, pionera a Europa, permetrà garantir més d'un 90% de supervivència que ara és d'un 40%
  • Ha calgut adormir-los per al trasllat. Després d'un any de tràmits, aquest matí han sortit d 'Arties el Mimo i l'Aran, la parella d'ossos que l'entitat ecologista FAADA va denunciar que vivien sense prou condicions de seguretat i benestar en aquest recinte, ubicat al mig del poble, a la vall d'Aran. Els han portat cap a un santuari d'Hongria, un centre amb 30 hectàrees de bosc on conviuran amb d'altres ossos procedents de rescats de la resta d'Europa.
  • El Reial Madrid es manté com a líder en solitari de la Lliga després de guanyar anit a l'Espanyol amb gols de James i Benzema. Els blanc-i-blaus van plantar cara però es van topar amb l'encert de Kiko Casilla i l'àrbitre Hernández Hernández./ El Barça començarà a preparar demà el partit de dimecres al Camp Nou davant l'Atlètic de Madrid./ Domini espanyol en el Campionat del món de triatló. Mario Mola s'ha proclamat campió i Fernando Alarza ha aconseguit el bronze després d'una última prova a Mèxic en condicions extremes./ El jugador del Barça de bàsquet Petteri Koponen està ingressat a l'Hospital Clínic amb un traumatisme cranioencefàlic desprès de patir un accident el taxi en què viatjava anit./ El Joventut de Badalona es va presentar ahir davant l'afició amb la sacada d'honor de Mireia Belmonte./ Rio de Janeiro ha clausurat aquesta nit els Jocs Paralímpics amb una cerimònia
  • En poc més de tres hores s'han exhaurit les 30 mil entrades gratuïtes que la fundació de la Sagrada Família ofereix per visitar el temple amb motiu de les festes de la Mercè./ Demà s'inaugura l'exposició "BCN Retrats", una mostra de 80 fotografies dels personatges barcelonins més rellevants del món de la cultura i la societat. El responsable de les instantànies, el prestigiós fotògraf, Manuel Outu-muro.

El exconseller de Presidencia de la Generalitat y diputado del Partit Demòcrata Català, Francesc Homs, ha acusado a la Fiscalía de actuar "al albur de lo que dista el Gobierno del PP" en su declaración en el Tribunal Supremo donde ha comparecidon este lunes como investigado -imputado- por la consulta soberanista del 9-N de 2014.

Homs se ha quejado de que el caso es "un proceso político y no jurídico". "Su actuación no se sostiene por derecho sino por intentar impedir lo que hacemos en Cataluña de forma democrática y pacífica", ha aseverado en referencia a la postura del Gobierno, al tiempo que ha añadido que existe una "obsesión política partidista" por parte del PP que, según defiende, no sabe abordar "con sentido de estado" la cuestión catalana.

Francesc Homs ha declarat davant del Tribunal Suprem per l'organització de la consulta independentista del 9N. Ho ha fet en qualitat d'aforat, investigat per tres delictes... desobediència, prevaricació i malversació. No hi ha anat sol...Li han fet costat una cinquantena de persones, amb Artur Mas al capdavant... acompanyat de consellers, membres del Partit Demòcrata Català i d'altres formacions com Esquerra Republicana, En Comú Podem o el PNB. Homs ha assegurat que ho tornaria a fer i ha tornat a defensar l'actuació de la Generalitat al 9N.

Puigdemont sosté que l'economia catalana es ressent de la incompetència del Govern en el Corredor Mediterrani. Declaracions del president català després de reunir-se amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig. Tots dos presideixen aquest migdia una cimera a València per desencallar aquesta infraestructura, clau per al creixement i la competitivitat de l'eix mediterrani.

I aquesta hora estem molt pendents d'un incendi a la Serra de Collserola, al barri barceloní de Torre Baró. Hi anirem en directe durant L'informatiu.

I a Premià de Mar, aquest és l'estat en què ha quedat l'edifici que ahir va patir una explosió, tot apunta que de gas natural. Ara s'investiga si va ser accidental o intencionada. Hi va morir una veïna i altres 17 persones van quedar ferides, una en estat crític. Aquest matí tècnics, bombers i policia científica han inspeccionat l'immoble, que ha quedat apuntalat. Algun veïns hi han pogut entrar per recollir-hi pertinences.

Més de 600 habitatges de Barcelona reben avís de sanció i ordre de tancament per actuar com a pis turístic il·legal. És el balanç del pla de xoc que l'Ajuntament va engegar a començaments d'estiu. Tot i això, veïns com els de la Barceloneta continuen denunciant la proliferació d'aquests establiments i creuen que les actuacions són massa lentes.

El Reial Madrid es manté com a líder de la Lliga després de guanyar l'Espanyol a Cornellà. James i Benzemà van marcar els gols d'un partit en què Ramos hauria d'haver estat expulsat. L'Espanyol va deixar bones sensacions però només suma 2 punts en 4 jornades.

DECLARACIÓ AL SUPREM. HOMS ASSEGURA QUE ES TRACTA D'UN PROCÉS POLÍTIC I QUE HO TORNARIA A FER.

CIMERA A VALÈNCIA. XIMO PUIG I CARLES PUIGDEMONT FAN FRONT COMÚ A FAVOR DEL CORREDOR MEDITERRANI.

PREMIÀ DE MAR. TOT APUNTA A UNA EXPLOSIÓ DE GAS NATURAL I S'INVESTIGA SI HA ESTAT ACCIDENTAL O INTENCIONADA.

PISOS TURÍSTICS. A BARCELONA, 615 PISOS HAN REBUT ORDRE DE TANCAMENT I SANCIÓ DURANT L'ESTIU.

ELS BLANCS SÓN LÍDERS. EL REIAL MADRID GUANYA 0-2 A CORNELLÀ A UN ESPANYOL QUE MILLORA PERÒ NO SUMA.