Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Ensenyament celebra que es paralitzi de moment la revàlida de secundària, un dels ossos de la LOMCE i que, desprès de les eleccions autonòmiques, té el rebuig de la majoria de comunitats autònomes. I un altre aspecte polèmic, la subvenció a famílies que vulguin ensenyament en castellà, també es podria replantejar./ Des del Partit Popular català, Xavier García Albiol assegura que no caldrà aplicar l'article de la Constitució que permet la suspensió de l'autonomia. Sí que preveu que la resposta del govern espanyol sigui proporcional segons l'excepcionalitat que es pugui produir./ A la Constitució s'hi ha referit avui Ramon Espadaler, d'Unió Democràtica, per qüestionar els plantejaments de partida del PP i del PSOE per la seva reforma.
  • La candidatura de CATALUNYA SÍ QUE ES POT es reunirà la setmana vinent amb els organitzadors de l'acte de la Diada a la Meridiana per decidir si hi participen. Volen esvair els dubtes que acabi sent partidista.
  • A Castelló d'Empúries, els Mossos d'Esquadra han desarticulat el punt de distribució d'un complement alimentari per aprimar-se que és il·legal. Fins al moment a Catalunya hi ha set persones, que van prendre aquest producte, amb afectacions neurològiques... Hi ha una detinguda que està en llibertat. 
  • El canvi de quinzena suposa un pic d'afluència als aeroports./ i també hi haurà moviment per carretera on els Mossos augmentaran els controls./ Mitjans d'agost i, com és tradicional, tornen les festes del barri barceloní de Gràcia. I allà, per informar-nos dels últims preparatius, hi tenim la Núria Roca.
  • Amb l'objectiu de començar a encarrilar la Supercopa d'Espanya, els de Luis Enrique ja són a Bilbao concentrats en el que podria ser el cinquè títol del 2015. 
  • María Pagés va brillar anit a Perelada amb "Yo, Carmen", la recreació personalísima del mite de Carmen que la bailaora estrenava a Catalunya. 
  • Ensenyament celebra que es paralitzi de moment la revàlida de secundària, un dels ossos de la LOMCE i que, desprès de les eleccions autonòmiques, té el rebuig de la majoria de comunitats autònomes. I un altre aspecte polèmic, la subvenció a famílies que vulguin ensenyament en castellà, també es podria replantejar./Des del Partit Popular català, Xavier García Albiol assegura que no caldrà aplicar l'article de la Constitució que permet la suspensió de l'autonomia. Sí que preveu que la resposta del govern espanyol sigui proporcional segons l'excepcionalitat que es pugui produir./A la Constitució s'hi ha referit avui Ramon Espadaler, d'Unió Democràtica, per qüestionar els plantejaments de partida del PP i del PSOE per la seva reforma./ La candidatura de CATALUNYA SÍ QUE ES POT es reunirà la setmana vinent amb els organitzadors de l'acte de la Diada a la Meridiana per decidir si hi participen. Volen esvair els dubtes que acabi sent partidista.
  • L'empresari i expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, ha tornat a ingressar a la presó de Quatre Camins./ Quatre membres del sindicat juvenil de la UGT de Catalunya s'han despullat davant de l'edifici de la Seguretat Social a Barcelona per criticar les baixes pensions que cobraran els avui menors de 35 anys. / Operació de la Guàrdia Civil contra el tràfic de drogues a l'Ametlla de Mar, Tarragona. S'han detingut a 5 persones, tres de nacionalitat espanyola i dos marroquins, acusats de vendre al detall dosis de haixix, cocaïna i marihuana. / I a Castelló d'Empúries, els Mossos d'Esquadra han desarticulat el punt de distribució d'un complement alimentari per aprimar-se que és il·legal. Fins al moment a Catalunya hi ha set persones, que van prendre aquest producte, amb afectacions neurològiques... i tres d'elles han requerit ingrés hospitalari. / Queda clar que amb exemples com aquest cal anar molt en compte amb els productes que comprem per perdre pes. Els dietistes i el sentit comú ens diuen quina és l'autèntica dieta miracle.....
  • El canvi de quinzena suposa un pic d'afluència als aeroports.  El del Prat preveu un volum de 3.750 vols des d'avui fins al dilluns, BETA amb més de 660.000 seients ofertats.  El dia de més trànsit durant aquest pont serà avui, amb gairebé 1.000 operacions. 
  • Doncs possiblement les festes que més poder de convocatòria tindran aquests dies seran les de Gràcia que aquesta tarda començaran amb el pregó i amb els carrers engalanats. Suposo NÚRIA ROCA que amb gairebé tot apunt...../ TMB recomana l'ús del transport públic. Per facilitar els desplaçaments, el metro funcionarà 67 hores ininterrompudes. Des de les cinc d'aquesta matinada  i fins la mitjanit de diumenge, quan finalitza el servei. 
  • Consultar el correu electrònic, estar pendents del mòbil... són alguns gestos que ens costa abandonar durant les vacances i que poden impedir que es redueixi el nostre nivell d'estrès. Per evitar-ho cal seguir alguns consells... 
  • Objectiu: començar a encarrilar la Supercopa d'Espanya. Després de guanyar la d'Europa dimarts contra el Sevilla./ A l'Athletic de Bilbao, Ernesto Valverde ha deixat fora de la llista de 18 convocats IBAI i VIGUEIRA./ L'Espanyol té demà a Montilivi l'últim amistós de la pretemporada, ja que duel contra el Llevant de diumenge s'ha suspès pel mal estat del terreny de joc. Sergio González s'endu 22 homes per jugar a Girona. En destaca la baixa d'Hernán Pérez i la presència d'Enzo Roco./ L'Espanyol juga demà contra el Girona, que s'ha presentat d'una forma ben espectacular./  Rafa Nadal ja es a quarts de final del Torneig de Montreal. El manacorí es va desfer del rus Youzhny i ara l'espera el japonès Kei Nishikori./I qui també segueix superant esculls amb èxit és Carolina Marín./I una cita ineludible al mes d'agost és la pujada a la muntanya italiana de Rocciamelone. 
  • María Pagés va brillar anit a Peralada amb "Yo, Carmen", la recreació personalísima del mite de Carmen que la bailaora estrenava a Catalunya. 
  • PRODUCTES IL·LEGALS: ELS DIETISTES ALERTEN DEL PERILL DELS FÀRMACS MIRACLE PER PERDRE PES

    DEBAT EDUCATIU: HI HAURÀ DIÀLEG SOBRE LA REVÀLIDA DE SECUNDÀRIA I ELS AJUTS PER L'ESCOLARITZACIÓ EN CASTELLÀ

    MOLTA MOBILITAT: CAP DE SETMANA AMB MOLTS TRAJECTES CURTS I MÉS CONTROLS DELS MOSSOS

    SUPERCOPA D'ESPANYA: AMB PEDRO I SENSE MATHIEU, EL BARÇA VOL ENCARRILAR A BILBAO EL CINQUÈ TÍTOL DE L'ANY

  • El fets de Salou d'aquesta setmana arribaran al Parlament de Catalunya. El conseller d'Interior ha demanat comparèixer a la cambra catalana per donar tota la informació que hi ha sobre la mort del senegalès. NÚRIA ROCA, des de Salou, ens amplia la informació./ Minut de silenci avui a Gavà en record de la víctima que va morir ahir en mans de la seva exparella a Castelldefels./ Parlem d'un cas que ha estat laboriós de resoldre...segons expliquen els Mossos D'Esquadra...Fa una setmana van detenir un matrimoni, veins de Cunit, relacionat amb quatre atracaments a entitats bancàries del Baix Penedès i el Garraf...Ara ell és a la presó i la dona està amb llibertat amb càrrecs...
  • Al barri de la Barceloneta han tornat les movilitzacions contra el model turístic. Ho fan un any després de les protestes de l'ajny passat que van posar al centre del debat ciutadà com ha de ser el turisme a la capital catalana...
  • A hores d'ara és a punt de començar a Madrid la Primera reunió del nou ministre d'educació, Íñigo Méndez de Vigo, amb tots els consellers autonòmics i amb la LOMCE sobre la taula
  • Amb una única sessió preparatòria afrontarà el Barça l'anada de la Supercopa d'Espanya. Els de Luis Enrique juguen demà a Bilbao contra l'Athletic. Si un nom destaca per sobre de tots a l'actualitat blaugrana és de Pedro. El futur del canari segueix generant controvèrsia. 
  • Un compañero de piso de Mor Sylla, el senegalés fallecido en Salou durante una redada contra el top manta, ha afirmado que sí hubo contacto físico entre el mantero y los mossos d'esquadra, en contra de la versión policial.  Asegura que hubo forcejeo con los agentes, y que su compañero no cayó sólo. Desde la Generalitat mantiene su apoyo a la versión oficial de los mossos. El consejero de Interior ha pedido comparecer en el Parlament para explicarla.

  • El fets de Salou d'aquesta setmana arribaran al Parlament de Catalunya. El conseller d'Interior ha demanat comparèixer a la cambra catalana per donar tota la informació que hi ha sobre la mort del senegalès. NÚRIA ROCA, el conseller ho ha anunciat abans de participar a la junta de seguretat que s'ha fet aquest migdia./ Minut de silenci avui a Gavà en record de la víctima que va morir ahir en mans de la seva exparella a Castelldefels./ Parlem d'un cas que ha estat laboriós de resoldre...segons expliquen els Mossos D'Esquadra...Fa una setmana van detenir un matrimoni, veïns de Cunit, relacionat amb quatre atracaments a entitats bancàries del Baix Penedès i el Garraf...Ara ell és a la presó i la dona està amb llibertat amb càrrecs.
  • Al juliol els preus es van mantenir amb xifres positives...  A Catalunya van caure un 0,8 % respecte al juny i se situen, en un any, en el 0,4 %. Això fa que sigui la segona comunitat més cara, darrera les Balears. / El sector fructícula català i el Departament d'Agricultura demanen al Govern de l'estat que amplii al màxim els quilos de fruita que poden ser retirats del mercat per fer fornt a la crisi de preus.
  • Fa un any que els veïns de la Barceloneta van dir prou a la massificació turística, i sobretot, a la proliferació de pisos turístics il·legals Les protestes van situar el model turístic de la ciutat en el centre del debat ciutadà. Ara diuen que la situació ha millorat però que encara hi ha molta feina per fer i per això tornen al carrer. / A partir del proper cap de setmana sera difícil trobar musclos procedents del Delta de l'Ebre, i es perquè la collita d'enguany a la Badia dels Alfacs s'ha perdut per complert degut a les altes temperatures de l'aigua. Fa anys que els productors reivindiquen l'obertura d'un pas d'aigua entre el mar obert i la badia del Trabucador per afavorir els corrents als Alfacs. 
  • Primera reunió del nou ministre d'educació, Íñigo Méndez de Vigo, aquesta tarda amb tots els consellers autonòmics amb la LOMCE sobre la taula. / La fundació Fada, que treballa en defensa dels drets dels animals reclama que BETA aquests dos ossos que esteu veient, el MIMO i l'ARAN, siguin traslladats a un centre de rescat
  • Amb una única sessió preparatòria afrontarà el Barça l'anada de la Supercopa d'Espanya. Els de Luis Enrique juguen demà a Bilbao contra l'Athletic. Si un nom destaca per sobre de tots a l'actualitat blaugrana és de Pedro. El futur del canari segueix generant controvèrsia. / L'Athletic de Bilbao s'entrena aquesta tarda amb una incògnita destacada: si el lateral Balenziaga acabarà de fer net de les molèsties que pateix. / L'Espanyol s'ha entrenat aquest matí a porta tancada. / Qui va perfilant la plantilla és el Nàstic de Tarragona... el club grana va presentar dos reforços de luxe./ El tennista català Tommy Robredo ha estat eliminat en el Masters 1.000 de Mont-real en ser superat per l'escocés Andy Murray./ I al Mundial de bàdminton que es disputa a Indonèsia, Carolina Marín segueix amb el seu somni de revalidar el seu títol de campiona del món. 
  • Joves que estan a punt de  convertir la dansa en la seva professió i figures de les principals companyies de ballet. Es troben aquests dies  al IB-Stage, un curs dedicat a la dansa que es fa a Barcelona per tercer any i que acaba amb dos dies de gala Al Gran Teatre del Liceu./ Repassem ja l'activitat dels festivals d'estiu en les últimes hores. comencem amb la intimista proposta que es va veure anit a Peralada. Josep Maria Flotats i violoncel.lista  Lluís Maria Claret van protagonitzar a la biblioteca del Castell van repassar alguns textos del dramaturg francés Jean-Claude Gumberg
  • ALDARULLS DE SALOU: EL CONSELLER D'INTERIOR DEMANA COMPARÈIXER AL PARLAMENT PER EXPLICAR EL FETS
  • UN ANY DESPRÉS TORNEN LES MOBILITZACIONS A LA BARCELONETA CONTRA EL MODEL TURÍSTIC
  • REUNIÓ EDUCACIÓ: ELS CONSELLERS DE LES CC.AA. QUE NO GOVERNA EL PP DEMANARAN MODIFICAR EL CALENDARI DE LA LOMCE
  • MUSCLOS DEL DELTA: LA CALOR FA QUE S'OBRIN ABANS I ELS DEPREDADORS ES MENGEN LA PART DE DINS
  • SENSE ATURADOR: PENDENT DE PEDRO, EL BARÇA VOL ENCARRILAR DEMÀ A BILBAO LA SUPERCOPA D'ESPANYA
  • El hermano del ciudadano de origen senegalés muerto al caer desde el balcón de una vivienda durante una operación contra el top manta ha denunciado en un juzgado la actuación de los Mossos d'Esquadra y ha mostrado su rechazo a la versión policial de que no hubo contacto físico de los agentes con la víctima. Mientras, el conseller de Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha defendido este miércoles la actuación de los policías y afirma que dos testigos civiles que se encontraban en la calle confirman la versión de los mossos.

  • Una nova víctima de violència de gènere marca avui, lamentablement, els informatius. Un home ha matat la seva exparella al barri de Can Vinader, a Castelldefels. La sandra Castells ha seguit el succés.
  • Seguim també pendents de la situació a Salou, després dels aldarulls d'ahir desencadenats per la mort d'un senegalès que es va precipitar d'un tercer pis durant una operació dels Mossos contra el top manta. La NÚRIA ROCA ha seguit la protesta, ja més tranquila, que aquest matí han protagonitzat el immigrants de la localitat.
  • Justament el Conseller d'Interior, acompanyat per l'alcalde de Salou, el director dels Mossos i el comissari en cap del cos, ha comparegut per donar explicacions sobre l'actuació de la policia catalana. Manté la versió que no va haver-hi contacte físic entre els mossos i la víctima.
  • El Barça ha guanyat la cinquena supercopa d'Europa amb un gol de Pedro a la prórroga.  Un 5 a 4 pels de Luis Enrique que van viure amb angoixa com el Sevilla empatava a 4 gols un partits que els blaugrana havien arribat a dominar per 4 a 1. 
  • Com cada any per aquestes dates, els aficionats a l'astronomia miren al cel quan es fa de nit amb l'esperança de veure les perseides
  • Miles Sanko va convèncer anit el públic del Festival de Peralada amb el seu soul càlid i vintage.  
  • Nova víctima de la violència de gènere. Un home ha matat amb un matxet a la seva exparella al voltant de quarts de set del matí a la porta de casa seva al barri de Can Vinader de Castelldefels
  • Aquest any hi ha menys meduses al litoral català. Té una explicació clara: la calor ha fet pujar la temperatura de l'aigua de la costa.
  • Dissabte comencen les festes més populars de Barcelona i els veïns fa mesos que treballen per tenir-ho tot enllestit 
  • Lamentablement hem de començar el repàs a la informació del dia amb un nova víctima d'aquest tipus de violència, la cinquena a Catalunya. Un home ha matat la seva exparella al barri de Can Vinader./ Seguim també pendents de la situació a Salou. Després dels aldarulls d'ahir desencadenats per la mort d'un senegalès que va caure d'un tercer pis durant una operació dels Mossos contra el top manta
  • Mariano Rajoy va marcar ahir com una de les qüestions de la pròxima legislatura el finançament autonòmic. Des del Partit Popular Català diuen que reclamaran més diners i recursos, i aparquen la proposta d'un model diferenciat per Catalunya./ De finançament també han parlat des de Convergència, però a l'altra extrem. Josep Rull ha assegurat que si l'Estat tanca l'aixeta econòmica, la Generalitat es podria continuar finançant per altres vies. Però també creu que amb això el govern espanyol estaria reconeixent que Catalunya és un estat.
  • Com cada any per aquestes dates, els aficionats a l'astronomia miren al cel quan es fa de nit amb l'esperança de veure les perseides.
  • Si s'hagués de buscar un exemple per definir un partit boig aquest seria, sense dubte, la final que es va viure anit a Tiblissi. Això sí, pels culers, la pel·lícula va tenir final feliç./ La polèmica està servida. Pedro Rodríguez va explotar d'alegria després del gol però també va  carregar en la zona mixta contra el director esportiu del Barça, Robert Fernández./ Ja a l'avió de tornada, Leo Messi descalç amb la resta dels capitans, el tècnic Luis Enrique i el president Bartomeu es van fer la foto amb la cinquena supercopa d'Europa de la història./
  • I mentre l'Espanyol segueix preparant el seu proper compromís que serà el torneig Costa Brava que l'enfrontarà al Girona dissabte a Montilivi./ Mentre tant la selecció espanyola de bàsquet ha obert la seva gira d'amistosos de preparació de cara l'Europeu amb una pobre victòria davant Bèlgica.
  • És l'agraïment de Pablo Alborán al pública de Cap Roig on no només ha esgotat les entrades per un dia sinó pels dos concerts que fa./ La cantaora Estrella Morente va actuar ahir al Festival de Porta Ferrada de Sant feliu de Guíxols...