Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un rescat directe a la banca espanyola, com proposava el govern del PP, no és posible. Ho diu Brussel·les, que explica que els tractats actuals no ho permeten. Aquest fet preocupa molt al president del govern, Mariano Rajoy, que diu que aleshores el rescat perjudica Espanya, perquè l'endeuta més, és a dir incrementa el déficit públic.

Multes de fins a 100mil euros per les entitats bancàries que venguin productes financers amb publicitat enganyosa o amagant informació. Ho ha aprovat el govern català que vol reforçar les garanties dels ciutadans respecte als productes bancaris.

Acte d'homenatge a Barcelona a totes les víctimes del terrorisme en complir-se 25 anys del brutal atemptat d'Hipercor. El ministre de l'interior ha assegurat aquest matí que el govern mai no negociarà amb ETA.

El govern espanyol prepara un nou reglament per establir la velocitat variable a autopistes i autovies. Es pretén que entri en vigor l'any que ve i adaptarà la velocitat en funció de variables com la meteorologia.

La selecció espanyola ja és als quarts de final de l'Eurocopa, però al conjunt de Del Bosque estan dolguts per les crítiques rebudes pel partit d'ahir. El mateix seleccionador i Iniesta demanen confiança en el seu estil de joc i diuen que no es pot guanyar sempre de golejada.

El tresor espanyol col.loca sense problemes tota l'emissió d'avui de letres amb un venciment a 12 i 18 mesos . De fet, la demanda ha superat l'oferta i s'han venut més de 3 mil milions d'euros de deute públic, però s'haurà de pagar un interès superior al 5%. Aquesta subhasta ha fet baixar la prima de risc i la borsa es recupera.

Avui fa 25 anys de l'atemptat d'Hipercor, el més sagnant d'ETA, que va fer 21 morts i 45 ferits. Diversos actes recorden aquestes i altres víctimes d'accions terroristes. Aquest migdia el Ministre de l'Interior els ha lliurat una seixentana de condecoracions. A la tarda, les víctimes organitzen un homenatge davant el monument d'Hipercor.

Les autopistes i autovies de tot l'Estat tindran velocitat variable el 2013. Els límits variaran en funció de la meteorologia i de l'estat de la carretera. També es rebaixarà de 100 a 90 la velocitat permesa a les carreteres secundàries. A Catalunya la velocitat variable s'aplica als accessos a Barcelona des de fa més de dos anys.

Que els més petits integrin la mort com a part de la vida... És el que ha portat aquest equip d'infermeres de l'Hospital de Catalunya a abordar el dol a les escoles per primer cop a l'Estat. Molts pares eviten parlar-ne amb els nens per evitar-los patiment. Segons els experts NO explicar-los la veritat els pot provocar problemes de conducta.

La selecció espanyola es classifica pels quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup després de guanyar Croàcia amb un gol de Navas als últims minuts. El conjunt de Del Bosque però, no va jugar al seu nivell i Casillas va salvar els mobles en un parell d'ocasions.

El tresor col·loca 3.000 milions en lletres però paga més del 5% d'interès. VENDA DE DEUTE PÚBLIC.

Homenatge a les víctimes. 25è ANIVERSARI DE L'ATEMPTAT D'HIPERCOR.

El dol en els nens. ENSENYEN A LES ESCOLES COM ABORDAR-LO.

Primera de grup. NAVAS I CASILLAS DONEN EL PAS A QUARTS.

Se cumplen 25 años del atentado de Hipercor, la mayor masacre perpetrada por ETA en su historia, con 21 muertos y 45 heridos. RNE habla con varias víctimas, algunas de las cuales se han reunido recientemente en la cárcel con algunos de los autores del atentado, como Rosa María Peláez, que le dijo al etarra Rafael Caride Simón cuando lo tuvo delante: "Ahora te voy a explicar como tú has roto mi vida, porque no me has matado, pero mi alma me la has roto".

En 1987, hace 25 años, ETA volvía a matar, esta vez en el atentado más sangriento de su historia, el de Hipercor en Barcelona: 21 personas murieron y otras 45 resultaron heridas. Nuestra compañera Gemma Guzmán ha hablado con algunas de las víctimas un cuarto de siglo después y ocho meses tras el anuncio del cese definitivo de la violencia de ETA. Las víctimas afrontan la fecha con tristeza pero sin perder la esperanza del entendimiento (19/06/12).

ETA asesinó a 21 personas y dejó heridas a otras 45. Colocó una bomba de 30 kilos de amonal, cien litros de gasolina, pegamento y escamas de jabón en un coche robado que aparcó en la primera planta del aparcamiento del Hipercor, de la avenida Meridiana de la capital catalana. Hizo tres llamadas para avisar de su colocación, a la guardia urbana, al propio centro comercial y al periódico Avui, pero no hubo desalojo.

Nou rècord avui de la prima de risc espanyola: ha tancat als 574 punts, i nou rècord, també, del bo espanyol, un 7'15%. La borsa, mentrestant, s'ha desplomat, ha perdut un 2'96%. L'ofensiva dels mercats no s'atura malgrat el resultat de les eleccions a Grècia, i el ministre d'Economia Cristòbal Montoro dit que la situació és crítica.

A partir de dissabte els catalans pagaran una mitjana de 13 euros l'any per les receptes. A aquesta despesa, que no afectarà els que tinguin ingressos mínims, s'hi ha de sumar, a partir de juliol, el copagament dels medicaments.

Comença el judici contra una ciutadana anglesa acusada de matar els seus dos fills a Lloret de Mar. El fiscal li demana 38 anys de presó pel pressumpte delicte de parricidi. Presumptament va matar els seus fills, de 5 anys i 11 mesos.

El ministre de l'interior diu que hi ha moltes possibilitats que decideixein baixar la velocitat de les carreteres de 100 a 90 kilómetres per hora. En canvi no descarten passar de 120 a 130 a les autopistes i autovies.

La selecció espanyola es juga aquest vespre davant Croàcia la classificació per als quarts de final de l'Eurocopa. Els homes de Del Bosque en tenen prou amb un empat, però no poden badar perquè una ensopegada combinada amb una victòria d'Itàlia contra Irlanda els deixaria fora del torneig.

La Generalitat calcula que recaudará al año unos 100 millones, que, según dice, reinvertirá en sanidad. Los farmacéuticos acatan la medida aunque dicen que su trabajo no es recaudar impuestos.

Cada català pagarà de mitjana 13 eurUs l'any en concepte de l'eurU per recepta, que entra en vigor aquest dissabte. Uns 127 mil ciutadans NO l'hauran d'abonar perquè cobren rendes mínimes i uns 800 mil pagaran el topall màxim anual: 61 euros, tot i que aquest any serà de 36. Salut espera recaptar amb aquesta mesura 50 milions d'eurUs aquest any i 100 milions a partir del vinent.

L'aposta de Grècia per continuar a la zona euro no ha tornat la calma als mercats financers . La prima de risc espanyola s'enfila a màxims històric: ja supera els 570 punts de penalització respecte al deute alemany i situa l'interès del bo a 10 anys en el 7,1%. El president del Govern assegura que els resultats reforçaran l'euro.

Salt guarda un minut de silenci en record a la dona morta aquest cap de setmana a mans presumptament de la seva parella. La víctima, de 22 anys i mare de dues nenes, havia presentat denúncia per maltractament però l'havia retirada. El presumpte agressor continua ingressat a l'hospital després d'intentar suïcidar-se.

Alguns metges de família alerten que la crisi deteriora la salut dels ciutadans. Creix el número de persones amb la dentadura amb mal estat perquè no poden pagar-se un dentista, o els casos d'ansietat. I també els qui van a treballar amb gas-tro-ente-ritis, refredats o lumbàlgies per por a pedre la feina si agafen la baixa.

La selecció espanyola es juga aquest vespre el pas als quarts de final de l'Eurocopa davant Croàcia. El conjunt de Del Bosque en té prou amb un empat... i si és a 2 o més gols deixaria fora Itàlia. Ahir Portugal, liderada per Cristiano Ronaldo, i Alemanya, van aconseguir la classificació.

Es pagarà un màxim de 61 euros l'any, la mitjana per català serà de 13 euros.EURO PER RECEPTA.

L'endemà de les eleccions. EL SÍ DE GRÈCIA NO CALMA ELS MERCATS.

Salt guarda un minut de silenci. 016, TELÈFON CONTRA EL MALTRACTAMENT.

La crisi deteriora la salut. MÉS BOQUES EN MAL ESTAT, DIABETIS I ANSIETAT.

La selecció se la juga. PORTUGAL I ALEMANYA JA SÓN A QUARTS.

En Cataluña, las plataformas que protestan contra los peajes en las autopistas han vuelto a movilizarse hoy, sin provocar retenciones destacables. Es la tercera vez que se niegan a pagar el importe de los peajes desde que comenzaron las protestas hace 2 meses.