Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha dit aquest migdia sobre l'ajut que ha demanat Espanya a la UE, que és ridícul, no dir les coses com son. Diu Homs que s'ha de parlar de rescat. Els líders dels dos grans sindicats, que avui s'han entrevistat amb Artur Mas,temen, de la seva banda, que el diner que ens deixa Europa serveixi per tapar els forats de la banca i que per la gent comporti noves retallades. I els mercats, un veredicte molt esperat,... de moment... NEGATIU: la borsa ha tancat amb pérdues i la prima de risc no afluixa.

Luis María Linde ha pres possessió avui com a nou governador del Banc D'Espanya. El rei ha fet broma de la situació amb el nou responsable del banc emissor quan li ha dit.... "quin moment"... referint-se a la delicada situació econòmica.

Més de 30.000 estudiants s'examinen de la Selectivitat a partir de demà. HOres d'ara aprofiten les últimes hores per estudiar i repassar.... Hi haurà 149 tribunals i les proves duraran fins dijous. Els resultats es coneixeran el 28 de juny.

Científics catalans identifiquen els 4 gens que predisposen a patir la majoria dels casos de migranya. El treball confirma l'origen genètic d'aquesta malaltia, una de les més freqüents en les consultes de neurologia.

Rafa Nadal guanya el seu setè Roland Garros i ja és el jugador amb més títols a París per davant de BION BORG. El manacorí ha reprès la final suspesa ahir per la pluja amb concentració màxima, ha demostrat perquè és el millor en terra batuda i ha superat Novak Djokovic en el quart set per 7 a 5.

Carolina hace 6 años que acude a esta consulta para tratarse la migraña. Ha probado 4 fármacos diferentes. Aunque ya no son tan fuertes, sigue sufriendo ataques.Empieza o por la nuca, por detras de las orejas o por los ojos tambien... y luego por toda la cabeza El estres y los factores ambientales han hecho aumentar los casos de jaquecas aunque muchos de los afectados la sufren de forma hereditaria. Esto lo que significa es que por menos, desencadenan estas crisis tan intensas de dolor

Cuando se haya completado el mapa genético de la migraña, se podrá saber el riesgo que tiene cada persona con un simple analisis de sangre. Ahora 1 de cada 6 mujeres y 1 de cada 12 hombres padecen este dolor de cabeza invalidante que provoca nauseas, vómitos e hipersensibilidad al ruido y a la luz.

Els bancs que demanin els prèctecs de la Unió Europea seran inspeccionats pels tècnics de la Comissió, del Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.Ho ha explicat a TVE, Amadeu Altafaj, portaveu econòmic de la Comissió Europea. Altafaj també ha donat més detalls sobre les condicions per tornar els crèdits de fins a 100mil milions: l' interès que es pagarà serà d'entre el 3 i el 4%. Mentre, la borsa ha obert a l'alça i l'Ibex-35 puja prop d'un 3%.

Artur Mas rep els líders de CCOO i UGT. Govern i sindicats coincidexen en que cal recuperar el diàleg social i es mostren preocupats pel cost del que tots concideixen a anomenar "rescat" dels bancs. Els sindicats creuen que encara arribaran menys crèdits a empreses i particulars i asseguren que es perdran 35mil llocs del treball al sector.

Científics catalans identifiquen els 4 gens que predisposen a patir la majoria dels casos de migranya. Per primera vegada el treball confirma l'origen genètic d'aquesta dolència que afecta el 12% de la població, sobretot dones.

La matrícula per Educació Infantil, Primària i el primer curs de Secundària es pot formalitzar des d'avui i fins divendres... La principal novetat del curs vinent és que hi haurà menys línies, per la baixada de natalitat, el retorn de molts immigrants als seus països i l'augment del nombre d'alumnes per aula.

La selecció espanyola dóna per bo l'empat a 1 davant Itàlia al debeut a l'Eurocopa... DI NATALE va avançar els italians però els de DEL BOSQUE es van refer amb un gol de CESC que, ahir, jugava de davanter... El líder del grup és CROÀCIA, que va superar IRLANDA per 3 a 1.

Inspectors europeus vigilaran les entitats que els demanin. PRÈSTECS ALS BANCS.

Mas rep els líders sindicals. APOSTEN PER RECUPERAR EL DIÀLEG.

La migranya és genètica. IDENTIFICATS ELS 4 GENS QUE LA PROVOQUEN.

S'obre el període de matriculació. EL PROPER CURS HI HAURÀ MENYS LÍNIES.

Cesc salva l'empat. ESPANYA NO POT SUPERAR ITÀLIA.

El gran acontecimiento musical de la próxima semana, Sónar, un encuentro imprescindible de los aficionados de la música electrónica.

La investigación contra el SIDA se centra en encontrar una cura definitiva. Un ejemplo lo tenemos en Cataluña donde los estudios se dirigen a fármacos muy específicos que permitirían bloquear el virus, evitar que se expanda y eliminarlo. Unas investigaciones que podrían dar respuestas definitivas pero que necesitan mucho dinero para salir adelante en un momento de recortes.

Hemos podido ver el claustro que se ha descubierto en una finca privada de Palamós en Girona. Un conjunto artístico del que todavía no está clara su procedencia aunque sí se sabe que estuvo en los años 30 en Madrid, antes de ser trasladado, pieza por pieza, hasta su ubicación actual. A la espera de que la generalitat confirme su autenticidad seguimos el rastro de estas piedras y nos lleva a 1958, cuando la familia alemana Engelhorn, una de las mayores fortunas del mundo, lo compra por un millón de pesetas a un anticuario de Madrid. Pero el claustro no sería madrileño, el anticuario lo trajo a la capital en 1931, para vendérselo en principio a un americano. La venta no salió, así que decidió montarlo en un solar de Ciudad Lineal, donde hoy hay un colegio. Este restaurador Julián Ortiz fue el encargado de hacerlo y durante 27 años el y su familia disfrutaron de él como si fuera suyo.

Andreu Mas Colell, el Conseller d'Economia, dona suport sense dubtar-ho a una intervenció d'Europa per fer front als problemes de la banca espanyola. Des del govern central, mentrestant, neguen les informacions que asseguraven una sol·licitud immediata a Brussel·les per ser rescatats. Abans de decidir, reiteren a Madrid, cal saber quan diner fa falta per sortir de la situació actual.

El Parlament de Catalunya investigarà la gestió a les caixes d'estalvi catalanes. La petició l'han presentada avui Iniciativa, Esquerra, Ciutadans i Solidaritat, i s'hi ha afegit el PSC.

La fiscalia demana 10 anys de presó per Felix Millet i Jordi Montull i més de 4 anys per dos membres de l'antiga cupula d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. El fiscal acusa els imputats de prevaricació, tràfic d'influències, apropiació indeguda i falsetat documental.

La propietat de la finca de Palamòs on s'ubica un suposat claustre romànic han obert avui les portes als mitjans de comunicació. Alguns experts en art que també han pogut accedir-hi tenen pocs dubtes sobre l'autenticitat del monument.

L'Eurocopa de futbol ja està en marxa i la selecció espanyola prepara el seu debut diumenge contra Itàlia. El blaugrana Gerard Piqué ha assegurat avui que no té cap problema amb Sergio Ramos. I a un altre defensa del Barça Eric Abidal l'hem vist per primer cop després del trasplantament de fetge.

Por la crisis, entre un 15 y un 20 por ciento de los alumnos de colegios catalanes han dejado de comer el menú escolar y algunos se llevan la comida de casa en una fiambrera. La Generalitat está preparando un protocolo de recomendaciones sobre la forma de conservar y calentar los alimentos y el cuidado de los niños.

En Cataluña, varias asociaciones vecinales han puesto en marcha distintas formas de ayudar a familias o colectivos en riesgo. En algunos casos implican directamente a los vecinos del barrio. Ciudad Meridiana, uno de los barrios de Barcelona donde la crisis se nota más. Tiene la tasa de desahucios más alta de toda España. Aquí un grupo de vecinos que quiere llegar hasta los 50 miembros, se ha propuesto hacerle frente con aportaciones de 20 euros al mes. El objetivo recaudar 1000 euros mensuales para ayudas. Se llaman 50x20 y el dinero lo entregan a entidades del barrio.

CRISI BANCÀRIA - Mas-Colell creu que l'ajuda de la Unió Europea és part de la solució

El Conseller d'Ecomomia assegura que el rescat dels bancs espanyols per part de la Unió Europea seria un bon punt de partida per sortir de la crisi. Diu que cal una solució ràpida perquè la situació està afectant l'estabilitat d'Espanya i d'Europa. Precisament el Ministeri d'Economia acaba d'anunciar una tercera onada de provisions i injecció de capital per a la banca..

Violència de gènere- DETENEN UN HOME A L'HOSPITALET

Els mossos d'esquadra detenen a l'Hospitalet de Llobregat un home de 73 anys acusat de matar la seva dona, de 70, llençant-la pel balcó. Si es confirma, aquest seria el vuitè crim per violència de gènere d'aquest any. L'ajuntament de la ciutat ha convocat aquest migdia una concentració de condemna.

Xarxa solidària - VEÏNS QUE AJUDEN ALTRES VEÏNS

A Barcelona la solidaritat entre veïns de barris com la Gineueta, el Poblenou o Ciutat Meridiana ajuda els ajuda a cobrir necessitats bàsiques... Han creat xarxes que recullen diners per menjar i roba; i també fan cursos de formació per ajudar a la inserció dels joves a l'atur.

El claustre de Mas del Vent- INVESTIGUEN SI ÉS ROMÀNIC AUTÈNTIC

És el claustre d'estil romàmic de Mas del Vent localitzat a una finca de Palamòs, al baix Empordà. Avui l'hem pogut veure d'aprop. Els advocats dels propietaris confirmen que el van comprar l'any 58 a Madrid per un milió de pessetes. Els tècnics de patrimoni de la Generalitat encara no s'han pronunciat, però sobre el terreny,els experts cada cop estan convençuts que és autèntic.

Arrenca l'Eurocopa - POLÒNIA I GRÈCIA AIXEQUEN EL TELÓ

La gran festa del futbol europeu arrenca avui amb el partit entre una de les amfitriones, Polònia, i Grècia. Els polonesos volen començar la "seva" Eurocopa amb una victòria i per fer-ho compten amb tres campions de la Bundeslliga... Robert Lewandowski, amb 22 gols aquesta temporada, serà un fix a la davantera. L'equip és optimista.

CRISI BANCÀRIA - Mas-Colell creu que l'ajuda de la Unió Europea és part de la solució

Violència de gènere- DETENEN UN HOME A L'HOSPITALET

Xarxa solidària - VEÏNS QUE AJUDEN ALTRES VEÏNS

El claustre de Mas del Vent- INVESTIGUEN SI ÉS ROMÀNIC AUTÈNTIC

Arrenca l'Eurocopa - POLÒNIA I GRÈCIA AIXEQUEN EL TELÓ

Maldita Nerea presenta En el mundo genial de las cosas que dices, un videoclip solidario que ha rodado con niños enfermos. La recaudación que genere la venta irá destinada a la Fundación Coravant, dedicada a las cardiopatías congénitas. Se trata de una organización que trabaja en la mejora de la calidad de vida de los enfermos, sus familias y los profesionales implicados.