Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Condemnat a 24 anys i mig de presó el sicari que va matar Fèlix Martínez Touriño, director del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. L'Audiència també condemna a 18 anys de presó l'inductor del crim. Pels altres 2 còmplices la pena és de 13 i 16 anys de presó. La sentència, en canvi, absol la germana de l'inductor que estava acusada d'encobriment.

Els Ministres de Transports de la Unió Eurpea estudien els ajuts economics per a les xarxes de transport transeuropees pels anys 2014 i 2020. Destinaran més de 31mil milions d'euros als 10 projectes ferroviaris que consideren prioritaris, entre ells, el corredor mediterrani. La Unió Eurpea en finançarà el 40% del pressupost

Creix fins a un 35% la demanda de beques pels casals d'estiu. Molts nens, però, es quedaran a casa perquè els pares estàn a l'atur i no poden assumir-ne el preu, de mitjana, d'uns 300 euros. Això es nota en la demanda de places, que ha caigut. Algunes escoles fins i tot s'han hagut d'agrupar per oferir aquest servei.

3mil alumnes catalans participen en tallers que els ensenyen a evitar accidents amb els petards i aprendre a fer-ne un bon ús... La de Sant Joan és la nit amb més trucades als serveis d'emergència. La revetlla de l'any passat, els centres sanitaris van atendre 300 persones. 30, amb lesions greus o amputacions.

Manolo Preciado ha mort a causa d'un atac de cor aquesta matinada a València, on es trobava de vacances. Als seus 54 anys, estava apunt de començar un nou projecte com a entrenador del Vila-Real. El món del futbol i de l'esport en general s'ha mostrat consternat per aquesta sobtada pèrdua.

Condemna de 24 anys pel sicari i de 18 per a l'inductor de l'assassinat. CRIM DEL CARRER SANTALÒ.

Corredor Mediterrani. NOU IMPULS DE LA UNIÓ EUROPEA.

Casals d'estiu. CREIX UN 35% LA DEMANDA DE BEQUES.

Sant Joan segur. TALLERS PEL BON ÚS DELS PETARDS.

Mor Manolo Preciado. AMB 54 ANYS A CAUSA D'UN ATAC DE COR.

Catalunya, Balears, València i Murcia, una altra vegada, han volgut visualitzar avui la seva ferma defensa de la prioritat del Corredor Mediterrani. Els presidents de les 4 comunitats, reunits a Barcelona, exigeixen que d'una vegada per totes el govern espanyol aposti per aquesta infraestructura i que es compleixi la promesa d' incloure-la en els pressuposts de l'any vinent.

Artur Mas acusa al PSC i a Ciutadans de prejutjar sobre el finançament irregular de Convergència sense que la justicia s'hagi pronunciat. Mas també topa amb Sánchez Camacho i diu que no pensa donar les gràcies pels diners dels catalans que Madrid retorna en forma de bestretes.

Endesa utilitza un helicopter per fer termografies de les línies elèctriques i detectar punts susceptibles de causar incendis forestals. Brigades de la companyia netegen els boscos que hi ha sota la seva xarxa per prevenir qualsevol risc de foc.

La Generalitat demana al jutjat poder inspeccionar un claustre romànic ubicat en una mansió particular de la Costa Brava. El claustre, que no està catalogat, el va detectar un professor d'art al veure'l en una revista.

Jordi Alba és molt a prop de convertir-se en el primer fitxatge del Barça per la pròxima temporada. De fet, el president del València Manuel Llorente té previst viatjar demà a Barcelona per mirar de tancar el traspàs per uns 12 milions d'euros.

Els presidents de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia participen plegats en una jornada a Barcelona per donar suport al Corredor Mediterrani. El secretari d'estat d'infraestructures assegura que el Govern central fa una aposta decidia per aquesta xarxa; l'endemà que la Ministra de Foment assegurés, també a Barcelona, que els pressupostos de l'any vinent inclouran una partida per finançar-lo.

El 80% de les persones que demanen ajuda a Càrites per primera vegada no treballen ni tan sols EN l'economia sumergida. És una de les conclusions de la memòria anual de l'associació benèfica que alerta de les cares de la nova pobresa. L'any passat 40.000 persones van rebre algun tipus d'ajuda d'aquesta entitat.

La policia desarticula una de les més importants xarxes dedicades a introduir articles falsificats a Espanya. Hi ha 27 detinguts i s'han intervingut més de 200mil articles. La majoria iphones, tablets, ordinadors i rellotges. El líder del grup dirigia les importacions desde casa seva a Castelldefels a traves d'empreses pantalla i testaferros.

La Generalitat exigeix per via judicial accedir a la finca privada de Palamós on hi ha un claustre romànic. Vol determinar si forma part del patrimoni cultural. Els actuals propietaris però ho impedeixen. El conjunt artístic es va col.locar peça a peça a finals dels anys 50. Un professor el va descobrir després de veure una foto en una revista de decoració.

BARÇA REGAL i REIAL MADRID comencen, aquesta nit al Palau Blaugrana, el duel per fer-se amb la Lliga ACB. Es preveu que sigui una final molt igualada tot i que els de Xavi Pasqual compten amb el lleuger avantatge de tenir el factor pista a favor. Teledeporte i La 1 oferiran tota la final.

Les Comunitats del Mediterrani donen suport al corredor. SUMANT FORCES.

Creix la pobresa. 40 MIL CATALANS REBEN AJUT DE CÀRITAS.

Cau una xarxa de falsificació. 27 DETINGUTS I 200.000 ARTICLES INTERVINGUTS.

Claustre romànic. ESTÀ EN UNA FINCA PRIVADA DE PALAMÓS.

Arrenca la final. BARÇA I MADRID ES JUGUEN LA LLIGA ACB.

El govern català planta cara. D'una banda ha acordat presentar recurs d'inconstitucionalitat contra el decret de retallades sanitàries del govern central. I, per altra banda, segons que ha explicat el conseller de territori, Lluis Recoder, s'adreçarà per carta a Europa per queixar-se del retards del govern central a l'execució del corredor mediterrani.

Anna Pastor assegura que els presupostos del 2013 inclouran les obres del corredor mediterrani. La ministra afirma que no s'han previst en el pressupost d'aquest any perque encara no s'havia fet el projecte d'obres.

El conseller d'interior diu que preveuen un estiu molt difícil pel que fa als incendis forestals. Felip Puig explica que s'està vivint una situació de sequera extrema i les previsions és que continui al juny, juliol i l'agost.

La incertesa financera dispara la venda de caixes fortes per guardar els diners a casa. En els darrers mesos, segons dades del banc d'Espanya, els impositors han retirat 31 mil milions d'euros d'entitats financeres.

La selecció espanyola acaba d'aterrar a Polònia on a partir de diumenge defensarà el títol de campiona d'Europa. En l'últim entrenament a Madrid, Navas ha rebut una trepitjada a la mà i ha hagut d'anar a l'hospital per descartar qualsevol lesió.

El govern català recorrerà davant el Tribunal Constitucional el decret de mesures sanitàries de l'executiu central per invasió de competències. Es basa en que la Generalitat té trasferides totes les competències en Sanitat i, per tant, diuen, ha de tenir plena capacitat per organitzar-ne els recursos.

El sector de l'alimentació s'ha convertit en el motor de la indústria espanyola. Representa el 9% del producte Interior Brut i ocupa el 20% dels treballadors de la indústria. L'any passat les vendes van augmentar prop d'un 2%, sobretot gràcies a les exportacions que van crèixer un 12%.

La venda de caixes fortes es dispara entre un 20 i un 50% en molts comerços. Sobretot l'últims mes. Al darrera? la inestabilitat financera que porta cada cop més persones a guardar els estalvis a casa.

Els autocars turístics ja no poden accedir a l'entorn de la Sagrada Família... L'Ajuntament de Barcelona els obliga a deixar i recollir els passatgers a les zones habilitades a 200 metres de la Basílica. La mesura ha estat ben acollida pels veïns i criticada pel sector turístic.

La selecció espanyola ha fet aquest matí l'últim entrenament a Las Rozas abans de viatjar cap a Polònia per jugar l'Eurocopa. Els de Vicente del Bosque s'allotjaran a NIEVINO, on instal·laran el quarter general. Altres seleccions, com Holanda o Alemanya, ja són a terres poloneses.

Diu que el decret de mesures sanitàries invaeix competències de la Generalitat. EL GOVERN PRESENTA RECURS.

Crèixer malgrat la crisi. L'ALIMENTACIÓ AUGMENTA LES VENDES.

Els estalvis, a casa. CREIX UN 20% LA VENDA DE CAIXES FORTES.

Vetats els autocars turístics. NO PODEN ACCEDIR A LA SAGRADA FAMÍLIA.

Marxen cap a Polònia. ÚLTIM ENTRENAMENT D'ESPANYA A MADRID.

El entorno de la Sagrada Familia, símbolo de Barcelona, suele verse invadido por autobuses turísticos, que según los vecinos entorpecen la circulación rodada y el acceso al monumento. Ahora dicha circulación ha sido restringida, pero ahora es el sector turístico el que protesta. Radio 5 se ha acercado a la zona para preguntar que les parece a los transeuntes esta medida, y saber si habrá una conciliación entre vecinos y sector turístico (05/06/12).

El mes de maig va enregistrar 4.000 aturats menys a Catalunya i 30 mil a Espanya. Aquestes són unes dates en què la proximitat de la campanya d'estiu facilita les contractacions. Però si comparem les xifres d'aquest any amb les d'anys anteriors, tampoc són especialment bones. La ministra d'ocupació es mostra optimista, però prudent.

El Consell de Garanties estatutàries troba aspectes inconstitucionals en el decret sobre sanitat del govern Rajoy. Diu que el text viola tres articles de la Constitució i envaeix competències de la Generalitat.

La nova direcció de la cooperativa de l'aldea es nega a assumir la junta rectora si els membres sortints no aproven els comptes de l'any passat. 400 socis de la cooperativa continuen amb els seus dienrs bloquejats per un import total de 5 milions d'euros.

L'avaria de gas que ha afectat a 850 veins del Poble Sec de Barcelona torna a generar acusacions entre companyies de serveis i ajuntament sobre qui n'és el responsable. Una fuita d'aigua va provocar la inundació de les canonades del gas i la interrupció del servei.

La selecció espanyola ha demostrat en els 3 amistosos que ha jugat en els últims dies que arriba en un bon moment a l'Eurocopa. El combinat de Vicente del Bosque marxa demà cap a Polònia per començar a preparar el debut contra Itàlia del proper diumenge.