Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La prima de risc frega els 550 punts i l'interès dels bons arriba al 7%. EL DEUTE PELS NÚVOLS.

Avis, pilar econòmic de la família. 1 DE CADA TRES AJUDA FILLS A L'ATUR.

Proves de sisè. 8 DE CADA 10 ALUMNES LES SUPERA.

Nova policia de platja. SETGE A LA VENDA AMBULANT.

Força el cinquè partit. EL BARÇA GUANYA A MADRID PER 75-81.

Medios aéreos y terrestres han proseguido este jueves por la mañana las tareas de sellar y refrescar el perímetro del incendio forestal de Lloc Nou de Sant Jeroni, en Valencia, después de que anoche regresaran a sus casas los vecinos desalojados por la proximidad de las llamas. En Barcelona, un total de 17 dotaciones terrestres de los Bomberos de la Generalitat también remojan esta mañana la zona del incendio forestal de Castellet i la Gornal y Vilanova i la Geltrú (Barcelona) para extinguirlo, según ha informado el cuerpo.

En Valencia los bomberos han conseguido estabilizar el incendio que se declaró ayer en Llocnou de Sant Gironi y que ha afectado 7 municipios. El fuego ha quemado 1350 hectáreas pero ya no hay llamas. Una buena noticia para las 350 personas desalojadas. Son más de 150 las viviendas las que tuvieron que desalojar ante la proximidad del fuego, en esta urbanización de La Corona. El incendio está estabilizado y sin llamas después de quemar 1350 hectáreas y amenazar zonas protegidas. En Cataluña, los bomberos ya tienen controlado el incendio que comenzó ayer en Castellet i la Gornal, en la provincia de Barcelona. El fuego ha arrasado 636 hectáreas y se cree que podría haber sido intencionado. Los bomberos seguirán trabajando a lo largo de esta noche para enfriar y vigilar la zona. Los vecinos desalojados han podido volver a sus casas esta mañana.

El pacte fiscal és viable i és urgent defensa-lo pel progrès de Catalunya i perquè Espanya se'n surti. Això ha dit aquesta tarda el president Artur Mas al Parlament. Una sessió de control on també s'ha referit als 100 mil milions d'euros prestats per Europa. Mas ha dit que el rescat és la solució menys traumàtica, pero no s'ha estat d'assenyalar que haver demanat l'ajut posa en evidència un gran desastre i un gran fracàs.

Mariano Rajoy diu que l'ajuda financera d'Europa és un prestec a la banca que ha de pagar únicament la banca. El govern espanyol nega que aquest ajut generi nous sacrificis i retallades pels ciutadans.

Controlat l'incendi que ha afectat les comarques del Penedès i el Garraf. Els veïns desallotjats pel foc, que ha calzinat més de 600 hectàrees, ja han pogut tornar tots a les seves cases.

Practiquen amb èxit a Barcelona un trasplantament de cèl.lules mare d'unes bessones seleccionades genèticament per salvar el seu germà. És la primera vegada que s'aplica aquesta tècnica a Catalunya.

El Barça ha fet oficial aquesta tarda que ha arribat a un acord amb Tito Vilanova perquè sigui l'entrenador del primer equip les dues pròximes temporades. Divendres al migdia signarà el contracte fins al juny del 2014 i tot seguit serà presentat.

En contra de lo que había anunciado, la Generalitat de Cataluña no llevará, de momento, al Constitucional los recortes en Sanidad y Educación. A cambio, el Gobierno tampoco recurrirá por el momento el euro por receta y la tasa turística. Se dan nueve meses para negociar.

En fase de control l'incendi que crema des d'ahir a l'alt Penedès i al Garraf. El foc ja ha arrassat més de 630 hectarees de bosc i matolls d'una zona que forma part de 2 parcs naturals. Al llarg del matí han anat tornant a casa els més de 200 veins que van ser desallotjats per la proximitat de les flames. La carretera qeu va pantà de Foix continua tallada.

Mariano Rajoy es mostra satisfet i assegura que es tracta de prèstecs que pagarà la mateixa banca i que no estan vinculats a més ajustos. L'oposició insisteix en saber si hi haurà contrapartides i el govern diu que no tindrà cap cost pels ciutadans.

Són la Leire i la Noa, en braços dels pares. Les bessones han nascut després d'una selecció genètica per salvar el seu germà afectat d'una malaltia neurològica degenerativa que li hauria provocat la mort. És el primer cop que es fa a Catalunya i ha estat possible gràcies a la col.laboració de la Clínica IVI i l'Hospital Sant Pau de Barcelona.

Un centenar d'emprenedors de tota Espanya es reuneixen avui amb directius de grans companyies per aconseguir finançament per als seus projectes. En joc? Mil milions d'euros... I és que el nombre de persones que creen empreses a Catalunya ha crecut per primer cop en 4 anys.

El Barça de bàsquet està obligat a guanyar avui el quart partit de la final si vol evitar que el Reial Madrid es proclami campió de lliga. Navarro i N'Dong segueixen amb problemes físics de cara a un duel que podreu veure a les 10 de la nit, aquí, a La 1 de Televisió Espanyola.

Els desallotjats tornen a casa però el foc arrassa 636 hectàrees protegides. INCENDI SOTA CONTROL.

El rescat bancari al Congrès. RAJOY DIU QUE NOMÉS PAGARÀ LA BANCA.

Selecció genètica. NASCUDES PER SALVAR EL GERMÀ.

Barcelona, capital de l'emprenedoria. 1.000 MILIONS PER ALS MILLORS PROJECTES.

El Barça, obligat a guanyar. EL MADRID POT SER CAMPIÓ DE L'ACB.

Cerca de 400 personas han tenido que pasar la noche del martes fuera de sus casas por los dos incendios forestales que se han registrado en Castellet i la Gornal (Barcelona) y Llocnou de San Jeroni (Valencia). El incendio de Valencia sigue activo y el de Barcelona ha entrado en fase de control.

Unas 300 personas, principalmente de la urbanización las Palmeras de Canyelles, pasarán la noche fuera de sus casas por el incendio que se ha declarado a las 16.30 horas de la tarde de este martes en Castellet i la Gornal (Barcelona). Por otro lado, en Valencia han sido evacuadas 70 personas en el incendio de Llocnou de Sant Jeroni (Valencia), cuya extinción está siendo difícil por el cambio del viento, que ha girado hasta en cuatro ocasiones de poniente a levante y viceversa.

Los bomberos siguen trabajando para apagar el incendio que se ha declarado en Castellet i la Gornal, en Barcelona. Ya ha quemado 500 hectáreas y ha obligado a evacuar de manera preventiva unas 300 personas, que pasan la noche fuera de sus casas. Y unas 70 personas del municipio valenciano de Terrateig han tenido que ser evacuadas por el incendio declarado en la vecina localidad de Llocnou de Sant Jeroni.

La tempesta no es calma. La prima de risc ha tornat a tancar avui disparada, als 529 punts. I és que continuen arribant tot tipus d'informacions, algunes no son, precisament, tranquil·litzadores. L'última, la rebaixa de l'agencia Fitch de la nota de 18 bancs espanyols. L'agència es basa en la previsió que, al llarg del 2013, l'economia espanyola continuarà en recessió.

A aquesta hora estem pendents també de l'incendi que s'ha declarat a Castellet i la Gornal, i que ha cremat 250 hectàrees.

El govern català dubta que l'executiu de Rajoy impugni l'euro per recepta que la Generalitat vol aplicar a partir del 23 de juny. Francesc Homs sí que anuncia recurs contra el decret del govern espanyol d'ajustos en l'educació.

La prova de llengua castellana amb l'eleccio d'un text de Pio Baroja o un altre d'Eduard Punset ha obert avui els examents de selectivitat a Catalunya. 30 mil estudiants s'enfronten fins dijous a aquestes proves, claus pel seu futur universitari.

Hotels de Girona ofereixen habitacions de franc a families amb malalts de càncer ingressats als hospials Josep Trueta i Santa Caterina. El Gremi d'hotelers i l'Associació Contra el Càncer han signat l'acord que alleuja la càrrega econòmica de les families i els redueix l'estres.

Vicente del Bosque ha dit avui en una entrevista a Televisió Espanyola que tornaria a jugar amb Cesc de titular i sense davanter centre malgrat les crítiques que ha rebut en els últims dies. El seleccionador espanyol s'afegeix a les veus que demanen a la UEFA que examini l'estat de la gespa dels estadis.

La Generalitat recorrerà davant el Tribunal Constitucional el decret d'ajustos en l'àmbit de l'Educació aprovat pel govern espanyol... El consell de garanties estatutàries ha dictaminat que incompleix 2 articles de la Constitució i hi veu invasió de competències en 5 articles de l'Estatut... I el govern espanyol estudia recòrrer l'euro per recepta que la Generalitat vol cobrar a partir del 23 de juny. També ho considera una invasió de competències.

30mil alumnes catalans s'examinen de les proves de la Selectivitat des d'avui i fins dijous... Al matí han fet les de llengua i literatura catalana i castellana... La nota que treguin serà decisiva a l'hora de triar carrera. Enginyeria Industrial i Administració i Direcció d'Empreses són, segons un estudi, les que tenen més sortida.

Un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Barcelona explica perquè l'edat biològica d'algunes persones no es correspon amb l'edat real. L'estudi conclou que hi ha mol·lècules que engegen o apaguen els gens però que no tots els gens tenen aquest interruptor i per això continuen actius.

4 hotels de Girona cediran habitacions gratuïtes als familiars de malalts de càncer ingressats a l'Hospital Trueta de Girona i al Santa Caterina de Salt. El Gremi d'hotelers i l'Associació Contra el Càncer han sigant aquest acord que permetrà als familiars reduir la càrrega econòmica i tenir una millor qualitat de vida.

El Barça està contra les cordes a la final de la lliga de bàsquet després de perdre de 26 punts el tercer partit amb el Reial Madrid. Els blaugrana van oferir una imatge deplorable i van rebre un correctiu de l'equip blanc que, liderat per Carroll i Reyes, és a un pas del títol.

El govern català recorrerà els ajustos en educació i l'espanyol l'euro per recepta. CREUAMENT DE RECURSOS.

Proves d'accés a la Universitat. S'EXAMINEN 30.000 ALUMNES CATALANS.

Com envelleix l'ADN. ELS "INTERRUPTORS" DELS GENS.

Habitacions gratüites en hotels. PER ALS FAMILIARS DE MALALTS DE CÀNCER.

El Barça, grogui. EL MADRID GUANYA 85-59 I ACARONA EL TÍTOL.