Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cataluña ha decidido aplazar entre dos y tres meses la implantación del nuevo copago por los medicamentos debido a problemas técnicos, según la Generalitat. En el resto de España se empezará a cobrar el próximo domingo, excepto en el País Vasco que no aplicará esta medida.

Safisfacció del Govern espanyol per l'acord assolit ahir a la cimera europea. Desprès de 15 hores de reunió, els presidents espanyol i italià, amb el suport de França, aconsegueixen que els fons europeus vagin directament als bancs amb problemes, sense passar pels estats. D'aquesta manera no augmentarà el dèficit públic. El banc Central Europeu vigilarà d'aprop que es compleixin les condcions.

Les farmàcies catalanes no començaran a cobrar el nou copagament dels medicaments en funció de la renda fins l'agost com a mínim. Els problemes informàtics han obligat el govern català a prendre aquesta decisió, tal i com reclamava la patronal de farmàcia. L'import que s'hagi deixat de pagar el juliol, s'haurà d'abonar igualment els mesos següents.

45 dotacions terrestres i 8 d'aèries continuen treballant en l'extinció de l'incendi de Cabacés, al Priorat que està en fase de control. Tot i això les altes temperatures dificulten la seva extinció definitiva. De moment ja han cremat 120 hectàrees. Interior preveu que l'onada de calor acabi demà.

Itàlia serà la rival d'Espanya a la final de l'Eurocopa. L'equip va superar anit Alemanya per 2 a 1 amb una nova aposta pel futbol d'atac. Balotelli va avançar els italians amb dos gols a la primera part i només a l'últim minut Ozil va salvar l'honor alemany.

És l'arc neolític més antic trobat a Europa. I estava a l'assentament de Draga a pocs metres de l'estany de Banyoles. Fet de fusta de teix és el primer d'aquesta època que es troba sencer i amb unes excel·lents condicions de conservació. Després us es donem més detalls.

Un altre premi que valora als joves i la seva creativitat audiovisual és el que atorga el Consell Assessor de Radio Televisió Espanyola a Catalunya amb els premis Miramar. Guardons a la creativitat audiovisual i a la trajectòria de Sergi Schaff

En aquesta quarta edició s'ha guardonat el treball de ràdio anomenat "insomni" de Sílvia Derriba de la universitat Pompeu Fabra. A més s'ha lliurat el Premi d'Honor a Sergi Schaff, periodista, realitzador, i productor. Creador i director del programa de la 2 "Saber y Ganar". Aquests premis estan dotats amb 2 mil euros i, a més, ofereixen un període de pràctiques als mitjans de RTVE a Catalunya.

Espanya i Itàlia aconsegueixen que els diners vagin directament a les entitats. PRÉSTECS ALS BANCS.

Nou copagament de medecines. S'AJORNA UN MES A CATALUNYA.

En fase de control. 120 HECTÀREES CREMADES A CABACÉS.

Itàlia serà el rival d'Espanya. VA ELIMINAR ALEMANYA PER 2 A 1.

Troben a l'assentament de Draga l'arc neolític més antic d'Europa. TRESOR ARQUEOLÒGIC.

En Barcelona van de la mano entretenimiento y negocio en la feria del videojuego Gamelab. A esta hora se entregan los premios a las mejores producciones del año y entre los candidatos está el juego on line" "Desafío Champions", creado en la web de Radio Televisión Española

Els bombers continuen lluitant amb efectius terrestres i mitjans aeris per apagar l'incendi que es va declarar ahir al terme de Cabacés, al Priorat. El vent és era el principal obstacle, però preveuen que avui entri en fase de control. Les flames ,s'ha confirmat,van començar per culpa d'un llamp.

Mariano Rajoy demana que la cimera europea que ha començat a Brussle.les adopti alguna mesura per aturar la pressió dels mercats sobre Espanya. La prima de risc s'ha tornat a enfilar fins els 550 punts i els bons freguen el 7%.

Record d'aprovats en els examents de selectivitat, el 95% dels estudiants els han superat. La nota mitjana obtinguda pels més de 24 mil estudiants que s'han examinat es situa en el 6'35.

El conseller de Salut diu que cap ciutadà haurà d'avançar diners degut a l'entrada en vigor diumenge del copagament sanitari. El Col.legi de metges es queixa que s'els ha ignorat a l'hora de decidir les noves mesures.

Jordi Alba és ja el primer fitxatge de l'era Tito Vilanova. El Barça i el València han arribat a un acord pel traspàs del lateral català que signarà per les pròximes 5 temporades. El preu de l'operació és de 14 milions d'euros.

En Barcelona se celebra la Gamelab, la feria del videojuego. Un sector que no sabe de crisis, sino de imaginación.

Esta noche se entregarán premios a las mejores producciones. Entre los candidatos está el juego on line "Desafio Champions", creado en la web de Radio Televisión Española.

Continua actiu l'incendi que crema des d'ahir al parc natural del Montsant, al Priorat. El foc, que hauria començat per un llamp, ja ha arrassat un centenar d'hectàrees de vegetació. Hi treballen 50 dotacions terrestres i 14 d'aèries. Tres masies han estat desallotjades i s'ha tancat l'accés al parc. El risc d'incendi afecta 18 comarques catalanes.

Un dels principals entrebancs pels bombers són les altes temperatures.Setze comaques també estan en alerta vermella per onada de calor. A Ponent, la Catalunya central, l'Empordà i la Garrotxa entre avui i demà les temperatures poden fregat els 40 graus. Protecció Civil recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.

La Generalitat estudia la possibilitat de canviar l'edat d'escolarització dels alumnes de P-3 i que només comencin el curs els que al setembre tinguin 3 anys. És una de les mesures per combatre el fracàs escolar que analitza Ensenyament que ha encarregat un estudi per saber si el fet que alguns nens comencin el curs amb 3 anys i d'altres no, pot influir en els resultats.

Des d'avui ja es poden consultar les notes de selectivitat a través d'internet. Més del 95% dels estudiants han superat les proves, un percentatge lleugerament superior al de l'any passat. També ha millorat una mica la nota mitjana, que ha estat d'un 6'35.

A Catalunya cap jubililat haurà d'avançar diners quan hagi arribat al topall que li pertoca pagar pel nou copagament farmacàutic. Ho ha dit el conseller de salut que creu que el ministeri de sanitat s'ha precipitat al fer la llista dels 426 medicaments que vol excloure del finançament públic.

La selecció espanyola jugarà la final de l'Eurocopa després d'eliminar Portugal a la tanda de penals. Cesc Fàbregas va certificar la classificació de La Roja i va deixar Cristiano Ronaldo sense opció de xutar. Espanya lluitarà diumenge pel seu tercer títol consecutiu, una fita que fins ara ningú ha pogut assolir.

El foc de la serra del Montsant continua actiu i 18 comarques tenen risc elevat. ALT RISC D'INCENDI.

En estudi l'edat d'escolarització. QUE COMENCIN P-3 ELS QUE TINGUIN 3 ANYS.

Notes de selectivitat. RÈCORD D'APROVATS I MILLOR NOTA.

Nou copagament de medecines. ELS JUBILATS NO AVANÇARAN DINERS.

Espanya, a la final. CESC DEIXA CRISTIANO AMB UN PAM DE NAS.

Investigadores de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) han desarrollado una nueva herramienta informática que ayuda a los ordenadores a determinar si una cara entra dentro de la categoría de rostro atractivo o de aspecto amenazador, según se recoge en un estudio publicado en la revista especializada 'PLoS ONE'.

La Generalitat estudia recorrer la sentència del Tribunal Suprem que anul.la el català com a única llengua vehicular a l'educació infantil . Es faria mitjançant un recurs de súplica davant el Tribunal Constitucional. Al marge d'aquesta possibilitat, però, la Generalitat insiteix que la Llei d'Educaciò de Catalunya l'avala per mantenir, sense canvis, el model lingüistic. Les reaccions a la sentència no s'han fet esperar... aquest matí Alfred Bosch protestava en català al Congrés dels diputats.

Per primera vegada, més de la meitat dels catalans donarien suport a la independència ,segons una enquesta del Centre d'estudis d'opinió. L'estudi recull que el sentiment independentista no ha parat de creixer arrant de la crisi econòmica i el fracàs de l'Estatut.

Xarops, mucolítics, antidiarréics, laxants i antiinflamatoris son alguns dels més de 400 medicaments que el Ministeri de Sanitat deixarà de finançar . A partir de dilluns els pacients n' hauran d'assumir el cost. Amb aquesta mesura el govern espanyol espera estalviar uns 440 milions d'euros.

Desarticulada una banda que estafava empreses i clubs de futbol fent-se passar per intermediaris de milionaris àrabs que volien invertir. Entre les persones enganyades hi ha els presidents del Getafe i del Palafrugell.

D'aquí a uns minuts Espanya i portugal es juguen el pas a la final de l'Eurocopa. Vicente Del Bosque ha trencat tots els pronòstics i ha apostat per Negredo com a davanter centre. A l'onze titular també hi és Jordi Alba que és a punt de tancar el seu fitxatge pel Barça.

Los mossos d'Esquadra han desarticulado en Barcelona una organización que estafaba a empresas, entre ellas clubes de fútbol como el Getafe. A través de falsos jeques árabes, prometían conseguir inversiones de millones de euros y pedían comisiones, a cambio. Los investigadores calculan que hay unas 70 empresas perjudicadas. Hasta ahora, han detenido a siete personas.

Ansiolitics, mucolitics, antiinflamatoris, llagrimes artificials, laxants, antidiarreics, protectors estomacals...són alguns dels 456 medicaments que el Ministeri de Sanitat proposarà treure de la llista dels que tenen finançament públic. La mesura, que permetria un estalvi de 440 milions d'euros, l'estudiaran aquesta tarda amb els consellers de sanitat de totes les comunitats autònomes. El Ministeri diu que es tracta de medicaments que es poden substituir facilment per altres més efectius, mentre que el conseller de Salut assegura que no en sabia res.

Mariano Rajoy assegura al Congrès que les mesures que ha impulsat permetran canviar el 75% de les participacions preferents en mans de particulars per productes amb més liquidesa i pel mateix valor nominal. A la mateixa sessió de control, el PSOE dona suport al govern davant la cimera Europea que comença demà.

El jutge que investiga el cas Urdangarin Jose Castro, ha tornat a Barcelona per pendre declaracions a una setantena de testimonis del cas Noos. Ho farà fins divendres. Aquest matí ja han declarat uns quants i també s'espera Joaquim Boixareu, que està citat com a imputat.

Els Mossos d'Esquadra desarticulen una banda que estafava empreses i clubs de futbol d'arreu de l'Estat. Es feien passar per intermediaris de xeics àrabs milionaris interessats a invertir en els seus negocis. Entre les víctimes hi ha els presidents del Getafe i del Palafrugell. Hi ha 7 detinguts.

Espanya i Portugal busquen aquest vespre a Donetsk una plaça a la final de l'Eurocopa. Vicente del Bosque mantindrà la filosofia de joc, però intentarà desactivar Cristiano Ronaldo amb moltes ajudes. La selecció espanyola ha superat les 4 semifinals que ha jugat fins ara.

Sanitat elabora una llista provisional per deixar de finançar 456 fàrmacs. MEDECINES SENSE COBERTURA.

Participacions preferents. EL 75% ES CANVIARAN AVIAT.

El jutge Castro torna a Barcelona. PREN DECLARACIÓ A 70 TESTIMONIS.

Es feien passat per xeis àrabs. ESTAFAVEN EMPRESES I CLUBS DE FUTBOL.

Semifinal ibèrica. ESPANYA I PORTUGAL BUSQUEN LA FINAL.