Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Més de tres hores reunits. Els controladors decideixen entre la vaga o la negociació.

Sisè més a l'alça. Es venen un 26 per cent més de pisos que el juny de l'any passat.

16 mesos de grip A. L'OMS dóna per acabada la pandèmia però no el virus.

Primer or espanyol. Rafa Muñoz guanya amb autoritat els 50 metres papallona

Mucho calor en el suelo y humedad en el ambiente. Estas dos circunstancias mezcladas pueden provocar granizo. Es lo que ha ocurrido en Girona, donde el lunes por la tarde cayeron 118 litros por metro cuadrado.

Parte de ese hielo todavía se conservaba este martes en Sils (Girona). El agua y el granizo inundaron las casas de planta baja y los vecinos han aparcado sus vacaciones para ponerse a limpiar. Han sacado los muebles al exterior.

Las fuertes precipitaciones provocaron también cortes ferroviarios y problemas para circular por las carreteras locales y comarcales. La lluvia y el viento tumbaron numerosos árboles y afectaron durante algunas horas el suministro eléctrico. (10/08/10)

La compravenda d'habitatges ha crescut al juny, però menys que els mesos anteriors.

Els socorristes han hagut de fer un 70%menys de rescats, cosa que atribueixen al bon estat del mar, i també a la intensa tasca preventiva que fan.

Les pluges torrencials al Pakistan i al Nord de l'Índia ja han fet més de 1.600 morts morts i milions de damnificats. La comunitat pakistanesa a Catalunya segueix amb preocupació les notícies que arriben del seu pais, i el comité d'ajut humanitari de la Generalitat estudia accions humanitàries.

Han baixat les vendes d'embarcacions i el lloguer de boies i amarradors i a l'Empordà asseguren que les poques vendes que fan són a estrangers.

Els controladors aeris decidiran si van a la vaga aquesta tarda/Aquesta setmana se'ns acaba el bon temps per anar a la platja./Guardiola esperarà a veure el rendiment dels joves a la Supercopa abans de decidir si vol l'alemany Ozil, amb qui la secretaria tècnica ja ha lligat un acord. La prioritat del cos tècnic és un migcentre amb experiència. L'argentí Mascherano seria la primera opció.

A l'Europeu de Natació, més opcions de medalla: Rafa Múñoz en 50 papallona; DuanE Da Rocha, als 200 esquena, aniran a la final. I Aschwin Wildeboer serà a la final dels 100 esquena. Aquest matí, Marina Garcia, nedadora de 16 anys del Natació Mediterrani, ha fet segona a la seva sèrie dels 100 braça i s'ha classificat per la final. Alan Cabello, del Sant Andreu, serà a les semifinals dels 200 estils. Carlos Vives i Marcos Rivera han quedat eliminats.

L'economia catalana segueix donant símptomes de recuperació. Durant el mes de juny la venda d'habitatges va repuntar un 26%, una xifra molt superior a la mitjana espanyola, que ha baixat fins al 7%. A més, segons xifres de l'Ajuntament de Barcelona, durant el primer semestre de l'any han visitat la capital catalana un 8% més de turistes que l'any passat. Els experts adverteixen que les xifres poden ser enganyoses perquè prenen com a referència les dades de l'any passat, quan l'economia hauria tocat fons.

4 anys després de l'entrada en vigor de l'Estatut la sentència del Constitucional divideix els partits polítics. Entre les competències que s'han transferit, les més destacables són la gestió de rodalies i inspecció de treball.La Generalitat aspirava a traspassar 10 competències per any i només se n'han traspassat 19.

La Policia ha desarticulat una xarxa que es dedicava a traficar amb dones de l'Est i les obligaven a prostituir-se. De les 11 detencions, 9 s'han fet a Catalunya. Han tancat prostíbuls a Sant Boi de Llobregat, Castelldefels i Tarragona. Captaven les víctimes a Bielorrússia, Lituània i Ucraïna. La cap era una dona ucraïnesa que controlava les operacions d'arreu d'Espanya des de Tenerife.

Onada de robatoris la d'aquesta matinada a Roda de Barà.

Baixa un 10% el nombre d'empreses i famílies que es declaren insolvents a Catalunya respecte fa un any.Les empreses que fan fallida són sobretot del sector immobiliari i de la construcció.

Un exemplar de Macaca Mulatta intervingut a Cabrera de Mar: el conductor no portava cap paper de l'animal i està acusat de contraban.

Els controladors aeris podrien decidir dijous si finalment convoquen una vaga o o a partir del 22 d'agost.

A Lleida, agents de la guàrdia urbana han desprecintat avui la mesquita del carrer del Nord, tancada provisionalment per superar reiteradament l'aforament.

A Barcelona, les nits d'agost hi ha música a l'aire lliure i de franc a Palau dela Música.

Han arribat a Barcelona les components de l'equip espanyol de Natació sincronitzada, amb les quatre medalles de plata. Aquesta tarda el nedador de sabadell, Aschwin Wildeboer, s'ha classificat per disputar demà la final dels 100 metres esquena.

El Barça es queda sense catorze jugadors de la primera plantilla la setmana en que comencen a jugar-se el primer títol de la temporada: la Supercopa.

Es compleixen quatre anys de l'entrada en vigor de l'Estatut, en que s'han traspassat 19 competències, menys de la meitat del que esperava la Generalitat. Entre les mes importants: la gestió del servei de rodalies i la inspecció de treball. Els partits catalans fan un balanç ben diferent: a Iniciativa consideren que ha valgut la pena i que ha estat possible gràcies a la voluntat del govern català... Ben diferent veuen les coses desde CiU... Artur Mas considera que, després de tot el que ha passat, l'únic camí possible és el de l'autodeterminació.../Els concursos de creditors han baixat un 10% per cent a Catalunya i un 14 a tot l'Estat respecte a fa un any. Aixó vol dir que hi ha menys empreses i famílies que s'han hagut de declarar en fallida perque no podien fer front als seus pagaments. Amb tot, Catalunya continua sent la comunitat on més empreses i famílies s'han declarat insolvents./Primer cap de setmana d'agost tràgic a les carreteres. 26 persones han mort a tota Espanya en accidents de trànsit, 4 a catalunya./El PSM haurà de decidir, en unes primàries, qui serà el seu candidat a la presidència de la Comunitat./Els controladors aeris podrien decidir,dijous,fer vaga el diumenge dia 22./Moscou continua sota un dens núvol de fum arran dels incendis que cremen a prop de la ciutat./A les terres de l'Ebre han optat per potenciar el paper del riu en l'àmbit turístic per navegar-hi en tot tipus d'embarcacions: des de piragües fins a un antic llagut. L'any passat, prop de 40mil persones van navegar per l'Ebre./L'Espanyol va fer ahir el millor homenatge possible a Dani Jarque: en el dia que es complia un any de la seva mort van dedicar-li la victòria al torneig Carranza./L'equip espanyol de Natacio sincronitzada, arribarà aquesta tarda a Barcelona, amb les 4 medalles de plata que han aconseguit a l'Europeu de Budapest./El Barça ha arribat aquest matí de Pequín després d'una setmana de gira per l'Àsia.

Aquest dilluns ha fet quatre anys que va entrar en vigor l'Estatut, sense que se sàpiga encara què passarà amb els preceptes que el Tribunal Constitucional va sentenciar que no s'ajustaven a la Carta Magna. L'efemèride ha passat bastant desapercebuda institucionalment perquè ni tan sols el Govern de la Generalitat ha programat un acte per commemorar aquest quart aniversari. Els partits que donen suport al Govern, tret d'Esquerra Republicana, confien que es podran recuperar la majoria d'aspectes retallats, mentre l'oposició és partidària de passar pàgina.

Recuperación del embalse d'Ivars Vila.sana, tras ser desecado en el año 1951 por orden gubernamental para convertirlo en terrenos agrícolas. Se han diseñado varios itinerarios alrededor de la laguna para los visitantes (09/08/10).

El segrest més llarg al Sahel. Albert Vilalta i Roque Pascual porten 253 dies en captiveri.

Moscou envoltada pel fum. Els passatgers que arriben a la capital russa diuen que és impossible passejar-hi.

De professió, DJ. Dos festivals reuneixen a Barcelona disc-jòqueis d'arreu del món.

Los aficionados a las fiestas del "correbous" de Tarragona temen que la prohibición de las corridas de toros en Cataluña les pase factura. Quieren que la Generalitat apruebe una ley para blindar estas tradiciones. Las protectoras están en contra porque no defienden los derechos de los animales (07/08/10).

Negociacions trencades. Els controladors aeris han de decidir si retiren la convocatòria de vaga.

Barcelona, capital del dance. Els dos festivals d'aquest cap de setmana extremen la seguretat.