Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Generalitat no té previst introduir canvis i continuarà aplicant íntegrament la Llei d'Acollida aprovada pel Parlament l'abril passat perquè creu que és la millor manera de garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats. Aquest dimecres n'hem parlat amb la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, després que aquesta hagi decidit presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'article que consagra el català com a llengua preferent d'acollida per als immigrants.

Saura convoca les parts. El govern es reunirà amb els implicats en el "Top Manta".

Fer quilòmetres per anar als toros. Béziers, a França, i altres localitats, s'ofereixen per celebrar corrides.

Lladres de cables. Cada vegada són més freqüents els robatoris a Girona.

Apostes oposades. El Barça confia en un equip fet i el Madrid fa un altre fitxatge, Ozil.

El pèndol, un mes després. Acaba la recollida de proves i comencen a desmuntar-lo

Comencen a desmuntar el Pèndol del Tibidabo un cop acabada la recollida de proves. Avui fa un mes de l'accident en què va morir una menor i tres més van quedar ferits. Les investigacions que hi ha en marxa encara han d'aclarir exactament les causes de la tragèdia.

França vol les corrides catalanes. Béziers s'ofereix a acollir-les arran de la prohibició del Parlament de Catalunya

La població de Beziés, a França, està disposada a acollir les corrides de toros de Catalunya. L'alcalde d'aquesta població vol reunir-se ara amb les entitats taurines de Barcelona, que ja han rebut altres propostes semblants.

Bojos pel coure. Creixen els robatoris de cable telefònic en alguns pobles gironins.

Creixen els robatoris de cable telefònic i elèctric als pobles gironins, amb l'objectiu de vendre després el coure. Els episodis de les darreres setmanes han deixat incomunicades centenars de persones i han malmès l'enllumenat public.

Primer objectiu: la Supercopa.El Barça espera que els internacionals i el millor Messi liderin la remuntada.

El Barça confia en el retorn dels internacionals per remuntar el 3 a 1 contra el Sevilla a l'anada de la Supercopa. Ibrahímovic ja s'ha recuperat d'una faringitis i avui ha tornat a entrenar-se. NO ho ha fet Abidal, que és a França declarant davant la federació sobre la rebel·lió al Mundial.

L'accident de fa un mes a l'atracció del Pèndol del Tibidabo ha passat factura al parc. Durant el mes de juliol el nombre de visitants ha caigut un 30% respecte el mateix mes de l'any passat. L'Ajuntament de Barcelona reconeix que cal actuar per recuperar la confiança dels usuaris i per això ha decidit revisar els protocols i els procediments de seguretat de la majoria d'atraccions. A l'accident hi va morir una noia i tres persones més van resultar ferides de diversa consideració.

Las asociaciones de comerciantes de El Vendrell y Calafell, el pueblo vecino que ha tomado la misma decisión, han pedido a los ayuntamientos que cumplan la ley.

Dos conciertos, lunes y martes a las 22.00 horas en los Jardines de Cap Roig, cerrarán un festival en el que han participado 24 grandes artistas. El precio de las entradas oscila entre los 70 y los 250 euros. Informa Alfredo Laín.

El conflicte del "Top Manta". Comerciants d'El Vendrell i Calafell volen negociar amb totes les parts.

Rebuig a la pujada d'impostos. Polítics i economistes critiquen la proposta de José Blanco.

Possible cas de violència masclista. Els mossos han detingut el company d'una dona que ahir va caure d'un quart pis.

Més reconeixements. Messi, Xavi, Piqué i Valdés opten al premi a millor jugador de la Champions.

Convergència i Unió i el Partit Popular han rebutjat frontalment l'augment d'impostos que el govern espanyol assegura que estudia aplicar en un futur no massa llunyà. Els economistes adverteixen que augmentar ara la pressió fiscal pot posar en perill la recuperació econòmica i que seria més eficaç lluitar contra l'evasió d'impostos i el frau fiscal. Des de l'inici de la crisi, a Catalunya gairebé tots els impostos s'han apujat, tret del de successions i donacions.

Comerciants indignats,Exigeixen que es compleixi la llei i que es persegueixi la venda il·legal

Comerciants del Vendrell i Calafell exigeixen que s'aturi la venda il·legal de productes en aquests municipis. Insisteixen en què permetre l'activitat dels top manta va contra la llei i dóna una mala imatge. Avui presentaran una queixa formal adreçada als 2 ajuntaments.

Tragèdia a Blanes.Detenen a un home per la mort d'unadona que va caure d'un quart pis

Els Mossos d'Esquadra detenen un home que podria estar relacionat amb la mort d'una dona ahir a Blanes. La víctima es va precipitar pel balcó d'un quart pis a un pati interior. Ara investiguen si la caiguda va ser o NO accidental.

Miguel Bosé a Perelada.El festival supera les xifresde públic de l'any passat

Miguel Bosé va tancar anit la vint-i-quatrena edició del festival de Perelada. Després d'un mes d'actuacions musicals i de dansa, el certamen abaixa el teló millorant les xifres de públic de l'any passat.

Objectiu: remuntar l'1 a 3-El Barça s'entrena de nou aquesta tarda per preparar la tornada de la Supercopa

El Barça torna aquesta tarda a entrenar-se per preparar la remuntada contra el Sevilla a la Supercopa. Els blaugrana hauran de superar l'1 a 3 del partit d'anada però aquest cop Guardiola podrà disposar de tots els seus homes.

Una mujer de origen marroquí ha muerto presuntamente a manos de su pareja en Blanes, Girona, según informa Radio Nacional. La víctima, de 42 años, ha sido hallada sin vida por las autoridades en el patio interior del edificio en el que residía tras caer desde el cuarto piso. Los mossos d'escuadra, que se trasladaron al lugar de los hechos la tarde del domingo, han detenido como sospechoso a la pareja de la mujer y han abierto una investigación para aclarar si se trata de un nuevo caso de violencia de género o un accidente.