Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Se trata de SUGAITZ IZAGUIRRE AMESTOY, condenado a 7 años de prisión por integración en banda armada. Las fuerzas de seguridad lo han arrestado por una orden de búsqueda e ingreso en prisión de la Audiencia Nacional. Izaguirre fue detenido en el año 2003 en una operación contra el aparato de captación de ETA, y se le relacionó con el "comando Basajaun" de ETA. En esta operación, coordinada por la Comisaría General de Información, han participado agentes de San Sebastián, Barcelona y Tarragona.

La Ministra de Medio Ambiente ha señalado que la media de incendios está "por debajo" de los últimos diez años, aunque se temía lo peor, sobre todo en Cataluña porque las nevadas de febrero en Girona dejaron muchos bosques destrozados. Sin embargo hasta ahora sólo han ardido 500 hectareas, casi siete veces menos que el año pasado.

Conflicte desbloquejat. Els controladors aeris i AENA segellen l'acord.

Problemes al metro. La L9 i la L10 tancaran aquesta nit a las 12 per solucionar l'avaria.

L'endemà de la tempesta. Ingressat a la UCI un home com a conseqüència d'un llamp.

L'hora de la veritat. El Barça a escena a Sevilla en un partit marcat per la falta d'efectius.

Hoy la inestabilidad se desplaza a la Comunidad Valenciana y a Murcia donde pueden acumularse hasta 40 litros por metro cuadrado en tan sólo una hora. También puede llover con intensidad en Andalucía oriental, este de Castilla la Mancha, Teruel, litoral de Cataluña y sur de Baleares.Según las previsiones, esta situación de lluvias fuertes irá remitiendo en el transcurso de mañana sábado. Y atención también al viento en Canarias; puede soplar con rachas de hasta 80 kilómetros por hora.

Tempestes d'estiu. Les pluges d'ahir al vespre van deixar fins a 78 litres/m2

La línia 9 encara no funciona. El conseller Nadal vol "llegir la cartilla" a Siemmens.

Apagada del març. Els ramaders creuen que declarar-la de causa major els perjudica.

Trencaclosques per Guardiola. L'obligació de jugar amb set jugadors del primer equip complica l'alineació del Barça.

La Generalitat li ha obert un expedient informatiu a l'empresa que s'encarrega de gestionar el servei informàtic de les línies 9 i 10 del metro de Barcelona, després de l'avaria en el sistema de conducció automàtica dels combois, que les ha deixades parcialment fora de servei durant més de dos dies. Es culmina així una setmana en què també problemes informàtics han causat nombroses dificultats als usuaris del Bicing.

Els preus baixen 3 dècimes a Catalunya el juliol, i 4 al conjunt de l'Estat. La inflació interanual supera el 2%.

Alerta a tot el món per l'atur entre els joves. Un informe de l'OIT diu que el 13% dels que estan en edat de treballar no troben feina.

Els equips d'emergència demanen llums blaves perquè no els confonguin amb els camions de la neteja.

Una nena de 7 anys ha resultat ferida quan l'embarcació en la que navegava amb els seus pares i uns amics s'ha incendiat.

Consentir els Top Manta és un disbarat i una irresponsabilitat diuen els comerciants catalans.

Els Mossos desarticulen una xarxa organitzada que cada mes introduïa a Catalunya 1200 k.d'haixix.

La Generalitat ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes dels problemes al funcionament del metro.

No ha estat una bona tarda pels nedadors espanyols al Campionat Europeu de Budapest: cap medalla.

Els pilots del Mundial tornen aquest cap de setmana, al circuit de Brno, a Txèquia.

Les festes del Barri de Gràcia comencen diumenge. Els veïns aquests dies estan força enfeinats en perfilar els darrers preparatius.

Els preus van baixar 3 dècimes a Catalunya el juliol i una dècima més al conjunt de l'Estat. La inflació interanual se situa al voltant del 2%. Les dades del juliol venen condicionades per les rebaixes de roba i calçat i l'entrada en vigor de la pujada de l'IVA./L'atur juvenil és un problema a tot el món. Segons l'OIT, el 13% dels joves en edat de treballar estan sense feina./Una associació de Lleida ha presentat al.legacions contra la prohibició d'usar el vel integral a les dependències municipals./Els comerciants catalans consideren que tolerar els Top-manta és un disbarat i una irresponsabilitat. La Confederació Catalana de Comerç diu que s'ignora la ilegalitat dels top manta i s'accepta l'explotació per part de màfies. No descarten accions legals./A l'Índia continua la recerca de la jove mallorquina desapareguda a la zona afectada per un allau de fang. L'ONU fa una crida a la comunitat internacional./Turisme de Barcelona té propostes gastronòmiques per als turistes./Els Mossos han desarticulat una xarxa organitzada que presumptament introduïa a Catalunya 1.200 quilos de haixix cada mes./Les estacions de Bon Pastor, Can Peixauet i Llefià no funcionen i el trajecte es cobreix en autobusos./Els 14 jugadors del Barça que, ahir, van jugar amb les seves seleccions han tornat sense problemes físics./L'Espanyol va perdre ahir davant l'Sporting de Gijón./A l'Europeu de Budapest, dues catalanes aspiren a medalla aquesta tarda. Erika Villaécija a la final dels 800 lliures i Mireia Belmonte a la dels 200 estils. Marina Garcia, la nedadora de 16 anys del Mediterrani, s'ha classificat per a les semifinals dels 200 braça./Fins a finals d'agost, cada dimecres al vespre, a la Caseta del migdia, hi trobem "Sardines i Rumba", una de les propostes més originals d'aquest estiu.

L'IPC va baixar tres dècimes al juliol a Catalunya però en l'últim any la inflació ha crescut més d'un 2%. La pujada de l'IVA va encarir durant el mes de juliol l'electricitat, el gas i els cotxes, mentre que les rebaixes van fer que baixessin principalment els preus de la roba i el calçat. Els sindicats avisen que si la inflació continua pujant en els propers mesos no acceptaran que es congelin els salaris.

Els contraladors reprenen les negociacions amb AENA a les cinc de la tarda/300 mil musulmans comencen el ramadà a Catalunya/El govern veu raonable la proposta d'Ajuntaments com el d'El Vendrell i Calafell de pactar amb els venedors ambulants/Diverses activistes dels drets humans es queden a Espanya com a refugiats polítics durant mig any./De cara a les eleccions dela tardos, els partits fan les seves propostes respecte l'Estaut./Acord entre els top-manta i els Ajuntaments d'El Vendrell i Calafell perquè venguin lluny de les botigues i sense pressió policial./ L'OMS dona per tancada la grip A./Iniesta diu que el gol que va fer campiona Espanya no l'ha canviat./Erika Villaécija, amb opcions de medalla demà a la final dels 800 metres lliures./Mariza va presentar anit el seu darrer disc a sant feliu de Guixols./Els blaugranes jugaran pocs minuts avui amb Mèxic.

La conselleria d'Interior diu que comprèn la decisió dels ajuntaments de Calafell i El Vendrell de tolerar la venda ambulant de productes al carrer, l'anomenat "top manta", a canvi de reubicar aquests venedors per no perjudicar els comerços del municipi. El conseller Joan Saura assegura que és un tema que poden regular els ajuntaments, però ha avisat que això no impedirà que els Mossos d'Esquadra segueixin fent la seva feina.