Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El juez encargado de validar las identificaciones de nueve de las 13 víctimas del accidente de Castelldefels ha descartado los resultados de dos de ellas por el estado en el que se encuentran los restos.

Por otro lado, según ha adelantado Radio Nacional, este viernes se han hecho públicas las identidades de seis de los fallecidos, tres ecuatorianos, un colombiano y dos bolivianos. Hay además una séptima víctima cuya familia ha preferido no dar su consentimiento para hacer pública su identidad.

Última hora del trágico accidente ocurrido en Castelldefelds la noche de San Juan. Información en directo del estado de los heridos y de cómo avanzan las investigaciones.

Se ha creado en Montserrat una serie de documentación para favorecer la visita de las diferentes ermitas de la montaña y los caminos que las enlazan.

Barcelona celedbra este fin de semana el día del orgullo Gay.

Avui en aquesta mateixa estació de Castelldefels-Platja hems captat aquesta imatge: una noia creua la via tot i que ha de superar un bon desnivell. Els memebres de seguretat de l'estació l'atures i li passen les dades als Mossos d'Esquadra i sembla que la multaran. Ha pasat 36 hores després del tràgic accident en que han mort 13 persones.

Les anàlisis forenses han permès identificar 9 de les víctimes mortals de l'atropellament ferroviari de Castelldefels i tots són d'origen llatinoamericà: 5 són de nacionalitat equatoriana, 2 de Bolivia i 2 de Colòmbia.És previst que avui n'identifiquin 3 més. El morts ja són 13. Els equips d'investigació continuen reunint i analitzant proves sobre l'accident però cada cop pren més força la idea que va ser a causa d'una greu imprudència. Segons ADIF, l'estació compleix totes les normatives. L'Ajuntament de Castelldefels, però, ja s'havia mostrat preocupat per la mobilitat a l'estació durant l'estiu i ho havia comunicat a Adif.Avui, en aquesta mateixa estació hem trobat aquesta imatge, una noia no s'ho pensa gaire i, com veiem, travessa la via i això que ha de superar un cert desnivell. Els membres de seguretat de l'estació l'han retingut i els Mossos d'Esquadra li han pres les dades. Ara estudien si la multen. Dels 14 ferits en l'accident, 10 continuen hospitalitzats en diferents centres de l'àrea metropolitana de Barcelona. Evolucionen favorablement però encara en queden 3 en estat crític. Aquest accident també ha deixat 13 víctimes mortals... al principi s'havia dit que eren 12 però els primers treballs dels forenses han fet augmentar la xifra Les restes les analitzen a la Ciutat de la Justícia i, de moment, n'han identificat 9 persones. El jutjat de guardia de Gavá encara no ha obert la caixa negra del tren i la investigació se centra a revisar la senyalització de l'estació. ADIF assegura que l'estació Platja de Castelldefels cumpleix totes les condiciones de seguretat i mobilitat. Aquest ultim punt ha creat controversies dins de l'ajuntament. Segons hem pogut saber ERC va plantejar a dos plens municipals, el 26 de novembre i el 29 d'abril, les aglomeracions i allaus humanes que hi podria haver a l'estació les nits de l'estiu. L'alcalde Joan Sau, va traslladar aquesta inquietud a ADIF./Els treballadors de renfe fan vaga i això afecta 43.000 passatgers d'arreu de l'Estat./Estiu amb menys obres a Barcelona per les retallades pressupostàries.Les de l'AVE i les de l'accés per l'avinguda Meridiana, es mantene i s'allargaran fins a finals d'agost./La selecció espanyola es juga, aquest vespre i davant Xile, el pas als vuitens de final del Mundial.

Ya han identificado a 9 de las víctimas mortales por el atropello de un tren en Castelldefels. Cinco son ecuatorianos, dos bolivianos y dos colombianos. Son 13 las personas muertas y no 12 como se dijo en un principio y según los forenses será complicada la identificación de esta última víctima. Y hay 3 heridos que siguen en la UCI. Casi todos son sudamericanos porque iban a la fiesta latina convocada en la playa coincidiendo con la verbena de San Juan. Las primeras investigaciones refuerzan la idea de que la causa del accidente fue una imprudencia, habitual según muchos viajeros.

Se trata de una mujer y ocho hombres todos de origen latinoamericano.En la ciudad de la Justicia de Hospitalet siguen las labores de forenses y policía científica para poner nombre y apellidos a los restos encontrados en la estación de Castelldefels. Un trabajo que es prioritario pero muy lento.

Els 13 morts i 14 ferits de l'atropellament mortal de la nit de Sant Joan a l'abaixador de Castelldefels Platja no han estat prou perquè els usuaris d'aquesta estació aprenguin la lliçó. RNE ha estat testimoni de què la gent continúa travessant les vies, en comptes de fer servir el pas subterrani. Una jove estrangera ha estat sancionada avui, a la mateixa estació de Castelldefels Platja, per creuar les vies.

Mentrestant, continuen les tasques d'identificació de les víctimes mortals, a l'Institut de Medecina Legal de la Ciutat de la Justícia, de l'Hospitalet. Ja n'hi ha nou d'identificats, tots ells sud-americans. Pel que fa als ferits, tres continuen en estat crític.

Los forenses han identificado hasta ahora a 9 de las 13 víctimas mortales de Castelldefels. El estado de los cuerpos hace muy difícil los trabajos de reconocimiento. Las familias esperan en una sala habilitada en la Ciudad de la Justicia. Montserrat Tura, consejera de Justicia de la Generalitat, ha dicho en Rado 5 que las familias están 'impacientes y colaboradoras' (25/06/10)

Aquest matí els pèrits inspeccionaven el tren Alaris que va envestir els joves. El jutge ha autoritzat traslladar-lo des de Castelldefels a l'estació de Vilanova i la Geltrú, per investigar les causes de l'accident. El tren anava a 139 kmh.El conductor està en estat de shock i ha donat zero en les proves d'alcoholèmia./Eren 2/4 d'11 de la nit. Un comboi de Rodalies s'atura a l'estació Platja de Castelledefels i un nombrós grup de gent baixa per celebrar la revetlla de Sant Joan prop del mar. Molts decideixen creuar les vies./16 dotacions de bombers i diverses patrulles dels Mossos es desplacen fins al lloc dels fets. També ho fa Protecció Civil i la policia científica./ D'una banda hi ha la investigació judicial. El jutge serà qui investigui el contingut de les caixes negres del tren.Renfe i Adif obriran conjuntament una comissió d'investigació interna./Al Centre Cívic Frederic Mompou de Castelldefels hi ha instal·lat des d'anit el dispositiu d'ajuda als familiars de les víctimes./També han resultat ferides 14 persones que han estat traslladades a diversos hospitals catalans. Entre els ferits, n'hi ha tres en estat crític, tots tres amb politraumatismes, un dels quals d'extrema gravetat. Es tracta d'una dona de 25 anys que està ingressada a l'Hospital de Bellvitge, de l'Hospitalet. La resta de ferits que tenen entre 16 i 26 anys evolucionen favorablemente./A la Ciutat de la Justícia, on es troba l'Institut de Medicina legal de Catalunya, hi han traslladat les restes de les víctimes per identificar-les./Les mostres de condol han arribat d'arreu./A les 12:40 del migdia s'ha restablert la circulació de trens a l'Estació de Platja de Castelldefels./Milers de persones han triat la platja per passar la nit més curta de l'any. Les fogueres i els petards han tornat a ser els protagonistes de la nit./Al Mundial de Sud-àfrica, la selecció espanyola ha canviat de plans i finalment viatjarà aquesta tarda a Pretòria, on demà es juga el pas als vuitens davant Xile.

Los forenses siguen trabajando en la identificación de los fallecidos en el accidente de Castelldefels. Sólo 9 de los 13 cadáveres han sido reconocidos. Una veintena de forenses acompañados de policías científicos integran el equipo de reconocimiento. En Radio 5 hablamos de las dificultades de identificación con el médico forense de la Universidad del País Vasco, Rafael Alcaraz (25/06/10)

El alcalde de Castelldefels, Joan Sau, ha dicho en el programa 'En días como hoy' de RNE que el municipio trata de "recuperar la normalidad", aunque "el sentimiento de conmoción y consternación tardará en desaparecer" tras el atropello ferroviario que ha dejado 13 fallecidos y 14 heridos. Sau ha deseado que los trabajos de identificación concluyan pronto para acabar con el sufrimiento de las familias y que los heridos se recuperen lo más rápido posible. (25/06/10).

Los forenses han trabajado toda la noche y siguen en ello para tratar de identificar todos los cuerpos del accidente ferroviaro de Casteldefells, que acabó con la vida de 13 personas y dejó 14 heridos la noche de San Juan. (25/06/10).