Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Pleno del Tribunal Constitucional se ha reunido esta tarde para continuar sus deliberaciones sobre la séptima ponencia de sentencia del Estatut de Cataluña, que según algunas fuentes habría sido modificada por la presidenta del tribunal María Emilia Casas, en busca de más consenso. Casas intenta así evitar la votación por artículos.

La banda norteamericana Aerosmith está celebrando sus 40 años con una gira mundial. Anoche tocó en Barcelona, en el único concierto que dará en España.Fueron dos horas de actuación, en un Palau Sant Jordi a rebosar: 40.000 personas pudieron escuchar en directo algunos de los temas más exitosos del grupo.

Ante la imposibilidad de renegociar con las entidades financieras una deuda de casi mil ochocientos millones de euros. Este es el tercer concurso de acreedores más importante, después de los de Martinsa y Habitat.

Els magistrats de TC estan reunits avui amb un únic punt a l'ordre del dia: l'Estatut. La sentència sembla que, ara sí, pot ser imminent./Els advocats han renunciat a defensar Millet./Al cas Hotel, el director del consorci del Palau, Joan Llinares, s'ha declarat disposat a col·laborar amb la justícia.Avui ja participen a l'interrogatori els advocats dels veïns de la zona, que fa anys que van denunciar el projecte./ A la comissió parlamentària, Mariona Carulla, presidenta de la Fundació del Palau ha dit que no té constància de cap desviament de fons./Aquest migdia també ha declarat l'ex directora general de la Fundació del Palau, Rosa Garicano: ha assegurat que hi havia patrocinis que ella no controlava./Les darreres informacions que han arribat al jutge Solaz confirmarien que Millet repartia comissions del 4% per l'adjudicació d'obres públiques i que CDC n'hauria rebut una part. S'ha trobat en els ordinadors de les secretàries de Millet i Montull.CDC diu que si Mas compareix també ho han de fer consellers del tripartit o Montilla./Tècnics del Servei d'Ocupació visiten 8mil empreses que busquen treballadors per oferir-los persones aturades que tenen el perfil que necessiten./Milers de nens comencen avui les esperades colònies d'estiu./Pel que fa a l'atropellament ferroviari de la nit de Sant Joan, un dels ferits, una noia de 16 anys, ha rebut l'alta mèdica. En ontinuen ingressats 9./La principal promotora de Catalunya - SACRESA - ha demanat el concurs de creditors per un deute de 1.700 milions, un dels més grans de la història empresarial espanyola./El 94% dels alumnes han superat la selectivitat amb una nota mitjana d'un 6 amb 2./Jornada d'ahir del Mundial: el més destacat, els àrbitres, que van cometre errors.A l'Alemanya-Anglaterra, l'assistent no va veure un gol clar. A l'Argentina-Mèxic, l'italià Rossetti i els seus jutges de línia van donar per bo un gol que en fora de joc./Aquesta serà la darrera setmana de Joan Laporta com a president del Barça./Al Mundial de Motos ha començat el compte enrere pel Gran Premi de Catalunya del cap de setmana que ve.

El Ple del Tribunal Constitucional podria dictar sentència avui mateix sobre l'Estatut. Els magistrats es pronuncien sobre la ponència elaborada per la presidenta de l'alt triibunal, Mª Emília Casas, que podria comptar amb prou suports per tirar-la endavant, amb el seu vot de qualitat. Si, finalment, no hi ha acord avui, els magistrats procediran a una votació per blocs.

Cas que hi hagi una sentència negativa per a Catalunya, els partits advoquen per una resposta conjunta, però Duran i Lleida, de Convergència i Unió, ja ha avisat que aquesta resposta es veu dificultada per la persecució que els socialistes estan fent de la coalició nacionalista, pel Cas Palau.

La sorpresa de les últimes hores ha estat la renúncia de la defensa de Fèlix Millet, després de les informacions conegudes aquest cap de setmana, sobre el presumpte pagament de comissions a Convergència.

El TC es reunirà demà per resoldre els recursos de l'Estatut després de 4 anys de debats./160 professors de dret de les universitats catalanes ja han subscrit al manifest per defensar l'Estatut./El Periódico publica la tesi que Millet va pagar comissions durant els governs de CiU. /El Congrés ha obert les portes per celebrar, per primer cop, el dia de les víctimes del terrorisme, que a partir d'ara es commemora cada any./Comença a Toronto al Canadà la segona cimera en dos dies: la del G-20./Justícia dóna per tancades les tasques per identificar les víctimes de l'atropellament de tren de Castelldefels./El nou aeroport d'Alguaire, al Segrià, va camí de complir la previsió dels 50 MIL passatgers durant el primer any. Ja supera els 20 MIL usuaris./A Celrà hi ha una de les escoles més importants de dansa contemporània de Catalunya./A Arbúcies han fet la cinquena edició del POPARB./Ja està decidit el primer duel de quarts de final del Mundial. Uruguay es jugarà una plaça per les semifinals davant Ghana. Al Gran Premi d'Holanda, Jorge Lorenzo va guanyar.Dani Pedrosa, segon./A Wimbledon, Nadal ja és a vuitens./Barcelona ha celebrat el dia del Orgull Gai.

El juzgado de Gavà (Barcelona) que lleva las investigaciones del accidente ferroviario de Castelldefels ha confirmado este sábado que los forenses han establecido que son finalmente 12, y no 13, las víctimas mortales del atropello, que ya han quedado identificadas a la espera de contrastar el ADN de una joven rumana. En concreto, las víctimas mortales del atropello son siete ecuatorianos, dos bolivianos, dos colombianos y una rumana. Varios centenares de latinoamericanos, principalmente ecuatorianos que portaban claves blancos y velas, han participado hoy en Barcelona en una concentración en homenaje a las doce personas fallecidas en el accidente de tren en Castelldefels (Barcelona) en la noche del pasado miércoles (26/06/2010)