Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pende de un hilo la convocatoria de la huelga de los vigilantes de los controles de seguridad del aeropuerto del Prat de Barcelona. Sobre la mesa tienen la propuesta de la empresa que parece no ha convencido a los sindicatos. Las horas se acaban para desbloquear un conflicto laboral que podría desembocar en un paro indefinido desde este viernes, en plenas vacaciones.

Cop de porta de Pedro Sánchez als independentistes. Després de trobar-se avui amb el Rei, el líder del PSOE ha deixat clar que NO vol dependre de les forces independentistes... NI per una investidura NI per a una possible legislatura.

I a Catalunya, creuament de retrets entre partits i entitats sobre quina és l'estratègia a seguir i la intrervenció d'uns i altres en l'escena política. Avui hem sentit la presidenta de l'Assemblea carregar contra les paraules de Joan Tardà... i dards creuats del PP i Ciutadans cap a Societat Civil Catalana.

Els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat mantenen la vaga indefinida convocada a partir de divendres.

Al complex central dels Mossos, a Sabadell, en tenen una cinquantena. Participen en operacions de recerca de drogues, d'explosius i de rescat de persones.

Ha nascut al Pallars Sobirà, a Lleida, en el centre de recuperació de fauna de MonNatura Pirineus.

És el primer linx que hi neix en cent anys. Aquesta cria, un mascle, va nèixer el passat 28 de maig de dos progenitors que són en captivitat des de fa més d'una dècada. El linx boreal es més gran que el lix iberic... i al Pirineu fa anys que es va extingir.

L'Espanyol és a Suïssa, on demà juga contra el Lucerna l'anada de la tercera ronda de la Lliga Europa. Ho podria fer amb Matías Vargas, que ja té la documentació per poder jugar i debutaria en partit oficial. A Suïssa hi tenim en Lluís Torres amb l'última hora de l'expedició blanc-i-blava.

I aquesta matinada, el Barça jugarà a Miami el quart partit de pretemporada contra el Nàpols. Més enllà del matx, el focus és en les entrades i sortides. El club blaugrana mira de tancar la sortida de Coutinho a Anglaterra... pas previ a poder fitxar el també brasiler Neymar.

Felip VI ha rebut Pedro Sánchez al Palau de Marivent, a Palma./ La vicepresidenta del Govern criticava Unides Podem, a qui acusava de voler només els càrrecs i qualificava de disbarat la proposta del PP de presentar un candidat alternatiu a Sánchez.

Partits i entitats s'esbatussen públicament sobre les estratègies a seguir. Els uns s'acusen als altres de voler interferir en l'escena política. Avui hem sentit la presidenta de l'Assemblea carregar contra les paraules de Joan Tardà i dards creuats del PP i Ciutadans cap a Societat Civil Catalana.

No hi ha hagut acord en l'últim intent de mediació entre l'empresa Trablisa i el comitè d'empresa dels vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport./ Els qui ja segur que no fan vaga el 15 d'agost és el personal de terra d'Iberia

La plataforma d'afectats pel top manta al port de Barcelona demana que s'ampliï el dispositiu de vigilància fins la mitjanit.
A una plaça de Sort els comandaments a distància i les portes metàl·liques no funcionaven pel desfibrilador extern que hi havia a la zona.

L'Espanyol ja és a Suïssa on demà juga contra el Lucerna l'anada de la tercera ronda de la Lliga Europa.

Avui el Barça jugarà a Miami el quart partit de pretemporada contra el Nàpols
 

Sense acord a la reunió de mediació en el que era un últim intent d'evitar la vaga indefinida dels vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat./ Els qui ja segur que no fan vaga el 15 d'agost és el personal de terra d'Iberia
Felip VI ha rebut Pedro Sánchez a Palma
Partits i entitats s'esbatussen públicament sobre les estratègies a seguir. Els uns s'acusen als altres de voler interferir en l'escena política. Avui hem sentit la presidenta de l'Assemblea carregar contra les paraules de Joan Tardà./ El fins fa poc president de SCC i exmilitant del PP, Josep Ramon Bosch, ha constituït avui legalment la Lliga Democràtica com a partit polític
Minut de silenci en senyal de dol per la mort de la dona de l'Hospitalet de Llobregat presumptament a mans de la seva exparella.
El servei de primera acollida de la Generalitat ha triplicat aquest 2019 les tramitacions d'ajudes a persones migrades respecte tot el 2018. Cada vegada són més les persones migrades que volen conèixer quins són els seus drets i deures en arribar a Catalunya
La massificació i el problemes relacionats amb els pisos turístics LEGALS són més evidents a l'estiu. L'Ajuntament vol posar-hi fi per això té en marxa un sistema de mediació entre veïns i turistes. En set mesos han resolt 238 conflictes recuperant la convivència entre les parts.
Feia dies que en una plaça de Sort, a Lleida, els comandaments a distància i les portes metàl·liques no funcionaven. El fenomen havia arribat a provocar, fins i tot, que alguns comerços de la zona no poguessin obrir. Avui, s'ha conegut l'origen d'aquest estrany fet: un desfibrilador extern que hi havia a la zona.
A la catedral de la Seu d'Urgell es representa aquests fies EL RETAULE de Sant Ermengol

Vaga aeroport: sense acord entre els treballadors dels controls de seguretat i l'empresa
Primera acollida: es tripliquen fins prop de 5.900 les peticions de l'any passat per part de persones migrades
Pisos turístics: el sistema de mediació entre veïns i turistes de l'ajuntament ha resolt 238 conflictes en 7 mesos
Plats forts: l'Espanyol ja és a Lucerna carregat d'il·lusió. Piqué creu que Neymar s'ha de mullar si vol tornar

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa Trablisa estan citats de nou aquest matí a una reunió de mediació intentaran evitar la vaga indefinida convocada a partir de divendres. L'Estat ha dictat uns serveis minims del 90% i el comitè de vaga els titlla d'abusius.

La Generalitat convoca un minut de silenci per condemnar l'ultim crim masclista a Catalunya; la mort d'una jove de 21 anys dissabte passat a l'Hospitalet de Llobregat per les ferides que li va provocar la seva ex parella. Aquest dimarts mig centenar de persones s'han aplegat davant l'ajuntament del municipi per condemnar els fets.

De la política el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, no té previst reunir-se amb el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, pres a Lledoners. La Moncloa creu que una trobada d'aquest tipus no encaixa amb la ronda de contactes que manté amb la societat civil.

En els propers minuts els parlarem també del primer exemplar de linx boreal que neix al Pirineu de Lleida des que l'espècie desaparegués d'aquesta zona fa mes d'un segle.

En clau esportiva, l'Espanyol es desplaça cap a Suissa per enfrontar-se demà al Luzerna encara en fase previa de l'Europa League. Mentre el Barça prepara a Miami un amistós contra el Nàpols i està pendent de la possible sortida de Coutinho.
 

Pedro Sánchez continua la seva ronda de contactes amb la societat civil per desenvolupar una proposta de govern. Al matí, s'ha trobat amb 6 associacions educatives.

I, posteriorment des del govern en funcions, han assegurat que estan disposats a actualitzar la reforma educativa quan el projecte arribi al Congrés. Les reunions han seguit després amb entitats que lluiten contra la despoblació. Amb elles, Sánchez ha parlat de mesures per abordar el repte democràtic. Aquesta tarda la trobada ha estat amb col·lectius contra la desigualtat social.

De seguida desenvolupem aquestes i d'altres notícies d'aquest dimarts. Comencem

El Govern ha decretat serveis mínims del 90 per cent en la vaga indefinida dels vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat que ha de començar divendres.
Crítiques del dirigent republicà Joan Tardà cap a l'ANC, i de Junts cap a Esquerra. I entre els constitucionalistes, dards de Ciutadans al PSC i cop de porta a la proposta del PP per anar plegats a unes possibles eleccions catalanes.
I cop de porta també del PSOE a la petició d'Omnium Cultural que Pedro Sánchez, inclogui en la ronda de contactes que està duent a terme una entrevista amb Jordi Cuixart.
Detingut el presumpte autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un home fa dues setmanes a Barcelona./El detingut acusat de matar la seva exparella dissabte a l'Hospitalet de Llobregat declari davant el jutge, continua a la comissaria dels Mossos d'Esquadra
L'os Gloiat continua sent eix de polèmica. El seu alt nivell de depredació l'ha portat ja fins a la banda del Pirineu aragonès
Tàndem de luxe anit: Jordi Savall i Carlos Núñez al festival de la Porta Ferrada

El Govern ha decretat uns serveis mínims del 90 per cent en la vaga indefinida del personal dels controls de seguretat de l'aeroport
Retrets creuats entre els independentistes, hem sentit crítiques del dirigent republicà Joan Tardà cap a l'ANC, i de Junts a Esquerra pel seu paper al Congrés.
Cop de porta del Govern a la petició d'una reunió entre Jordi Cuixart i Pedro Sánchez. La portaveu Isabel Celaá creu que està fora del sentit de la ronda de contactes per la investidura
El detingut acusat de matar la seva exparella dissabte a l'Hospitalet de Llobregat ha de declarar davant el jutge: continua a la comissaria dels Mossos./ També és al calabós el presumpte autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un home el 25 de juliol a la plaça Folch i Torres del Raval.
La Vall d'Hebron és el primer hospital d'Espanya que ha fet un trasplantament de fetge per tractar l'encefalopatia mitocondrial gastrointestinal, una malaltia rara que provoca mort prematura. L'operació permet frenar l'evolució de la malaltia.

A L'Informatiu hem parlat amb alguns membres de la petita ONG, Elàstic Family, que cada any viatja al Senegal on ja han operat més d'un miler de persones./ El vaixell de l'ONG Open Arms continua esperant un port segur on desembarcar els 121 migrants rescatats del Mediterrani
Investigadors de la URV cerquen la manera d'introduir insectes a la dieta mediterrània
Barcelona té, des d'avui, un nou gran espai multijocs al Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera.
Homenatge a la música celta anit al Festival de Porta Ferrada de la mà de Jordi Savall i Carlos Núñez.

Vaga Aeroport: el Govern decreta uns serveis mínims del 90% als controls de seguretat
Més retrets: Tardà critica el paper de "contrapoder" de l'ANC i JxCat veu a ERCc amb ganes "d'assemblar-se a CiU"
Crim masclista: l'acusat de matar la seva exparella tenia una ordre d'allunyament de la víctima
Vall d'Hebron: trasplantament de fetge pioner a Espanya per tractar la malaltia de MNGIE
No val a badar: l'Espanyol no es refia del Lucerna suïs i el Barça aterra a Miami sense Messi però amb ganes d'agradar
Dimarts xafogós a la costa i molt càlid a tot l'interior

Una noia de 21 anys ha mort pressumptament per les ferides que li va provocar la seva ex parella, un jove de 22 anys que està detingut a l'espera de passar a disposició judicial. L'arrestat tenia una ordre d'allunyament per denuncies previes.

L'Ajuntament de Barcelona ha inspeccionat prop de 200 comerços i ha detectat fins a un 40 per cent d'incompliments de la normativa.

Ens aproparem també al servei de bany adaptat que ofereixen les platges de la capital catalana a les persones amb mobilitat reduida, i repassarem les recomanacions de protecció bàsiques per aquells que treballen a l'aire lliure en dies de calor intensa.

En clau esportiva Messi es lesiona i es perd la gira del Barça pels Estats Units.

L'ultim cas de violència masclista a Catalunya s'ha cobrat la vida d'una jove de 21 anys. La noia ha perdut la vida per les ferides que pressumptament li hauria provocat la seva ex parella. Els fets han passat a l'Hospitalet de Llobregat. El pressumpte autor de l'homicidi, un jove de només 22 anys, es troba detingut i a l'espera de passar a disposición judicial. Sobre ell pesava una ordre d'allunyament.

En clau política, el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, demana una reunió a Pedro Sánchez. En una carta des de Lledoners diu que vol que Omnium Cultural sigui inclosa dins la ronda de reunions que Sánchez ha iniciat amb entitats de la societat civil recorda que la seva és la major entitat civica cultural de l'Estat i assegura que vol explicar-li entre d'altres coses el sentit de l'expressió "Ho tornarem a fer" que va dir en el seu al.legat final al judici del Suprem.

L'Ajuntament de Barcelona insta al Congrés dels Diputats a crear una comissió d'investigació per esclarir quina relació hi havia entre l'imam de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils, amb el CNI.

En clau esportiva, Leo Messi, es lesiona en el primer entrenament conjunt del Barça i es perd la gira pels Estats Units. 


 

Pedro Sánchez torna a intentar la investidura i avui ha représ els contactes amb organitzacions socials buscant pressionar Pablo Iglesias.
La CUP s'obre a negociar els pressupostos sempre que JperCat i ERC es comprometin amb el dret a l'autodeterminació
Els CDR han llençat escombraries davant les seus del Pdecat i d'ERC a Lleida, Terrassa, Vic o Tarragona, consells comarcals de l'Anoia i de l'Alt Penedès: diuen que independentistes no treballen per fer efectiva la independència.
El Govern català permetrà que els funcionaris de la Generalitat puguin treballar dos festius estatals, si ho escullen voluntàriament.
I avui hem conegut el que podria ser un nou cas de violència masclista. Es tracta d'una dona que dissabte va morir a l'hospital de Bellvitge després d'ingressar-hi ferida greu
A Lleida, el jutge ha decretat llibertat provisional i ordre d'allunyament d'un mínim de doscents metres pel detingut acusat d'agredir la seva exparella, embarassada i davant del seu fill de 5 anys.
El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat demanar al Congrés que impulsi una comissió d'investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost.
La lesió de Messi ha enfosquit les bones sensacions que va deixar la victòria del Barça ahir al Gamper davant l'Arsenal.
El tenor maltès Joseph Calleja que va debutar anit al Festival de Peralada on va entusiasmar al públic

El teatro presenta la obra dirigida por Juanjo Marín de la compañía L'Excèntrica. Los que vayan al Maldà encontrarán una versión diferente a la que ofrece Disney. L'Excèntrica busca los orígenes de la obra de James Matthew Barrie escrita en 1904