Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La primera jornada de huelga de los vigilantes de seguridad del Aeropuerto de Barcelona ha transcurrido con relativa normalidad. La antelación de los viajeros y el cumplimiento de los servicios mínimos han permitido que las colas que no hayan superado los 40 minutos en los accesos a la zona de embarque de las terminales T1 y T2.
Los trabajadores de la compañía Trablisa, encargada de los controles de seguridad del aeropuerto, han iniciado este viernes una huelga indefinida para reclamar mejoras salariales y laborales, en el que es el segundo paro que vive el aeródromo barcelonés en menos de dos semanas, después de la protesta que protagonizó a finales de julio el personal de tierra de Iberia.

El primer dia de vaga dels treballadors dels controls de seguretat del prat ha arrencat amb poca incidència, sense generar cues importants. 
Nova ronda de contactes de Pedro Sánchez
Jornada de molta calor avui a bona part de Catalunya. La Generalitat manté activat el nivell 3 del pla Alfa a 12 comarques per l'elevat risc d'incendi Forestal./ Diferents formes de la gent per combatre la intensa calor. Les autoritats aconsellen màxima prudència davant aquest episodi d'altes temperatures.
Rescat a Espot, al Pallars Sobirà. En el fons d'un barranc, els bombers han trobat el cos dissortadament sense vida del nen de 14 anys de nacionalitat holandesa que ahir va desaparèixer d'un càmping de la localitat on passava les vacances amb la seva família
L'Espanyol té peu i mig en l'última ronda de la fase prèvia de la Lliga Europa. 
El fitxatge de l'estiués el de Neymar. I una vegada més, Madrid i Barça es barallen pel brasiler
Per acabar, concert barroc de primeríssim nivell el que anit va oferir el Festival de Peralada

Hasta 185.000 pasajeros van a pasar hoy por el aeropuerto barcelonés coincidiendo con la primera jornada de huelga de los trabajadores que se encargan de los controles de seguridad. A pesar de ello la mañana está siendo tranquila y con menos colas de lo esperado.

Molts viatgers han seguit al peu de la lletra les recomanacions d'Aena d'arribar amb molt temps d'antelació, de fins a quatre hores abans, per assegurar-se poder agafar el vol
Nova ronda de contactes de Pedro Sánchez per mirar de tancar un acord de govern
Jornada de molta calor avui a bona part de Catalunya. La Generalitat manté activat el nivell 3 del pla Alfa a 12 comarques per l'elevat risc d'incendi Forestal.
La calor, com ara ens explicava en Sergi, s'està fent sentir i molt també a l'Alt Empordà.
Són imatges del rescat a Espot, al Pallars Sobirà, on aquest matí els bombers han trobat dissortadament el cos sense vida del nen de 14 anys de nacionalitat holandesa que ahir va desaparèixer d'un càmping de la localitat on passava les vacances amb la seva família
A Barcelona, menys pressió policial i més inserció laboral. És el que reclama a l'Ajuntament el sindicat de manters arran del dispositiu que fa una setmana que els impedeix instal·lar-se al centre i al front marítim de la ciutat.
L'Espanyol té peu i mig en l'última ronda de la fase prèvia de la Lliga Europa.
Concert barroc de primeríssim nivell al Festival de Peralada. L'Església del Carme va acollir anit la música barroca de Human Love, Love Divine. Dues de les millors veus espanyoles de música antiga, Núria Rial i Juan Sancho./ Aquesta nit el Festival de Peralada rep al tenor del bel canto romàntic per excel.lència, Juan Diego Flórez.

Vaga a l'aeroport: matí sense llargues cues. Molts viatgers s'han avançat i els serveis mínims s'han complert
Més contactes: Pedro Sánchez anuncia noves reunions amb tots els partits, inclosos els catalans
Calorada: les temporatures molt altes i risc elevat d'incendi gairebé a tot Catalunya
Les comarques de Ponent, conques interiors i Empordà són les regions on el termòmetre s'enfilarà més, amb màximes d'entre 37 a 40 graus
Victòria i presentacions: l'Espanyol encarrila l'eliminatòria amb el Lucerna i avui ha presentat Calero, el cinqué reforç

La vaga indefinida dels treballadors dels controls de seguretat a l'aeroport del Prat s'inicia sense problemes i amb molts viatgers --això sí-- que han anat amb antel.lació per assegurar-se que passen els filtres a temps i no perden el vol. Recordem que els serveis minims són del 90%.

Estem atents a la pujada de temperatures a Catalunya. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla INFOCAT i restringeix l'accés al Parc Natural del Montsant.

Parlem dels pisos de protecció oficial a Barcelona. L'Ajuntament ha detectat un 10% d'irregularitats bé perque estàn alquilats per més diners dels que tocaria, bé perque no hi viu ningú.

A Tarragona preocupació entre els veins del Parc Francolí després que s'hagi reactivat el projecte de Centre Penitenciari Obert.

Dels esports, l'Espanyol encarrila el passe a la quarta i última ronda previa de l'Europa League després de guanyar 0 a 3 al Luzerna.
 

Las primeras horas de la huelga indefinida que, desde esta medianoche, llevan a cabo los vigilantes de seguridad del Aeropuerto de Barcelona se están desarrollando con normalidad, sin que por ahora se registren aglomeraciones en los controles de acceso a las zonas de embarque.

La plantilla de Trablisa, la empresa que desde 2018 se encarga de los controles de seguridad de El Prat, decidió ayer por amplia mayoría, con 175 votos a favor y solo dos en contra, ir a la huelga para exigir mejoras salariales y laborales, tras fracasar las reuniones de mediación entre empresa y sindicatos.

Els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat fan des d'avui vaga indefinida després de rebutjar per aclaparadora majoria l'ultima proposta de l'empresa Trablisa. L'Estat ha decretat uns serveis minims del 90%.

La Generalitat activa la prealerta del Pla Infocat davant la previsió d'augment de les temperatures aquest divendres i el cap de setmana, el que fa que s'incrementi també el risc d'incendi. Des d'aquesta mitjanit està tancat l'accés al Massís del Montsant.

El govern de la Generalitat es disposa a retallar un 6% la despesa de les conselleries i empreses públiques excepte els serveis bàsics com l'educació, salut i les nòmines dels funcionaris. És una retallada que normalment es fa al novembre però que aquest any s'ha avançat i que afectarà empreses públiques com la corporació catalana de mitjans i Ferrocarrils de la Generalitat.

El jutge envia a la presó el jove de 22 anys detingut dilluns per pressumptament haver acabat amb la vida de la seva ex parella, una noia de 21 a l'Hospitalet de Llobregat.

En clau esportiva l'Espanyol encarrila el seu pase a quarta i última ronda pervia de l'Europea League en guanyar ahir per 0 a 3 contra el Luzerna suís encara queda el partit de tornada que es jugarà dijous vinent a Cornellà-El Prat.

els treballadors dels controls de seguretat de l'areroport del Prat aniran finalment a la vaga. És el què han decidit en una assemblea que s'ha allargat fins fa prop d'una hora... i ha acabat amb 175 vots a favor... i 2 en contra.

La Generalitat ha ordenat a les conselleries una contenció de la despesa... i a les empreses públiques amb autonomia financera, una retallada del 6%. Asseguren que ho fan per preservar els serveis públics i en no haver rebut la bestreta d'aquest 2019 en base al model de finançament. A més, la Generalitat no descarta demanar poder fer una emissió de bons per finançar-se, tot i que caldria que el govern central li autoritzés més marge de dèficit.

Pedro Sánchez continua amb la ronda de contactes... a la recerca d'un clima social que pressioni per a la seva investidura. La situació, però, no està gens clara.

L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat una dotzena de propietaris per ús fraudulent de pisos de protecció oficial... i n'ha expedientat 60 per irregularitats. L'objectiu, asseguren, recuperar-los per fer-ne un bon ús. També insten la Generaliat a complir les seves competències d'inspecció.

La pol·lució causa, com a mínim, un de cada tres nous casos d'asma infantil, que cada vegada es pateix a edats més primerenques. Ho sosté un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona dut a terme a 18 països europeus que assegura que gran part d'aquests casos es podrien evitar si es rebaixés la contaminació, sobretot a les ciutats.

Ser hiperlaxe, és a dir, tenir més flexibilitat de l'habitual, pot ser indicador de tenir més predisposició a patir ansietat. És el què confirmen investigadors de l'Hospital del Mar, que ara ho han comprovat en infants i adolescents

El Barça se n'ha sortit en el primer amistòs contra el Nàpols als Estats Units. Els de Valverde s'han imposat per a 2 a 1 amb una gran actuació del porter Neto. A Miami també es va viure el debut de Junior Firpo.

l'Espanyol afronta el partit d'anada de la penúltima eliminatòria prèvia de l'Europa League... al camp del Lucerna suís. Allà estarà molt present el record a Dani Jarque, l'etern capità que avui fa 10 anys va morir d'un atac de cor a Florència.

El juzgado de Violencia de Género contra la Mujer de la ciudad ha dictaminado que el presunto asesino de su expareja, una mujer de 21 años, ingrese en prisión provisional sin fianza acusado de un delito de homicidio. La juez también ha acordado retirar la patria potestad del procesado sobre el hijo que tenía en común con la víctima.
 

Atenció als qui hagueu d'agafar un avió perquè els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat voten avui en assemblea si demà van a la vaga indefinida./ A Ryanair els sindicats adverteixen que la companyia planeja tancar algunes bases, com la de Girona.
La Generalitat no descarta l'emissió de bons per finançar-se.
Les finances de la Generalitat també se'n ressentiran si no es formar govern. Pedro Sánchez continua amb la ronda de contactes
El presumpte assassí de la seva exparella ja és al jutjat de violència sobre la dona de l'Hospitalet de Llobregat.
L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat una dotzena de propietaris per ús fraudulent de pisos de protecció oficial.
L'Espanyol viurà avui una altra nit europea. A Lucerna estarà molt present el record a Dani Jarque. Avui fa 10 anys que el capità perico va morir d'un atac de cor a Florència.
Patti Smith va mostrar anit al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols que és tot un mite de la música

Els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat voten en assemblea si demà van a la vaga indefinida o no./ A Girona, els treballadors de Ryanair estan preocupats per si la companyia aèria irlandesa deixa aquest aeroport
8 ministres del govern en funcions tenen agenda pública. L'oposició ho considera la mostra definitiva que Pedro Sánchez no tracta realment de ser investit al setembre sinó que ja pensa en comicis al novembre.
El detingut acusat de matar la seva exparella a l'Hospitalet de Llobregat dissabte ja és als jutjats
L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat una dotzena de propietaris per ús fraudulent de pisos de protecció oficial.
La pol·lució causa, com a mínim, un de cada tres nous casos d'asma infantil. L'Institut de Salut Global de Barcelona assegura que gran part d'aquests casos es podrien evitar si es rebaixés la contaminació
Tenir més flexibilitat de l'habitual, el que es coneix com a hiperlaxitud, és indicador de tenir més predisposició a patir trastorn d'ansietat. A l'Hospital del Mar, ho han comprovat en infants i adolescents.
En temps de verema, s'allargarà, com a mínim, fins l'octubre.
Deu anys de la mort de l'etern capità, Dani Jarque, mentre l'equip aprofita les hores prèvies al partit contra el Lucerna./ El Barça se n'ha sortit en el primer amistòs contra el Nàpols als Estats Units.
Patti Smith va desprendre la seva llum anit al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Aeroport del Prat : els treballadors dels controls de seguretat voten si fan vaga indefinidia
Violencia masclista: el pressumpte assassí de l'Hospitalet ja és al jutjat de violència sobre la dona
Pisos protegits: l'Ajuntament de Barcelona snciona als propietaris per tenir-los buits o rellogats
Contaminació de l'aire: un de cada tres casos nous d'asma infantil es podran prevenir rebaixant la pol·lució 
No és un dia qualsevol: l'Espanyol, a punt d'endfrontar-se al Lucerna en el 10è aniversari de la mort de l'etern capità Jarque
Canvi radical aquest dijous, amb sol i un ambient més calorós

L'assemblea de treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat decideix avui si finament va o no a la vaga indefinida a partir de demà 9 d'agost. Avui sotmeten a votació l'última proposta de l'empresa, tot i que el comitè de vaga ja ha dit que no recull les seves principals demandes. Mentre Ryanair ha anunciat la intenció de tancar la seva base a Girona. Encara no hi ha data, però els sindicats ja han dit que es mobilitzaran el mes de setembre.

En clau política, el president en funcions, Pedro Sánchez, diu que no té previst reunir-se personalment amb Esquerra Republicana i Junts per Catalunya de cara a desbloquejar la investidura. Deixarà aquests contactes a la ortaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra. Ambtot Sánchez reitera que vol un govern que no estigui en mans del sobiranisme.

Pendent de passar a disposició judicial el jove de 22 anys detingut com a pressumpte autor de la mort de la seva ex parella de 21 anys dissabte a l'espai de diàleg que l'Ajuntament de Barcelona vol crear amb els manters. I un estudi d'ISGlobal de l'Hospita Clínic que apunta que el 33% dels nous casos d'asma infantil a Europa serien atribuïbles als contaminants existents a l'atmosfera.

En clau esportiva el Barça guanya al Napols el primer partit amistós disputat a Miami i l'Espanyol s'enfronta aquesta nit al Luzerna encara en fase prèvia a l'Europa League.