Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El líder socialista català, Miquel Iceta, serà el proper president del Senat, on el PSOE disposarà de majoria absoluta.

La constitució del Senat i el Congrés es farà el 21 de maig.Iceta ha participat en el primer ple del Parlament després de les eleccions generals.

Mentrestant els advocats dels 5 presos que han estat escollits diputats o senadors han demanat al TS que se'ls deixi en llibertat per exercir el càrrec. Argumenten, a més que, com que són electes, ja tenen immunitat i que el procediment judicial S'HAURIA D'ATURAR

En el cas de Janet Jumillas, segons fons de la investigació, s'han trobat indicis de la mort de la dona al pis que han escorcollat

El CAC ha demanat la retirada d'Internet de 12 vídeos que expliquen com controlar el mòbil de la parella. Denuncien que aquest tipus de continguts són molt perjudicials per als adoL·lescents, perquè són una manifestació més de violència masclista.

Després d'un partit lamentable, jugadors i tècnics assumeixen la responsabilitat de la desfeta a Anflield davant un Liverpool superior en tot moment.

RAYNALD COLOM és un músic de jazz reconegut internacionalment com un dels més grans de seva generació. Trompetista,vol trencar la barrera de que el jazz només el disfruta qui l'entèn. Acaba de publicar un disc dedicat a Barcelona, la ciutat que va conéixer de petit

El presidente del tribunal de juicio del 'procés', Manuel Marchena, ha respondido a varios testigos que este miércoles han querido hacer constar que iban a responder a Vox por "imperativo legal" que todo lo que estaba ocurriendo en la Sala era porque la ley obligaba a ello y que también por "imperativo legal" habían tenido que responder a la defensa que les había propuesto, a la Fiscalía y a la Abogacía del Estado. "Todos estamos aquí por imperativo legal, pero si usted quiere subrayarlo, hace muy bien", le ha dicho Marchena a uno de ellos en concreto. Otro de los testigos ha dicho que iba responder pero que quería hacer constar su rechazo a "las ideas de extrema derecha fascista que Vox" representa en el juicio.

Les notícies de L'Informatiu del 08/05/2019:

Petició al Tribunal Suprem: Les defenses dels presos del procés electes demanen poder prendre possessió de les actes

Puigdemont, a Schengen: El candidat de lliures per Europa espera la unitat dels independentistes al Parlament europeu

Nomenament: El secretari del PSC, Miquel Iceta, serà nomenat president del Senat

Última sessió de control: Dur intercanvi de retrets entre Arrimadas i Torra abans que ella marxi al Congrés

ERO a Caixabank: Direcció i sindicats acorden les condicions de l'expedient, que afectarà 2.023 treballadors

Sentència residencia: Condemna de 55 anys de presó pel treballador que violava àvies

Centres de menors: La UGT denuncia que augmenten les situacions violentes i que no es garanteix la seguretat

Janet Jumillas: Troben indicis al pis d'un dels detinguts que demostren que la dona desapareguda podria haver mort

Protestes sindicals: El sector que treballa amb persones amb discapacitat denuncia greus retallades

Càncer d'ovari: Els experts destaquen la importància del suport psicològic durant la malaltia

Quin desengany: El Barça reviu el malson de Roma a Liverpool i es queda sense la final de la Champions (4-0)

Final Champions femenina: La LFP canvia els horaris de l'última jornada per no coincidir amb el FC Barcelona - Olympique de Lió

Bàsquet: Marc Gasol s'apropa a la final de conferencia mentre l'Uni Girona celebra el segon títol de Lliga

Festa a Sabadell: L'Ajuntament ha homenatjat l'Astralpool després de guanyar la cinquena copa d'Europa

El Temps: Un front i la entrada de vent del sud són la causa d'aquest dimecres ennuvolat i càlid a moltes comarques. Pluja aquesta tarda al Pirineu, Prepirineu i interior, Dijous serà un dia variable amb pocs ruixats, vent del nord i temperatures més baixes.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Petició al Tribunal Suprem: Les defenses dels presos del procés electes demanen poder prendre possessió de les actes

Última sessió de control: Dur intercanvi de retrets entre Arrimadas i Torra abans que ella marxi al Congrés

Janet Jumillas: Troben indicis al pis d'un dels detinguts que demostren que la dona desapareguda podria haver mort

Càncer d'ovari: Els experts destaquen la importància del suport psicològic durant la malaltia

Quin desengany: El Barça reviu el malson de Roma a Liverpool i es queda sense la final de la Champions (4-0)

El presidente del tribunal del juicio del proces, Manuel Marchena, ha respondido a los testigos que hacían constar que respondía a Vox solo por "imperativo legal" que todo lo que estaba ocurriendo en la Sala era porque la ley obligaba a ello, también el hecho de que tuvieran que responder a la defensa que les había citado, a la fiscalía y a la Abogacía del Estado. "Todos estamos aquí por imperativo legal, pero si usted quiere subrayarlo, hace muy bien".

Carles Campuzano ha sido diputado por el PDeCAT durante las últimas siete legislaturas y en la última también portavoz en el Congreso.

Este jueves irá a su despacho a vaciarlo: "Me siento más libre, con menos cargas y responsabilidades".

También ha admitido que "las personas que más habíamos insistido en que el conflicto con Cataluña solo se podia resolver a través del diálogo político no íbamos a formar parte de las listas".

Además, que "el independentismo goza de muy buena salud electoral" y que "el mundo independentista debe asumir algunos límites democráticos de las mayorías, como el respeto a las normas y las instituciones".

Por último ha insistido en que "la independencia no es lo que era" y que "el debate debe ser menos dramático y menos épico".


 

Menys d'una hora ha durat la reunió entre Pedro Sánchez i Albert Rivera, amb un resultat previsible: el líder de Ciutadans NO facilitarà la investidura del cap de llista socialista./ D'aquí a una hora, a les 5, Pedro Sánchez es reunirà amb Pablo Iglesias en l'últim dels contactes previstos en la ronda de converses.

El Govern de la Generalitat també s'ha reunit i ha formalitzat la renúncia de Núria de Gispert a la Creu de Sant Jordi. I s'ha mostrat preocupat pels possibles amb PP i Ciutadans i ha criticat la petició de Rivera de tornar a aplicar el 155.

Mentrestant al Suprem, el tribunal del 'Procés' escolta des d'avui els testimonis de ciutadans que van estar a diferents centres l'1 d'octubre. Són una vintena de persones citades per la defensa de Jordi Sànchez, que han vinculat les situacions violentes a la presència de la Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Un nadó prematur que havia nascut amb 600 grams de pes ha mort a l'hospital Doctor Trueta de Girona per culpa del mateix bacteri que a finals de mes va causar la mort a dos nadons a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Hi ha tres prematurs més ingressats amb el mateix bacteri.

En el cas Maristes, l'Audiència de Barcelona manté la llibertat per a Joaquín Benítez, condemnat a gairebé 22 anys de presó per quatre delictes d'abusos sexuals.

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos persones relacionades amb la desaparició de Janet Jumillas.

Optimisme entre els més de 2000 culers que animaran aquesta nit el Barça al camp del Liverpool

PETITS CAMALEONS, a Sant Cugat del Vallès, que arriba ja al vuitè any. Dos dies, el 5 i el 6 d'octubre, de música pels més petits

Les notícies de L'Informatiu del 07/05/2019:

Sánchez-Rivera: Menys d'una hora de reunió a la Moncloa i Catalunya com a principal escull

Judici del 'procés': Avui declaren diferents testimonis que van votar l'1 d'octubre

Sindicat dels Mossos: El Sap-fepol denuncia que a vegades s'han trobat amb una sola patrulla per tota Ciutat Vella

Mor un altre prematur: Tenia el mateix bacteri que va causar la mort de dos nadons a Vall d'Hebron

Cas maristes: L'Audiència manté en llibertat l'exprofessor tot i la condemna a gairebé 22 anys de presó

Dona desapareguda: Els Mossos fan dues detencions relacionades amb el cas de Janet Jumillas

Proves d'avaluació: Han començat avui amb català i llengua estrangera, Demà i dijous medi natural, matemàtiques i castellà

Avui pot ser una gran nit: El Barça no es refia però confia que eliminarà el Liverpool i arribar així a la final de Madrid

A per la desena Champions handbol: Bon sorteig pel Barça que s'enfrontarà al Vardar macedoni a la final a quatre de Colònia

En Girona en el Hospital Josep Trueta ha fallecido un bebé por la misma bacteria que causó la muerte la semana pasada de otros dos prematuros en el Vall de Hebrón de Barcelona. El pequeño nació con 600 gramos, su estado clínico era muy delicado. Con todo, la Consejería de Sanidad asegura que el brote está controlado.

Hoy estamos escuchando los testimonios de más de una veintena de ciudadanos llamados por las defensas que participaron en el referéndum ilegal. Los que ya han declarado admiten que sabían que la consulta estaba suspendida por el Constitucional, pero afirman que querían demostrar el poder de la calle. Además han descrito la fuerza empleada por la policía en los centros de votación.

Informa Verónica Muñoz.

El Temps: Matinada menys freda que l'anterior, però encara amb glaçades a moltes poblacions pirinenques. Aquest dimarts ha començat amb un ambient fresquet arreu amb núvols baixos a la costa i amb sol a les comarques interiors.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Sánchez-Rivera: Menys d'una hora de reunió a la Moncloa i Catalunya com a principal escull

Mor un altre prematur: Tenia el mateix bacteri que va causar la mort de dos nadons a Vall d'Hebron

Cas maristes: L'Audiència manté en llibertat l'exprofessor tot i la condemna a gairebé 22 anys de presó

Dona desapareguda: Els Mossos fan dues detencions relacionades amb el cas de Janet Jumillas

Avui pot ser una gran nit: El Barça no es refia però confia que eliminarà el Liverpool i arribar així a la final de Madrid