Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente del tribunal que juzga el 'procés', Manuel Marchena, ha recriminado al fiscal Fidel Cadena que "reprochara" a una testigo que acudiera a votar el 1-O a pesar de saber que el referéndum había sido prohibido por el Tribunal Constitucional y que las fuerzas y cuerpos de seguridad tenían una orden judicial para cerrar los centros e impedir la votación. "Ella en principio es libre de decidir si vota, si no vota, si lo considera legal o ilegal. No puede desde la pregunta formularle un reproche por el hecho de ir a votar", ha afirmado Marchena. "No le reprocho nada", ha respondido el representante de la Fiscalía antes de formularle una nueva pregunta.

Un hombre de avanzada edad que acudió a un colegio de Barcelona a votar el 1-O ha declarado en el juicio del 'procés' que la policía le levantó del suelo donde estaba sentado por los testículos y que luego le tiraron "como si fuera un paquete". Estando ya fuera, asegura que le dijo a un agente que no había derecho a "tratar a las personas mayores de esta manera" y que el policía le respondió, siempre según su relato, que les habían "mandado" que hiciera esto. Después, asegura, una mujer policía le pegó "un puñetazo en la cara".

El Tribunal ha desestimado las peticiones de la fiscalía y de las acusaciones de su entrada inmediata en prisión, mientras la sentencia no sea firme. Entiende que el exprofesor ha cumplido hasta ahora sin incidencias las medidas cautelares que se le han impuesto.

Informa Eva Albiol desde RTVE Cataluña.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de comunicar si l'exprofessor dels Maristes, Joaquin Benítez, entra a la presó, tal com demanen les víctimes d'abusos sexuals, les acusacions particulars i la Fiscalia. Destacarem també que les discoteques Carpe Diem, Pachá i Shoko del Front Marítim podrien tenir els dies comptats, ja que  els locals s'enfronten a un tancament de fins a mig any, que podria convertir-se en definitiu. I en esports, el Barça intentarà certificar, aquesta nit, la classificació per a la final de la Champions davant del Liverpool.
 

Carles Puigdemont entra en la lluita electoral europea. Els jutjats contenciosos administratius de Madrid han seguit el camí marcat pel Tribunal Suprem i han autoritzat la seva candidatura. I la política avui ve marcada per una altra notícia. L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha renunciat a la Creu de Sant Jordi.

La expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha renunciado a la Cruz de Sant Jordi que le había concedido la Generalitat. Se lo ha comunicado por carta al Govern, que ha aceptado esa renuncia. La concesión se vió envuelta en la polémica por un tuit de Gispert en el que comparaba a políticos catalanes de Ciudadanos y del PP con cerdos.

Carles Puigdemont es podrà presentar com a candidat a les europees, i també poden ser a les llistes Toni Comín i Clara Ponsatí. Ho han decidit 3 jutjats administratius de Madrid després que ahir el Suprem li retornés la causa./ Els partits independentistes ja esperaven aquesta decisió./ El PP i C' van ser els qui van impugnar la candidatura de Puigdemont. Casado ja ha anunciat que recorrerà./ 

Al judici al procés avui ha comparegut Xavier Trias. L'exalcalde de Barcelona ha descrit l'actitud dels concentrats els 20 de setembre a la conselleria d'Economia com reivindicativa però no violenta.

Joaquín Benítez, el pederasta confès de l'escola dels Maristes, continua en llibertat. La Fiscalia i els advocats de les víctimes demanen l'ingrés immediat del professor de Maristes a un centre penitenciari per risc de fuga i reincidència.

Un informe de l'ONG EDUCO ha posat damunt la taula noves dades sobre l'assetjament escolar. Entre d'altres, que 2 de cada 3 nens creu que aquestes situacions es repeteixen perquè no se'ls creu quan les denuncien i que molt pocs, una minoria confien ens els professors.

A Catalunya l'abril va tancar amb 14.000 desocupats menys, un descens del 3,57.

El Barça ja és a Liverpool on demà ho té tot de cara per aconseguir un bitllet per la final la Champions. 

La nova temporada de l'Auditori tindrà com a eix central la figura de Beethoven, en el 250 aniversari del seu naixement.

Los juzgados de lo Contencioso-Administrativo números 9 y 21 de Madrid han acordado en sendos autos que el expresidente de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, y los exconsejeros Antoni Comín y Clara Ponsatí, pueden presentarse a las elecciones europeas del próximo 26 de mayo, al estimar que no se lo impide el hecho de estar en situación de fugado de la justicia española. De este modo, Puigdemont encabezará definitivamente la lista de Lliures per Europa (Junts) a las elecciones europeas del 26M.

Les notícies de L'Informatiu del 06/05/2019:

Eleccions 26M: La justícia permet a Puigdemont, Comín i Ponsatí presentar-se a les europees

Primera reunió: Sánchez es reuneix amb Casado a la Moncloa i demà ho farà amb Ciutadans i Unidas Podemos

Mathausen, Àustria: Continuen les reaccions després que Delgado marxés de l'homenatge a les víctimes del nazisme

'Alcaldes.EU': Trobada de batlles i alcaldesses de Catalunya abans d'iniciar la campanya electoral

Judici del 'procés': L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias defensa l'actitud pacífica dels manifestants

Cas maristes: La decisió sobre l'ingrés a presó de Joaquín Benítez se li comunicarà demà

Violació múltiple: La víctima de la "manada" de Sabadell torna a declarar davant el jutge

Obertura d'expedients: L'Ajuntament de Barcelona podria tancar tres espais d'oci nocturn per deficiències de seguretat

Violència a l'escola: 2 de cada 3 nens pensen que l'assetjament no s'atura perquè no se'ls creu

Catxalots al Garraf: L'associació cetàcea enregistra aquesta femella a 40 km de Sitges

De l'11 al 19 de maig: El centenari del saló internacional de l'automòbil reuneix, per primer cop, a totes les marques

Girona: Dia de contrastos a Girona amb el títol de lliga de L'Spar Citylift i els maldecaps de l'equip de futbol

Semifinals de la Champions: El Barça no vol donar opció a un Liverpool sense Salah ni Firmino

El Temps: Després d'una matinada freda ha quedat un dilluns tranquil de sol i bonança. Els propers dies estaran marcats per les pujades i baixades de les temperatures i pel pas de diversos fronts.​