Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Repassem l'inici de la campanya electoral per les eleccions municipals i europees del 26 de maig de 2019. Repassem l'ultima jornada del judici del procés en la present setmana. Estem atents al Rei Felip VI que inaugura el Saló Automobile de Barcelona. En clau esportiva, Luis Suárez, es perdrà el que queda de temporada amb el Barça després de ser operat del genoll.
 

El Tribunal Constitucional avala Puigdemont, Comín i Ponsatí i NO admet a tràmit els recursos presentats per PP i Ciutadans. Per tant tots tres es podran presentar als comicis europeus. La campanya electoral comença aquesta mitjanit.... com també la de les municipals, on la gran batalla serà per governar la ciutat de Barcelona. El CIS preveu un vot fragmentat amb un empat tècnic entre Aada Colau i Ernest Maragall.

Miquel Iceta demana que els partits respectin que pugui ser designat senador autonòmic per cortesia parlamentària. És un pas previ perquè el líder socialista sigui el president del Senat, com vol Pedro Sánchez, però els partits independentistes podrien bloquejar-lo. Els que ja s'han acomiadat de la la cambra catalana són els 9 diputats catalans que van al Congrés o el Senat.

Dia de comiats també al Parlament..... 9 diputats deixen l'escó per començar nova etapa al Congrés. Al ple han aprofitat per dir adéu i també per llençar els últims missatges polítics....

Els sindicats d'estudiants es mobilitzen avui en una jornada de vaga per exigir que es compleixi el mandat parlamentari per rebaixar les taxes universitàries d'un 30 per cent.

Torna el circ a Catalunya..... de la mà del TRaPEZI de Reus, que s'ha anat convertint en el festival de referència del circ del sud d'Europa. Des d'avui fins dimenge els carrers i places de Reus acolliran un centenar de representacions a càrrec de 30 companyies d'aquí i de l'estranger.


Comença el saló de l'automòbil de Barcelona. Una edició que celebra els 100 anys del certamen amb la presència de més de 40 marques. Novetats tan cridaneres com el cotxe volador, i d'altres que ja són una realitat com els cotxes elèctrics, es poden veure a la fira de Montjuïc fins el 19 de maig.

Arranca en Barcelona el Salón del Automóvil, que celebra su centésimo aniversario. Este evento es un escaparate dónde probar y comprar coches para todo tipo de bolsillos. Este año, los grupos de automoción tienen como objetivo la movilidad sostenible. Para ello, apuestan por los vehículos 100% eléctricos. 

"Dogville" es la historia de una mujer que llega a un pequeño pueblo huyendo de su familia y se convierte prácticamente en esclava. La contó en el cine Lars von Trier y ahora llega al Teatre Lliure de Barcelona en una versión, dirigida por Sílvia Munt, que subraya el papel de la mujer.

Les notícies de L'Informatiu del 09/05/2019:

26-M, europees i municipals: El Constitucional avala que es presentin Puigdemont, Comín i Ponsatí

Judici del procés: La Fiscalia s'oposa a deixar en llibertat els cinc polítics presos electes i a tramitar el suplicatori

President del Senat: Miquel Iceta demana als partits que respectin la seva votació

Comiat del Parlament: Arrimades, Junqueras, Gómez del Moral i Borràs seran diputats al Congrés

El futur de l'automoció: 40 marques presenten els nous models de cotxes a l'Automobile Barcelona

A Martorell: Un detingut per una agressió sexual i dos abusos. El jutge en decreta l'ingrés a un psiquiàtric

Janet Jumillas: El jutge podria decretar presó provisional per un dels dos detinguts

Protesta d'estudiants: Els universitaris fan vaga per reclamar la rebaixa de les taxes un 30 per cent

La millor Champions: El Tottenham de Pochettino es planta a la final després d'una altra remuntada històrica

Bàsquet: Els Bucks de Pau Gasol es classifiquen per a la final de la NBA, en derrotar als Celtics

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts: 

26-M, europees i municipals: El Constitucional avala que es presentin Puigdemont, Comín i Ponsatí

Comiat del Parlament: Arrimades, Junqueras, Gómez del Moral i Borràs seran diputats al Congrés

El futur de l'automoció: 40 marques presenten els nous models de cotxes a l'Automobile Barcelona

Protesta d'estudiants: Els universitaris fan vaga per reclamar la rebaixa de les taxes un 30 per cent

La millor Champions: El Tottenham de Pochettino es planta a la final després d'una altra remuntada històrica

Nemesio Fuentes, un policía nacional jubilado independentista, explica en el juicio del procés que él se apuntó de voluntario del 1-O para "permitir que se pudiera votar". Él estuvo en concreto en el instituto Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, en Barcelona, donde un agente de la Guardia Civil fue derribado por una silla al entrar en el centro.

Un mujer que ha declarado como testigo en el juicio del procés este jueves ha explicado que cuando los mossos les dijeron que tenían orden de precintar el colegio electoral y preguntaron por un responsable respondieron "los responsables somos todos" y que "juntos de pie" con las manos alzadas les impidieron "de alguna manera" que pudieran entrar dentro del recinto.

La propera mitjanit comença la campanya electoral de les municipals i europees del 26 de maig. A Catalunya el 26-M es renoven nou-cents quaranta-set ajuntaments catalans. Junts per Catalunya busca mantenir la seva hegemonia als consistoris, davant l'avenç d'ERC i del PSC. A Barcelona, els republicans, els socialistes i els junters busquen treure l'alcaldia als comuns. Pel que fa a les europees i als partits catalans els comicis serviran per mesurar la correlació de forces de l'independentisme que concorre separat amb una llista, la de Junts per Catalunya encapçalada per Carles Puigdemont i l'altra, la d'Esquerra, per Oriol Junqueras.

En plena campanya dimecres 15 de maig, tindrà lloc el ple el Parlament que ha de votar la designació del socialista, Miquel Iceta com a senador... per tal de què pugui ocupar la presidència de la Cambra Alta com vol el PSOE. A hores d'ara Iceta no té els suports garantits, de fet Esquerra diu que si no hi ha un gest del PSOE votaran en contra. 

Recording repassa la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE i de la programació que s'emet actualment. Aquesta setmana recuperem alguns dels programes de societat i servei més emblemàtics que s'han fet al llarg d'aquests seixanta anys, com 'Babel' o 'Els nous catalans'. I també podrem escoltar un recull de grups internacionals que han actuat als platós de TVE Catalunya com Bon Jovi, Franz Ferdinand o Roxette.

Passa per 'Recording' el presentador de 'Saber y ganar', Jordi Hurtado, la periodista Marta Càceres, actualment presentadora del programa 'Para todos La 2' i l'actor Ivan Labanda, que va ser un dels presentadors del programa educatiu de TVE 'Leonart'. Ells són els encarregats, en aquest capítol, de donar continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.